Skocz do zawartości
IGNORED

subwoofwr jbl xti 300, jbl 250 e, infini

shrek

Rekomendowane odpowiedzi

co ja napisałem? NIe B&W 700 a 675:)) Przepraszam za gafę...

Tak czy inaczej jak coś kosztuje 3600zł to ma nawet obowiązek grać lepiej...ale u siebie w domu nie miałem więc kto wie?:)))

PZDR

trochę przegiołeś z tym "Wielkie dno" o JBL E250

może słuchałeś go w kipeskich warunkach??

w sumie to Twoje zdanie i skoro miałeś takie odczucia to nie ma co polemizować

ja przed wyborem słuchałem kilku subwoofer-ów m.in paradigma i mirage (ale chyba s10) i mój wybór padł na E250

to nie jest najlepszy sub jakiego słuchałem ale "wielkie dno"??

za 1500 to dobry sub napewno lepszy od produkcji yamahy czy kody a dla mnie nawet od paradigma (mirage już nie pamiętam ale jakoś mnie nie zachwycił i był o 1000zl droższy)

jasne.

Nie ma się co spierać. Byłem strasznie subiektywny bo miałem oczekiwania rozbudzone a to co otrzymałem przy odsłuchu nie korespondowało z nimi i tyle. Z buczących subów lepiej buczy Paradigm ale wszystko zależy od ustawienia i konfiguracji. Fakt że w domu JBL-a nie miałem i może powienienem się trochę powstrzymać z kategorycznymi osądami jednak w cenie 1500zł trudno oczekiwać cudów. A to że jest lepszy od Kody i konkurencji w swojej cenie to bardzo prawdopodobne. Jedna uwaga że przy bliższym kontakcie głośnik wydaje się trochę tandetny ale to też moja subiektywna ocena. No i słyszałem harczenie oraz rezonans obudowy co raczej nie jest reklamą tego produktu ale całkiem zabawka to to nie jest...

PZDR

Ogor.

Zgadzam sie z Tobą co do negatywnej wypowiedzi norwidosa na tema E250P i nie zgadzam sie ze on dudni. Skoro nasz kolega zasypuje nas takimi fachowymi odczuciami na temat odsłuchiwanego dzwieku (rodem sciagnietych z fachowych magazynow) powiem ze JBl E250 (mam go w domu) sposrod kilkudziesieciu subow przetestowanych przez miesiecznik Audio, wytwarza najwieksze natezenie 124(1m)[db] patrz test Audio 10/03 (ktorym tak zachwycał sie norwidos).

Ja bym nie kupił tego Mirage ze wzgledu na tandetny wyglad i mała moc 150W ale to tylko moja subiektywna ocena...

• 4 tygodnie później...

wojeknachmej

Słuchałem w zeszłym tygodniu JBL E 250 u znajomego ojca w pokoju 30m2 o znakomitej akustyce z kolumnami JBL E 90 i grał całkiem fajnie (niestety trochę buczał) i przede wszystkim nie schodził ani trochę w najniższe rejestry jak Mirage-różnica kolosalna!! Jeśli chodzi o moc w Mirage to niestety jesteś w błędzie bo 150W znamionowo podano uczciwie, natomiast Peak power dla Mirage wynosi 600W a w JBL tylko 550:(((( Jak widać dziwne te 250W znamionowo u JBL-a. Co do wyglądu to wątpię żebyś widział kiedyś Mirage FRx-S 12 na żywo bo nie pisałbyś takich głupot ( na zdjęciu nie jest nawet podobny) mnie akurat nie podoba się JBL a do tego E250 jest tandetnie wykonany i dziwnie lekki-niecałe 21kg!!!! Mirage ma "tylko" 25kg. Głośnik w JBL przy Mirage to zabawka gumowa...

Jak się sugerujesz testami w Audio to weź poprawkę że JBL schodził do około 30hz natomiast Mirage do 18. W subach jest to wielka różnica...Ja dałem za Mirage 1250zł....ile dałbym za JBL? Jest taniej i do tego lepiej:)

Co do wyglądu to kiedyś strzelę fotkę i zobaczymy:)

znów rozgrzebujesz norwidos stary temat

Ja mirage słuchałem i nawet za dwa nie wymieniłbym swojego JBL

i tak samo jak wojeknachmej uważam że mirage jest paskudny (widziałem nie na zdjęciu tylko u siebie w pokoju)

Fajnie że dla Ciebie jest ok ale nie musi być dla w szystkich.

Te Twoje wyliczenia o schodzeniu tu wynoszeniu tam to sory ale pachną właśnie takim miesięcznikiem Audio. I te porównania wagi.....

Co mnie obchodzą te statystyki skoro dla mnie sub Mirage daje słaby efekt. A co do dudnienia to dla mnie też takowe w JBL nie występuje.

Acha i jeszcze jedno.

To też ważne z jakimi kolumnami gra sub. W moim przypadku przy JBL E100 sporo subów nie potrafiło przebić się ze swoimi dźwiękami. I właśnie mirage był jakby zbyt delikatny. Ale nie wątpię że z innymi kolumnami to właśnie mirage może dać lepszy efekt niż JBL.

Ale ja opisuję swój przypadek i to co dla mnie gra najlepiej a Ty piszesz jak jakiś znawca i chwalisz wszystko co masz a krytykujesz resztę. I do tego często zmieniasz zdanie na temat sprzętu. Pamiętaj że to co dla Ciebie gra dobrze nie znaczy że dla innych te tak zagra. A przez swoje wypowiedzi sporo osób możesz wprowadzić w bład.

ogor

Nie wydajesz się wiarygodny. Mógłbym zaryzykować twierdzeniem że jesteś kłamczuchem ale dowodów nie mam. To co piszesz jest co najmniej podejrzane, zwłaszcza że miałem w domu wiele subwooferów ( często zmieniam sprzęt więc i moje opinie ewoluują) i nie chce mi się wierzyć że ktoś kto niby porównywał w domu Mirage z JBL E250 pisze takie bzdury? Chwalę swoje bo właśnie dlatego że było dobre to jest moje i mam w dupie docinki. Ogor ty masz tego E250 więc teoretycznie to bez sensu że mi wypominasz chwalenie swojego. Śmieszne jest to że ktos taki jak ty moze oceniac wartosc moich wypowiedzi. Ja nie ustaję w powtarzaniu że jak dla mnie Mirage jest ładniejszy i solidniejszy, natomiast wygląd sprzętu w konfrontacji z brzmieniem jest dla mnie bezprzedmiotowy więc gdyby nawet JBL miał ładniejszy wygląd to i tak wybrałbym Mirage. Jeszcze raz powtórzę: JBL E250 jest wart swoich 1650zł bo tyle kosztuje na allegro, natomiast jest to bardzo budżetowe urządzenie, które pod każdym względem( jak dla mnie) okazało się gorsze od Mirage FRx-S12, zwłaszcza w pokoju 26m2 bo Mirage posiada ogromny potencjał najniższego basu. Hasła że bazuję w swoich opiniach na prasie Audio są oznaką bezmyślności tych którzy je wysuwają. Wystarczy czytać moje wpisy, chyba że z czytaniem są jakieś problemy, tu niestety nic już nie pomogę. Jestem nerwowy z natury, ale po przyjrzeniu się wpisom ogora to lepiej żebym ja nie pisał co o nich myślę, nic miłego bym nie napisał a chryii robić nie chcę. To że koleś napisał: Ja mirage słuchałem i nawet za dwa nie wymieniłbym swojego JBL-jest jego prawem, natomiast ja zamieniłbym swojego Mirage na dwa JBL E250 zwłaszcza po to żeby je sprzedać burakowi któremu się podoba festyniarskie brzmienie i kupić sobie potem dwa Mirage a resztę przepuścić np. na wakacjach:) Masz JBL E100? Boże! Ale one są ohydnie brzydkie!!! Szerokie jak Altusy! FUJ!

przeczytałem we wcześniejszych wpisach ogora że słuchał w sklepie Mirage FRx-10 a odnosi się do Mirage FRx-S12 które są przynajmniej tak różne jak E 150 i E 250 więc stąd moja opinia o tym że mamy doczynienia z kłamczuchem w tym sensie że nie jest ścisły w tym co pisze. Może nie kłamstwo bo w końcu pisał że chodziło o 10 ale jak dla mnie nadużycie. Do tego jestem ciekaw gdzie niby mógł sobie posłuchać tych brzydkich E 100 z Miragem? Na dodatek z FRx-S 12? Tu mam wrażenie że mamy doczynienia z kłamczuchem.

FRx-S 12 miałem w domu kilka tygodni temu własnie dlatego że o nim napisałeś

Zresztą coraz częściej mam sporo sprzętu w domu bo mój znajomy zajoł się sprowadzaniem sprzetu z za granicy na zamówienie.

Nie widzę powodu dla którego miałbym informować na forum o moich doświadczeniach ze sprzętem. To co usłyszę/zobaczę wykozystuję później w dyskusji.

Właśnie dyskusji. Ty nie dyskutujesz Ty atakujesz.

Za młody burak z Ciebie do tego od początku piszacy głupoty i kopiujacy testy prasowe.

Nerwowy to Ty jesteś fakt. Wystarczy Twoje posty poczytać. Często się unosisz i wyzywasz.

Sory ale nie będę z kolejnym prostakiem dyskutował.

p.s.

tak upierałeś się przy tych swoich 4ohm na JBL. Pouczałeś każdego kto napisał inaczej. Sam tego nie mierzyłeś tylko powielałeś "błędne" testy miesięcznika. To co wyżej napisałeś o subwooferach też zapewne gdzieś przeczytałeś bo wątpię żebyś dysponował takim sprzetem do pomiarów . Kłamstwo możesz zażucić swoim swoim źródłom informacji. Ale nie przeszkadzają mi Twoje docinki. Dorośniesz zmądżejesz.

ogOr ma racje , norwidos twoje posty sa strasznie nacechowane emocjonalnie , zaatakowales o. jakby ci krzywde zrobił.

to juz kolejny tekst w ktorym sie z kims klocisz albo kogos obrazasz... nie wiem stary wez idz na jakiegos browarka albo ...

piszesz że jestem prostakiem? Twoje prawo...zacznę od tego że masz problemy z ortografią : zajoł? zajął!!!! zażucić? zarzucić!!!! a teraz poczytaj sobie:

FRx-S 12 miałem w domu kilka tygodni temu własnie dlatego że o nim napisałeś

>Zresztą coraz częściej mam sporo sprzętu w domu bo mój znajomy zajoł się sprowadzaniem sprzetu z za

>granicy na zamówienie.

A JA TOBIE NIE WIERZĘ, BO GDYBY TAK BYŁO NIE PISAŁBYŚ GŁUPOT ( aż takich:) SWOJĄ DROGĄ TO NIECH TWÓJ KOLEGA SPRZEDA MI DRUGI TEGO MIRAGE BO CHĘTNIE KUPIĘ DRUGIEGO. jAKIŚ KONTAKT?

Nie widzę powodu dla którego miałbym informować na forum o moich doświadczeniach ze sprzętem. To co

>usłyszę/zobaczę wykozystuję później w dyskusji.

ZDANIE BEZ SENSU!

Właśnie dyskusji. Ty nie dyskutujesz Ty atakujesz.

TU MASZ RACJĘ TYLKO CZĘŚCIOWO.

Za młody burak z Ciebie do tego od początku piszacy głupoty i kopiujacy testy prasowe.

CZYTAJ UWAŻNIE PALANCIE!!!----UDOWADNIAJ MOJE BŁĘDY BO JAK NA RAZIE STRZELASZ W CIEMNO-BRAK ARGUMENTÓW. WYSIL SIĘ TROCHĘ-ZABAWA W KONKRETY MOŻE CIĘ ZABOLEĆ:)

>Nerwowy to Ty jesteś fakt. Wystarczy Twoje posty poczytać. Często się unosisz i wyzywasz.

>Sory ale nie będę z kolejnym prostakiem dyskutował.

JAK ZACZNĘ CIĘ WYZYWAĆ TO ZROZUMIESZ ŻE NIE MIAŁEŚ RACJI. DAJ MI PRZYKŁAD PROSTACTWA? PRĘDZEJ SIĘ ZGODZĘ ŻE BYWAM CHAMSKI:(

p.s.

>tak upierałeś się przy tych swoich 4ohm na JBL. Pouczałeś każdego kto napisał inaczej. Sam tego nie

>mierzyłeś tylko powielałeś "błędne" testy miesięcznika.

TERAZ TO JUŻ NA DEBILA WYCHODZISZ BO NIE POMYLIŁEM SIĘ WŁAŚNIE! NIBY OD PRODUCENTA SĄ BARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE? WŁAŚNIE PO TAKICH STWIERDZENIACH MYŚLĘ SOBIE ŻE JESTEŚ BEZMÓZGIEM.

To co wyżej napisałeś o subwooferach też

>zapewne gdzieś przeczytałeś bo wątpię żebyś dysponował takim sprzetem do pomiarów .

PEWNIE ŻE NIE MIERZYŁEM ALE NIBY PO CO MAM MIERZYĆ? NAPISZ KTÓRY TEST I CO DOKŁADNIE KWESTIONUJESZ? KONKRETY PIENIACZU!

Kłamstwo możesz

>zażucić swoim swoim źródłom informacji. Ale nie przeszkadzają mi Twoje docinki. Dorośniesz

>zmądżejesz.

KŁAMSTWO MOŻNA ZARZUCIĆ KAŻDEMU ALE TOBIE AŻ SIĘ PROSI. DOROSNĘ I ZMĄDŻEJĘ-NIEWĄTPLIWIE:) TY RACZEJ NIE MASZ JUŻ SZANS BO JEŚLI DO TEJ PORY JESTEŚ GŁUPI TO JUŻ NIC SIĘ NIE ZMIENI:((((

PIENIO!!!!

DZIŚ IDE NA PIWKO:)

A TEN TWÓJ KOLEGA OGÓR JEST OSZOŁOMEM....

mam problemy z ortografią

jeżeli Ci to przeszkadza - nie czytaj. Od tego jest IGNORE

oj norwidos rodzice cię niedorobili (zresztą niezłe z nich palanty bo wychowały niezłą ciotę)

trochę bardziej powinno się ciebie zbluzgać ale po co

jak ci ojciec nie wychował albo wychował na takiego jaki sam jest no to sory ale wyzywanie Cię nic tu nie pomoże

i niestety dorośnięcie też ci już nie pomoże

>Za młody burak z Ciebie do tego od początku piszacy głupoty i kopiujacy testy prasowe.

>CZYTAJ UWAŻNIE PALANCIE!!!----UDOWADNIAJ MOJE BŁĘDY BO JAK NA RAZIE STRZELASZ W CIEMNO-BRAK

>ARGUMENTÓW. WYSIL SIĘ TROCHĘ-ZABAWA W KONKRETY MOŻE CIĘ ZABOLEĆ:)

fakty czy argumenty są zbędne

wystarczy poczytać to co piszesz

a jak się komuś nie chce to i tego co piszę czytał nie będzie

przypomnij sobie kilka osób które mocno zaatakowałeś jak napisały że JBL ma 8ohm. A Ty poprostu powielałeś jakiś test z gazety. To że ta sama gazeta ostatnio napisała w teście że JBL ma jednak 8ohm jakoś Ci zapał do poprawaiania innych ostudziło. No i to że kiedyś ostro namawiałeś do JBL E250 a później jakoś Ci przeszło a jak Ci zwrócił ktoś uwagę to nie dość że potraktowałeś go po chamsku to jeszcze napisałeś że słuchałeś tego suba któtko i to w sklepie. No sory człowieku ale jak Ty w taki sposób sobie wyrabiasz opinię, pleciesz bzdury, a następnie zmieniasz zdanie..... Można by jeszcze sporo wymienić chociarzby twoje piepszenie że Yamaha 1500 ma miliony wad i wogóle jest beznadziejna i tylko y2500 warto kupić. A jak się z dalszej dyskusji doczytałem wszelkie info na ten temat zaczerpnąłeś u sprzedawcy.

>Nie widzę powodu dla którego miałbym informować na forum o moich doświadczeniach ze sprzętem. To co

>>usłyszę/zobaczę wykozystuję później w dyskusji.

>ZDANIE BEZ SENSU!

za głupi jesteś żeby zrozumieć

>A TEN TWÓJ KOLEGA OGÓR JEST OSZOŁOMEM....

Niezły masz sposób na obronę. Wyzywać każdego. Za monitorem czujesz się bezpieczny a na ulicy ciapa i pierdoła. To się u psychologa leczy.

Naprawdę szkoda czasu żeby to pisać. Napisz swoją ripostę i na tym zakończymy tą wymianę zdań.

p.s. czepiasz się wyglądu JBL E100 a sam trzymasz denną, brzydką Mantę i jeszcze na niej muzyki słuchasz. Chyba z mp3. A w takich warunkach to i może ten Twój badziewny Mirage gra dobrze. Z człowiekiem dla którego ewolucja gustu zakończyła się na zestawieniu Manty z Denonem można co najwyżej o sezonowym zasiewie buraków porozmawiać.

wybaczcie ale mam wrażenie że jestem na forum dla małoletnich..............

panowie... trochę rozsądku...!!! przepraszam za wulgaryzm ale jaja wam już chyba orbrosły więc zachowujcie sie jak dorośli...;)

ok! uwagi słuszne tylko zważcie że młodzik 21 lat został wywołany przez starego wyjadacza:)

Wybaczcie mi gniew ale zastanówcie się co sami byście zrobili w moim wieku?

Przyznam że najbardziej wpienia mnie to że sam sobie na sprzęt zarabiam a jestem traktowany jak jakiś gnojek któremu tatuś kupił zabawki:((

Szkoda mi takich co mają xxx lat i nie mogą sobie pozwolić na kupno tego co ich staysfakcjonuje:(

Ja mam mały problem bo wystarczy trochę głową poruszać i mam tego czego oczekuję:) jak na razie:( ale kto wie co będzie potem?

Wybaczcie ale takie odgórne stwierdzenia nie mają sensu bo ja lubię konkrety i właśnie dzięki temu daję sobie w życiu radę....

Komentujcie jak chcecie ale jeśli ktoś ma ochotę na merytoryczną dyskusję to zapraszam:)

Jeśli są wątpliwości to można je rozwiązać ale jeśli chodzi o ludzkie słabości to wybaczcie ale nie mam jak pomóc...

Zauważyłem że to forum jest ostoją dla niezrealizowanych facetów w średnim wieku:(

Jeśli się mylę to wybaczcie ale jak dotąd mam wrażenie że kręci się tu wielu pokręconych dewiantów którzy mają rozkosz w narzekaniu....

3majcie się i Wy ale dajcie spokój ludziom którzy twardo stąpają po ziemi.

Czekam na zaczepki gdyby coś:)))))

ogor

Nie jestem ciotą i jak na razie na tym skończę ale gdybyś miał jakieś wątpliwości to chętnie się z tobą zobaczę. Może okaże się że przed monitorem tak nam wychodzi, a może trzeba będzie dać komuś w mordę? Nie mam ochoty brudzić tego forum ale uwierz mi że nie trafiasz w samo sedno:(

Jeśli potrzebujesz potwierdzenia że twój sprzęt jest lepszy to powiem tak i spadaj, mam natomiast podejrzenie że jesteś jakimś strasznym szmaciażem i walisz w ciemno bo czytam sobie od dawna to forum-pewnie dłużej od ciebie staruchu i jak dotąd wypracowałem sobie opinie co do niektórych osób-jest wielu których szanuję, nawet sami nie wiedzą jak:( ale co do Ciebie to nie mam wątpliwości. Bez wulgaryzmów ale prawda kryje się tu wiele brutalniejsza:((

Nie jest problemem podszywać się pod innym nickiem:) Szkoda że większość z Was nie wie że ja mam 3:))) W innych mam mniejsze ostrze i jakoś jestem lubiany, natomiast teraz są problemy:((( ubolewam nad tym że tak łatwo jest ludźmi sterować...wystarczy być bezpośrednim i szczerym a powstają problemy:(((

Jeśli to jest rozmowa przedszkolaków to macie rację ale zastanówcie się kogo bardziej to obraża? Niewyżytego 21 latka( seksualnie jest ok) czy cwela już dorosłego?

Ja chcę odpowiadać za grzechy a nie za czyjeś fanaberie!

zgadnijcie co ja zrobię za moment?:)))

Wreszcie!!!

Ostatnie słowo należy więc do mnie:)

A tak całkiem poważnie to sorki za kolejną dziwaczną dyskusję w moim wydaniu....

Każdy kiedyś dojrzewa:)

Ja jestem na dobrej drodze:)

Mirage nie jest najlepszy ale jakem żyw jest niebo lepszy od JBL-a E250. Nie dam sobie wmówić ostaniej głupoty:(

Do zobaczyska...

na szczęście już nie z ogorem....

norwidos>

wiem o co Ci chodzi(mniej wiecej...;))

też nie jestem juz za młody i tez muszę zarabiać na siebie... i za SWOJE sobie kupuje co mi się podoba...;)

mam kumpla który zarabia podobnie jak ja ale lubi sobie wypić... więc przepija sporo kasy... a ja wolę sobie odłożyć np. na sprzęt...;)

wiem że nie mam jakiegoś rewelacyjnego sprzętu ale gdy np. ten wspomniany kumpel do mnie przyjdzie to od razu gadka... "skąd ty masz tyle kasy że kupujesz(to i owo)..." i juz się zaczyna głupia rozmowa bo ja ma a on nie........!!!

więc po cześci Cię rozumię...;)

co do ukrywania się za komputerem w internecie... normalna sprawa i napewno na tym forum tez jest sporo takich ludzi... dodam że młodych... ale kiedyś dorosną i niektóre rzeczy zaczna pojmować inaczej i zrozumieja że nie ma sensu chwalić sie że się ma w domu sprzet za 50 000 a w rzeczywistości słuchają(ogladają) na zestawie za 1000zł z marketu... to tylko kwestia czasu...;)

choć znam takich(właściwie jednego kolesia) którzy po 40-stce maja tak wybujała fantazję że HOHOHO...;)))

pozdro

Miło mi się czyta to co napisał mrbudziol nie tylko dlatego że próbuje chociaż trochę mnie zrozumieć ale zwłaszcza dlatego że zauważył że w całej tej naszej audiofilskiej zabawie nie chodzi o sumy, kwoty i jakieś tam snobistyczne wymądrzania a o wielką pasję która potrafi człowieka dotknąć już od najmłodszych lat. U mnie sprawa rozwija się około 7lat i w ciągu tego czasu większość pieniędzy przeznaczyłem właśnie na ciągłe kupowanie płyt oraz nieustające wymiany sprzętu....a mógłbym zmieniać samochody(to raczej od niedawna) czy wydawać na drogie ubrania albo prowadzić bardziej imprezowy tryb życia....tak to czasem jest że jeden ma przyjemność w tym a inny w tamtym. Ja np. jeżdżę samochodem Tico i jakoś mi z tym nie jest smutno że ciężko nim przyszpanować, taką mam naturę że nie zależy mi na zrobieniu efektu przed kimś, chodzi o ucztę dla mojego gustu...Tak właśnie sprawa wygląda chociaż akurat Tico to nie sprawa mojego gustu tylko raczej efekt ograniczeń finansowych a cięcia wolę zrobić właśnie tu a nie np. zamiast mojego Denona słuchać Yamahy:)

Gdy czytam swoje wpisy to często jestem zły na siebie że przedstawiam sprawy zbyt kategorycznie i że wyrażam za ostre opinie jednak geneza tego faktu sięga mojego emocjonalnego podejścia do sprzętu który sam nie wskoczył mi do domu, tylko musiałem sporo się poświęcić żeby go posiąść i gdy go nabywałem musiałem wybierać najlepiej jak to było możliwe czyli porównać konkurencję. W momencie dokonywania wyboru na ogół mam już bardzo klarowną opinię i taka często pozostaje aż do momentu kiedy nie trafię na coś lepszego w zbliżonej cenie. Tak właśnie było z Mirage FRx-S12. Wcześniej miałem Paradigma PS 1200 i uważam go za bardzo dobry subwoofer natomiast dla mojego gustu bardziej atrakcyjny okazał się Mirage więc dokonałem szybkiej operacji i mam tego 2 kanadyjczyka:)

Nie lubię gdy jest mi zarzucany nieobiektywizm bo ja wcale nie zamierzam być obiektywny gdyż w obszarze audio trudno mówić o obiektywiźmie kiedy zmysł słuchu każdej osoby jest bardzo zsubiektywizowany.

Nie chcę przynudzać ale powyższy wywód ma na celu wskazanie że moje często ogniste spory z osobami takimi jak ogor nie mają na celu przekrzyczenia że jam mam lepsze, bardziej wypasione itd. urządzenie a inni to mają fu tylko że staram się uczciwie opisać moje przygody, spostrzeżenia i doświadczenia ze sprzętem grającym ( niestety raczej z tym budżetowym). Ostatnio stwierdziłem że klasyfikowanie wg cen jest wielką pomyłką dlatego że np. wiele więcej radości sprawia mi odsłuch na kolumnach Tonsil Cz@t 130 które kupiłem za 400zł niż na wcześniejszych Tannoy M5, Mission 704 jedne i drugie były droższe od tych Cz@tów jakieś 6 razy.

Tak więc wyśmiewanie się ogora z mojej Manty nie dotknęło mnie wogóle bo mnie akurat ona odpowiada zwłaszcza że służy tylko jako przekaźnik sygnału coaxialem i jeśli dokonałem mezaliansu Manty za 300zł z Denonem za ponad 4kzł to raczej nie przypadkowo więc owa niekompatybilność klasyfikacji cenowej jest wg mnie tworem sztucznym i złudnym. Zostawmy na boku rozważania o cenach bo każdy z nas i tak kupi tylko to na co go stać więc konkluduję tym że ja uważam że w kwotach które wydałem mój sprzęt okazał się dla mnie lepszy niż konkurencyjne modele więc takie też zdanie prezentuję.

Kto jakie wnioski z tego wyciąga to już jego sprawa.

Gorąco pozdrawiam prawdziwych miłośników audio ( tego droższego jak i tego tańszego) natomiast tym którzy traktują drogi sprzęt jako metodę na zaleczenie kompleksów i szansę na błyśnięcie przed innymi radzę się dobrze zastanowić czy aby na pewno osiągną swój zamierzony cel, bo ja np. nie potrafię zazdrościć człowiekowi który nie potrafi nawet docenić tego co posiada. Takiemu to można raczej tylko współczuć i troche się pośmiać...

Jeszcze jedno...

mimo że nie byłem dla ogora aniołem to w momecnie kiedy ruszył w dyskusji moich bliskich miałem pewność że dyskutuję z facetem który ma poważne problemy...

Podobno gówna się nie kopie więc zamykam sprawę z ogorem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.