Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do Marantz PM 6010 OSE?

Pavlik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!

Nabyłem bardzo okazyjnie nowy wzmacniacz Marantz PM 6010 OSE i chciałbym zasięgnąć Waszej rady odnośnie kolumienek mogących do niego pasować. Czego warto posłuchać, co warto kupić.

Pomieszczenie w którym ma to grać ma 16m2. Preferowana muzyka to metal, rock, alternatywa, czasem klasyka. Budżet jest skromny, bo max 1000zł/para.

Dodam jeszcze, że podłączyłem do Marantza pożyczone kolumny Kef Coda 7 i bardzo mi sie podoboło. Niestety ich właściciel nie chce sie z nimi rozstać.

Z góry dziękuję za propozycje i pozdrawiam.

Acoustic Energy One - mam je w zestawie z PM8000, z bardzo dobrym efektem. Szczerze też polecam kolumny, które wyszły zspod ręki pana Jakuba Nyki (firma QBA). Nowe Elements dostaniesz w granicach 1000 zł. Brzmienie wybitne jak na tę półkę podstawkowców. Zerknij na stronę www.qba.com.pl

Patrzyłem na stronkę QBA i muszę przyznać, że kolumienki niezwykle ciekawe. Mają nawet 3 dystrybutorów w Warszawie. Chyba sie do nich przejdę.

Co do AE One, to nie mogłem nigdzie w sieci znaleźć. Produkują to jeszcze, czy tylko rynek wtórny wchodzi w grę?

AE Aegis One tylko rynek wtórny, nowa wersja Evo One, to wydatek najtaniej 1250 zł.

Radzę Ci jednak przesłychać Qba, gdyby nie to, że AE kupiłem okazyjnie, to nie miałbym watpliwości, co do wyboru. Jak na podstawkowce maja niezwykle duzo dobrego basu, doskonałą stereofonię i wysokiej klasy (jak na ten segment) kopółki. Poza tym producenta (bardzo zyczliwego i otwartego - miałem okazję kiedyś się przekonać) masz w zasięgu ręki. Nastepne kolumny, który kupię to będą własnie Qba, chociaż z nieco wyższej półki Mieszko.

• 2 tygodnie później...

No i stało się!

Naciągnąłem troszkę budżet i zakupiłem nowe AE Evo One. Nie będę ukrywał, iż głównym czynnikiem determinującym ten wybór, był czynnik estetyczny. Evo podobały mi się bardziej niż podstawkowce firmy QBA, a i dźwięk wydobywający się z Evo jest na bardzo wysokim poziomie.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.