Skocz do zawartości
IGNORED

Co po Bel Canto ?

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

BRODA -> sprobuj Venustas z Ferrox'em albo Dominus to zapomnisz o Transparencie. Szczegolnie wsrod glosnikowcow - w 90% nie ma lepszych kabli do SS. Cardas moze sie zblizyc stosunkiem jakosc/cena IMO.

Ja mialem szanse dluzej pobawic sie starym Collossus (byl rev.B i chyba plasma ??) oraz Venustas - to nie sa kable, ktore na dzien dobry rzucaja na kolana, ale jak wepniesz i zostawic na pare dni - to nie ma powrotu :-)

Jesli sieciowki sa tak samo dobre to nie mam pytan.

Broda->>>

NBS tak jak i Electra Glide te produkty daja zla opinie calem High-Endu. To sa kable ktore nic nie dodaja w systemie czy bazowany na lampie czy na tranzystorze nie ma roznicy slyszalnej, czyli produkt nie dziala? Czesto do mnie przychodza klienci z checia zrobienia trade-in i daja np. kable NBS, wyobraz sobie ze od dwoch lat zaden respektowany dilery nie wezmie produktow NBS w rozliczenie bo sa nic nie wart a wlasciciel NBS sprzedaje je na Audiogon przy bardzo wysokim rabacie.

PAD- Dominus- aktualnie jeden z niewielu kable sieciowych ktory dziala na kontakt. Nie koniecznie na lepsze w kazdym systemie. Co poprawi- artykulacja bassu, czarne tlo, obnizenie (extremal) noise floor, dzwiek jest linearny.

Znakomicie dziala na wzmacniczach (lampowych) faktycznie osobiscie wole miec Dominusa na wzmacniaczu niz na jakims zrodle. Dominus pownien byc 1.5m miniumum. Dominus nie jest latwy w aplikacji w malych pomieszczeniach.

Elrod-mam ich Signature 3 na odsluch, powiem Tobie tyle ze jescze trudniejsze w zastosowaniu...bardzo sztywne. O walorach dzwiekowych jak sie oslucham.

Shunyata- Osobiscie cenie ich produkty (sieciowe),maja podobna charakterystyke do PAD Dominusa szczegolnie Anaconda Alpha. Sa przyzwoicie wykonane, jedyny zdaniem "worthy adversary" Wedlug mnie ich najlepszy taki (best buy) to jest Python Alpha. Shunayata sa bardziel czulsze na zrodla.

Elberoth, sorry ze off-topic

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Lacrimosa - Dzięki , skontaktuję się z Tobą na priva :)

Elberoth - Ja również przepraszam za off-topic :)

qb_1 - Eeeee tam , bez przesady :)

piter - A co sądzisz o sieciówkach tej firmy ?

Lacrimosa - Jaja sobie robisz z firm NBS , czy Electra Glide ?

Miałem okazję posłuchać produktów tych firm pod dobrą " resztą ' i powiem Ci jedno , przesadzasz z negatywną opinią o nich , czyli o produktach tych firm !

Powiem tak:

Zetknąłem się tylko z dwoma produktami NBSa. 2x kabel AES/EBU, drogi (Statement) i bardzo drogi (Omega). Ten pierwszy to faktycznie jakieś nieporozumienie, zwłaszcza w kontekście ceny, ale w krytyce tego drugiego byłbym już ostrożny. Porównując z łączem z separowanym zegarem (coś a'la I2S), kabelek oferował ogólnie zbliżony poziom jakościowy; więcej detalu, więcej dołu, dźwięk chyba bardziej dosadny, niestety, ze stratą wygładzenia, muzykalności, takiej jakby naturalności... Być może u kogoś ten drucik może się sprawdzić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.