Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny - Wasze konstrukcje DIY

Rekomendowane odpowiedzi

A ja znowu coś od siebie wrzuce, postępy powolne ale już przynajmniej pierwsza warstwa podkładu za mną:) Zrobiłem też duże panele tylnie tak żeby mieć dostęp do środka i ewentualne miejsce na zwrotkę albo tunele BR zobaczymy...Nowe pierścienie na średniotony (czasem dobry jest i szablon z tektury:) no i kilka fotek oczywiście:)

MASA BITUMICZNA

co sadzicie o "prysnięciu" wnetrza kolumn lakierem w sprayu uzywanym do robienia baranka na progach w samochodzie (jest bitumiczny) - chodzi mi sczególnie o przegrody z otworami wykonane w moim zestawie z MDF 25 mm

Przemek fajnie się bawisz ale zamiast grzać suszarą starczy dać takie maty:

"samoprzylepna polimerowa elastyczna mata GŁADKA do wygłuszenia podłóg samochodowych, bagażnika i drzwi"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W temperaturze pokojowej są elastyczne i super się układają bez pęknięć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>PrzemekElektro

Przemek!! spojrzałem na Twoją stronkę i.... się przeraziłem ...;) Dlaczego w zwrotnicy używasz zwykłych rezystorów? Do takich głośników?!@#$^&*() Pomyśl przynajmniej nad ceramicznymi !!!

PS. ...i chroń dywan ;))

PPS. a ta strona to już sie chyba z 30 min otwiera ;P

Wszystkie rezystory to metalizowane Ty-Ohm :P Kupione w Polinku.

Zwrotki będe zmieniał, ale chwilowo musiałem odpalić jakieś budżetówki, bo troche kiepsko z forsą się zrobiło.

>>>>PrzemekElektro, 25 Mar 2006, 19:13

Widze że postępy kwitną:))) Moje słowa uznania już znasz, ale należą się one i Twojej mamie za wyrozumiałość :P - spachlówka strasznie zajeżdza a i z timebondem uważaj bo wywołuję senności i głowa boli jak po przebalowanej nocy:)))

To fakt... starczy otworzyć puszke i już jest nieźle.... to co dopiero jak to się rozsmaruje...

Pogoda dopisuje, chyba będe to robił na balkonie :)

>>>CichYR

We Wrocławiu to nie wiem, ale mógłbym kupić u siebie i Ci jakoś wysłać:))) TimeBond jest bardzo podobny do Momentu - a ten można kupić w budowlanym (castorama, obi, liroy itp.). Wrazie co napisz na priva;P

No a tak wogóle to wkleję kolejną zdjęciówkę po 2giej warstwie napylonego podkładu kolumny nabierają smaku:)))oj gdybym miał więcej czasu:P

>>>>Simonello,Łukasz

Nie no Panowie bardzo dziękuję takie wpisy są badzo budujące:))), niestety prawda i rzeczywistość są zupełnie inne - pracy zostało jeszcze bardzo dużo naprawdę nie polecam nikomu podobnej konstrukcji - ja swoją rzeźbię już 2,5 roku ;/ i wciąż końca nie widać. Poza tym wszystkie prace wykonywałem urzywając jedynie wyrzynarki i frezarki (stąd taki długi okres czasu), wszystko było docinane po ** razy a i tak każda kolumna jest nie powtażalna:))) Wciąż zastanawia mnie lakierowanie bo miałbyć czarny fortepian (mam już nawet wykonawcę:)tylko czy ten czarny będzie tu pasował? Może macie jakieś pomysły na kolor...

czary wg mnie bedzie super tu pasować do pudła chodz jak np masz same czarne głosniki to troche zginą w tym moze hmmmm nie wiem nie mam pomyslu o tej poze :D

pzdr.Łukasz

Cześć,

przepraszam, ze może nie na temat:

potrzebuję wysokotonowy do JBL MK 1000 4 Ohm...

może wiecie, gdzie mozna kupić lub przewinąć spalony wysokotonowy (okolice Krakowa i Sosnowca)?

Oznaczenia na wysokotonowym:

101662P

08501

9743020

Nie mogę niestety nic znaleźć na forum...

Dzięki z góry za odpowiedź!

Pewnie znowu nie ma się czym chwalić..... ale właśnie ukończyłem moje pierwsze w życiu fornirowanie :)

Po 11 godzinach wąchania kleju bardzo zmęczony, ale zadowolony ide spać. W garażu było 8 stopni, a później jak piecyk pogrzał doszło do 11, mimo tego klej działał jak należy. Wyszło moim zdaniem idealnie (nie ma to jak samokrytyka :P )

Jutro (niedziela) wraz z Piotrkiem Pgwave będe frezował otwory i pewnie kolumny zagrają.

Na fotce (jak zwykle kiepskiej, bo z telefonu) jeszcze w kłębach folii bombelkowej (dopiero wyładowane z samochodu).

Witam!

Właśnie robię swoje pierwsze w życiu kolumny głośnikowe. Jest to klon Ostinato 2000. Jest tam przegroda do zapełnienia. Jak zauważyłem raczej wszyscy zasypują taką przegrodę piaskiem. Ja wolałbym zapełnić ją ołowianym śrutem. I mam pytanie: czy ktoś to już robił i z jakim efektem oraz gdzie można kupić taki śrut ołowiany. Nigdzie nie mogę go znaleźć wo ofercie sklepowej.

• Pokaż nowe odpowiedzi