Skocz do zawartości
IGNORED

POLARIS vs TONSIL vs Eltax vs Baltic 90

DJ_SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. To moj pierwszy post;) MAM do Was takie pytanie....... co bedzie najlepsze:

Diora Polaris 200

Diora Polaris 300 (jest wogule jakaś różnica w jakości dźwięku czy tylko mocą sie różnią?)

Tonsil Fenix

Tonsil Mistral

Tonsil CZ@t

Eltax Discovery

Może macie jakieś inne propozycje w tym przedziale cenowym? A moze warto dozbierać troszke grosza i kupić coś innego ? moze JBL NORTHDRIDGE E60. Bo w Magnaty sie raczej nie pakowac nie ? Kolumny mają służyć do odtwarzania muzyki poważnej itp..... Ja sie nie znam za bardzo na kolumnach bo dla mnie sie liczy moc........ i gustuje w estradówkach ;) Kolumny mają być dla starszej osoby która kiedyś miała słynne NORSK AUDIO BALTIC 90. Chodzi o to zeby zagrały chociaz troszke lepiej niż te Baltic'i. Któreś z tych co wymieniłem bedą lepiej grały?

Najlepiej jakby wypowiedziała sie osoba która słyszała słynne Norski ;) Pozdrawiam i licze na JASNĄ odpowiedź ;)

DJ SEO

??? nikt nie słuchał żadnych z tych kolumn, które wymieniłem ? Czy moze jak ktoś jest Nowy to nie chce sie wam pisać ? ;) Pozdrawiam wszystkich i wciąż czekam na jakąś opowiedź! ;)

Słynne Norski wyglądały praktycznie tak samo jak słynne Diory na tych samych estońskich głosnikach. A grały jak ... hmmm... trzeba się było wsłuchać żeby stwierdzić że to gra ;)

polarisy 200 miały nosowe zabarwienie średnich tonów (gówniane Tesle). Polarisy 300 ten efekt znacznie redukują praktycznie mogą być.

Tonsil kazdy z wymienionych gra lepiej od tych Norsków (ale z nich chyba Cz@t gra najlepiej).

No dobra, dobra

Miałem kiedyś Polarisy 180, bas, bas i jeszcze raz bas, do symfoniki mogą być ale za dużo szczegółów to w muzyce nie usłyszysz. Co do reszty kolumn to nie słyszałem.

Wielkie dzieki.....a nie wiesz gdzie moge dostać basowy 25cm do tych Norsków? Tzn sie wiem ze takiego samego nie dostane ale Tonsil by był dobry zamiast tego orginalnego z tych kolumn ?

DJ_SEO, 4 Cze 2005, 23:36

Zobacz temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pt. nordic audio.

Głośniki o których mowa są produkowane przez VEF Radiotehnica RRR

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widać je tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) products.html?l=3

Dobry „zamiast” to jest głośnik oryginalny. Jeśli takiego nie masz to nic nie zwojujesz, a nie opłaca się wydawać pieniędzy na upgrade głośników bo z całej kolumny zazwyczaj trzeba będzie wymienić wszystko czasem nawet obudowę.

Nie wiem jak grają obecne Polarisy 300. Posłuchaj Polarisów 300 i Cz@t, to się przekonasz które ci bardziej odpowiadają.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wielkie dzięki. Temat nordic audio juz czytałem. O to chodzi ze odziedziczyłem kolumny NORSK AUDIO BALTIC 90 i zajechałem głośniki basowe i jeden średniotonowy. Szkoda mi wyrzucać tych kolumn i chce jakieś zamienniki wsadzić............tylko nie wiem jakie.

HMM dzisiaj byłem w sklepie RTV przez przypadek...... zobaczyłem TONSIL MISTRAL to od razu powiedziałem gościowi żeby zapuścił coś na nich ;) I co sie okazało ?

Może audiofilem nie jestem.........ale dzwięk z tych mistrali był przytłumiony i ....... stwierdziłem ze BALTIC 90 gra lepiej od tych mistrali (troszke środka brakuje w baltic 90)........

CO WY NA TO ?

aha i jeszcze jedno: Jeśli chodzi o wykonanie MISTRALI to jest ono masakryczne.........( spodziewałem sie lepszego)

• 9 miesięcy później...

Sory że odkopuje stary wątek ale nie moge patrzeć na to jak ktoś bzdury pisze i innych wprowadza w błąd. Mój przedmówca napisała coś o kiepskim wykonaniu mistrali. Moim zdaniem to akurat mocniejsza strona tych kolumn. Może Ci sie pomyliły z jakimiś innymi. Moje przynajmniej robią wrażenie naprawde solidnych. Skrzynki z grubego materiału, dośc sztywne dzieki wzmocnienim w postaci scianek wewnętrznych. Wszystko ładnie spasowane. Maskownice także cąłkiem przyzwoite no i waga 12 kg. A wszystko to za 600 zł para.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.