Skocz do zawartości
IGNORED

Komplet Yamaha SW-P240 czy NS-P100 ?

zul3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem osoba, ktora bardzo szybko "zakochuje sie" w sprzecie i rownie szybko chce go miec! Tym razem jest troche inaczej, prosze o rozwiazanie mojego malego problemu - innych uczestnikow formum.

Chce mianowicie zakupic sprzet o wartosci do 350 Eu. (mieszkam na zachodzie)

Interesuja mnie ceny zestawow kina domowego wraz z amplitunerami SW-P240 lub NS-P100.

Zaznaczam ze lubie bass.

Jezeli chodzi o Amplituner (w zestawach)-(sa dwa modele "450" dla SW-P240 i "350" dla NS-P100)

Wydaje mi sie, ze dla tak malych glosnikow zadowoli mnie wzmacniacz model "350"(i tu byc moze jestem w bledzie) jednak chodz ladniejsze i nowsze SW-P240 posiadaja moc subwofera 40 Watt! - a w parze idza z wzmacniaczem 450 wyzszym modelem niz 350! (na dodatek wbudowany w subie wzmacniacz jest mono) na NS-P100 widnieje napis 60 Watt a wzmacniacz wbudowany jest stereofoniczny!

I tu wlasnie zaczyna sie moj problem!

Wzmacniacz modelem wyzszy dla SW-P240 wydaje mi sie "gorszych" glosnikow?

Wzmacniacz modelem nizszy dla NS-P100 i wydaje sie "lepszych" choc brzydszych glosnikow?

Mialem okazje posluchac tylko modelu SW-P240.

Jezeli chodzi o zmiane firmy - to MUSI byc to Yamacha, bylo juz sony, philips, medion i LG, Yamaha zaskoczyla mnie przestrzennym brzmieniem u kolegi (on posiadal wzmacniacz 550), ale przeciez brzmienie basu wydobywalo sie ze suba, ktory posiadal osobny wzmacniach (aktywny).

Co wybrac? rozkompletowac?, czy jest roznica w koncowce mocy modelu 350 i 450, czy tylko funkcje sa okrojone? czy ktos posiada daki sprzet i moze wyrazic swoje zdanie?

Prosze rozwiazac problem zaby, ktora nie potrafi sie rozdwoic stojac przed wyborem - ladna czy madra!

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8074-100006282 1170270258_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/18769-komplet-yamaha-sw-p240-czy-ns-p100/

Nie znam zadnego taniego suba yamahy, ktory produkowalby bas zamiast podbarwionego buczenia. Postawiony obok komplet Eltaxa rozkladal Yamahe na lopatki. Oczywiscie mowa o klasie bardzo budzetowej.

Aha, wzmacniacz stereo w subwooferze nie ma zadnego znaczenia. Nie jestes w stanie zlokalizowac skad dochodza niskie tony, ktore on bedzie produkowal. A co do wyboru nie kupuj "na pałę" :-) Idz po prostu do sklepu, wez kilka ulubionych plyt., popros o podlaczenie obydwu jakie Ci sie podobaja + cosa niekoniecznie yamahy dla porownania i sama wybierz.

No niestety oba te zestawy to porażka... Ale jeśli już miałbym wybierać to ten 240 - yamaha dołącza je do lepszych zestawów, więc musi je pozycjonować trochę wyżej. A naprawdę myślę, że warto kupić najtańszy zestaw eltaxa -bedzie w podobnej cenie i bez suba zrobi więcej basów niż te yamahy. Albo Jamo e310...

Barni....posiadam suba Yamahy..wiec by nie byc posadzonym o stronniczosc nie pisze ze jest to najlepszy niskotonowiec na swiecie(Y sw 315)..na pewno sa lepsze w tym przedziale cenowym....ale co do tego rozkladania na lopatki przez Eltaxa-przesadziles!.

Kazdy z nas ma jakies swoje doswiadczenia- amoje z Eltaxem byly takie, ze podczas odsluchu gdybymy nie dotykal reka glosnika- nie wiedzialbym ze w ogole dziala. Dzwiek- hmmm kwestia gostu.

Moj na pewno nie buczy podbarwionym dzwiekiem:)

Pozdro:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.