Skocz do zawartości
IGNORED

Sprawdzone legalne e-sklepy RTV.PL.

Mega Bass

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda ,że nie czytas co inni piszą , może trochę za ostro świeci słońce.

Czas na zakupy taki sam jak zawsze .My bierzemy odpowiedzialność za sprzedaż . Klient ma prawa - może oddać sprzęt w ciągu tygodnia jeśli mu się nie podoba. Ty możesz opowiadać co Ci się podoba. Choć robisz to z wdziękiem. Gdybyś nie obrażał ludzi - to świadczyłoby o twojej klasie.

Wolę iść do lekarza po studiach Akademii Medycznej niż do szamana , ktory poczytał jak się leczy w gazetach.

Tu żadnej filozofi nie ma.

Nikt sobie nie uzurpuje praw do wiedzy. Potrzebne infomacje czerpiemy u importerow - techniczne. Praktyczne sprawdzamy sami - dysponując sprzętem u siebie. Oraz zbieramy informacje z rynku od użytkownikow.

Koniec sensacji.

Jeśli odpowiadają komus takie warunki - to zapraszam, jeśli nie - to pozdrawiam życzę zadowolenia z zakupionego sprzętu w dowolnym sklepie..

Bo - nie wazne ile /co/posiadasz, ważne jak się potrafisz z tego cieszyć.

pozdrawiam

halo halo...!!!

pokaz a raczej napiosz kogo obraziłem...???! Ciebie...???!

takie czcze gadanie(pisanie) prosze odłozyc na bok...!!!

locoloco nie jestes bogiem w tej dziedzinie...!!! uważasz się rzeczywiście za guru forumowego jesli chodzi o TV...

a jesli chodzi o ocenę to chyba moje oczy widzą co mnie się podoba czyz nie...??? i jesli ide do sklepu z zamiarem kupna tv(byc może lcd) i jednak kupuje tv kineskopowy to chyba znaczy że taki akurat mnie bardziej odpowiada !!!

co z tego że technologia nowsza i w ogóle super skoro obraz do dupy w porównaniu z kinekopowcami... przynajmniej te które porównywałem, teraz własnie pokazujesz duszę "handlowca" a nie znawczy sprzetu, ja nie napisałem że posiadam jakąs tam wielka wiedzę na ten temat a Ty od razu wiesz co chciałem przekazać i już to sobie interpretujesz na sposób tylko Tobie odpowiadający i wygodny...!

Pozdro

i napisz gdzie Cie obraziłem......!

Locoloco napisał<

"Szkoda ,że nie czytas co inni piszą , może trochę za ostro świeci słońce."

" Ty możesz opowiadać co Ci się podoba. Choć robisz to z wdziękiem. Gdybyś nie obrażał ludzi - to świadczyłoby o twojej klasie."

czy abo Twoich wypowiedzi nie mozna zinterpretować jako obraźliwych w pewnym sensie...???

-> mrbudziol

To raczej chyba było do mnie, ale może się mylę.

-> Locoloco

Sprawa dla mnie wydaje się czysta kiedy z otwartą przyłbicą, od początku, ujawniam się jako sprzedawca, a nie jako dobry koleś który niby pomaga.

Nie podaję adresów, nie besztam konkurencji i nie wciskam kitu, nie robię zadymy na forum.

Tak, owszem, można zdobyć kilku klientów ale prestiżu firmy w taki sposób się nie zbuduje.

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że może i zyskałeś w ten sposób kilku klientów ale również wielu straciłeś wyłącznie przez własną głupotę i samouwielbienie.

Nie wiem czy zdajesz też sobie sprawę, że swoimi działaniami na tym i na innych forach kompromitujesz może całkiem dobrą firmę z Olsztyna.

Jakiś czas temu, zanim nie zrobiliśice zadymy na formch internetowych (lutego/marzec b.r. - Locoloco/ kiki/ blacjkninja ) sam u Was chciałem kupić.

Dopiero jak zorientowałem co jest grane i w jaki spośob to robicie wolałem kupić w innym miejscu i w gorszej cenie.

Zwóć uwagę, że nie jestem Twoją konkurencją. Jestem klientem z ulicy którego nie zyskałeś i nie piszę tego po to aby kolejny raz dowalić.

pozdrawiam

Czas na wyjaśnienia.

1.Nie jestem sprzedawcą od wielu lat.

2.Zadyma potrzebna jest do zwiększenia wejść i dużej czytelności wątków.

3.Jestem pasjonatem elektroniki użytkowej i doradzam wyłącznie w dobrej wierze.

4.Popełniłem kilka błędów - więc przepraszam. Ale ten nie popełnia błędów kto nic nie robi.

5.Pomagam ludziom gdy mają problemy i mają rację - bo nie może byc ,że człowiek nie świadomy musi być kopany.

6.Uważam ,że prezentowanie nowych kierunków rozwoju i produkcji nie jest błędem.

7.Nikt nikomu niczego na siłę nie wciska - minęły już dawno te czasy .Ludzie są oczytani i przygotowani do zakupów .Również dzięki takim portalom.

8.Szanuję decyzję wszystkich ludzi bo i tak najlepiej jeśli podejmą decyzję na własną odpowiedzialność.

9.Odzywać się będę na forum wyłącznie w tematach wątków. Nie bedę się wdawał w dyskusje słowne .

Odpuszczam.

pozdrawiam wszystkich oponentów.Było fajnie, wesoło i z ogniem !!!!

Dobra wracamy do tematu!!!Proponuję przeprowadzić uczciwy ranking e-sklepów (na podstawie Naszych doświadczeń i opini)który będzie miał na celu wyłonienie najlepszych,najpewniejszych,tanich i najbardziej profesjonalnych e- sklepów RTV.Dzięki temu nikt z Nas GRUPOWICZÓW nie będzie oszukany przez nieuczciwych sprzedawców(krętaczy).

odradzam jak ktoś juz wyżej to zrobił www.maximedia.pl ze wszystkimi jego "klonami" ukrywającymi się pod innymi nazwami...!!!

zero odezwu na e,mail... to przede wszystkim, nie odbierane telefony to chyba u nich norma...

towaru dużo ale ceny czasem to chyba z dupy wzięte..............

Zamówiłem amplituner Onkyo w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .Kolega też tam kupował i mi polecił ten sklep.(Tylko jest trochę drożej niż na Allegro).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Amplituner dotarł zgodnie z umową.Jestem zadowolony!!!I mogę polecić Maxaudio jako pewny sklep.A czy ktoś może kupował w

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze szybki link do jonczaka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wygląda na solidną firmę.I mają dosyć dobre ceny.Myślę .że można Ten sklep zakwalifikować do tych dobrych.Stronka wygląda atrakcyjnie.I mamy pierwszą pozytywną opinię!!!Oby takich więcej e-sklepów.Jak narazie temat się rozwija w dobrym kierunku.I już można coś niecoś wywnioskować .Ale Nasz GRUPOWY ranking najlepszych e-sklepów w Polsce proponuję ogłosić pod koniec wakacji .Przed największymi zakupami.Myślę ,że się wyłonią już wtedy najlepsi.A i MY GRUPOWICZE coś na tym skorzystamy?(Może jakiś rabat?).

i jeszcze jeden

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A kupował ktoś w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (jest wejście na polską stronę www)

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Nadchodzi pora jesienno -zimowych zakupów sprzętu RTV.Grupowicze!!!Trzeba konkretnie podejść do tematu.Musimy się sprężyć i ustalić gdzie będziemy kupować w tym sezonie nasze nowe"zabawki"RTV i KD.Niby taka jest mnogość sklepów z niskimi cenami i dobrą obsługą i niby można je wyszukać w wyszukiwarkach typu:Kupujemy,skąpiec itp.Ale jak przyjdzie co do czego to tych co trzeba tam nie ma.Już czas wyłowić najlepszych!!!Jest to w NASZYM interesie.Bo żeby używać i pisać o sprzęcie to trzeba najpierw dokonać dobrego zakupu.Nie dajmy się obedrzeć z Naszych ciężko zarobionych pieniędzy.Razem mamy w tym sezonie dużą przewagę nad sprzedawcami i trzeba to wykorzystać.POZDRAWIAM!!!!MegaBASS.

ja kupiłem , po 7 dniach siadła wizja niby zapomnieli gwarancji włożyc i orżneli na 50 pln ale po telefonie gwarancja była na 2 dzien sprzet w serwisie i zapewnienia o korekcie na 50 pln co też się stało sprzęt w serwisie odebrałem nowy , moze to zbieg okolicznosci generalnie jestem zadowolony bo myślę że gdzie indziej potraktowano by mnie gorzej

Napisz co to był za sklep ?Dla przestrogi dla innych.Chodzi tutaj właśnie o takie opinie jak Twoja .Tylko jeszcze podaj adres żeby wszyscy Grupowicze wiedzieli co to za sklep???Ideą tego wątku jest to żeby same e-sklepy zaczęły się starać ,żeby mieć na tej GRUPIE bardzo dobrą opinię.A co za tym idzie więcej sprzedawać NAM potencjalnym ICH klientów.Myślę ,że będzie to dobry interes dla obu stron.POZDRAWIAM!!!MegaBass.

Witam serdecznie, to moj pierwszy post na tym forum :)

Dokonalem wlasnie zakupu TV LCD i chetnie podziele sie perypetiami jakie spotkaly mnie podczas wyboru i zakopow...

Interesowal monitor o przekatnej 26" ktory nadawalby sie do ogladania TV sat. oraz jako dodatkowy LCD (mam takze 19" IIyame) do komputera (PCHT, gry, praca)... Pierwszy wybor padl na najtanszy na rynku model Hyundai'a HQL260WR, ktory postanowilem zakupic w jednym z punktow internetowego sklepu Sirius.pl. Testy w sklepie (gry PC, DivX, DVD) wypadly niezle jak na sprzet za 2800 brutto. Dwa dni potem, kiedy zdecydowalem sie na zakup na stanie magazynowym juz go nie bylo... Sprzedawca zamowil wiec w centrali kolejne, potwierdzajac ze ich cena nie uleginie zmianie. Minelo kolejne 48h, pojawiam sie w sklepie... jest! Place gotowka wyznaczona wczesniej cene (2800 brutto), prosze o fakturke VAT, lapie za karton i... nagle okazuje sie, ze musze doplacic (sic) - 700zl brutto. Podwyzka!!! Sprzedawca probuje mi wcisnac towar w po nowym "prajsie", ale ja dziekuje... zabieram gotowke, z rekoma w kieszeni i spuszczona glowa jade do domu. Dzwonie do centrali, gdzie potwierdzaja ze cena faktycznie ulegla zmianie, a LCD dostalbym po nizszej cenie gdybym w dniu zamowienia wplacil zaliczke w wysokosci ok 2000zl. Modry Polak po szkodzie. Proponuja ostatecznie wyslac pismo do prezesa... nie chcialo mi sie. Rozpoczynam szukanie nowego modelu i nowego sklepu... o tym w nastepnym post'cie.

Po pierwszej "wpadce" postanowilem zglebic temat nieco wiecej. Blisko miesiac czasu przegladalem rozne fora (w szczegolnosci AV Forums i oczywiscie Audiostereo). Pobralem z sieci takze "kilka giga" materialow w HDTV i naprawde wymieklem :) W tym miejscu chcialbym zaznaczyc, ze duzo wczesniej zauwazylem maly konflikt pomiedzy niektorymi uczestnikami tego forum (takze w tym watku). Nie chce w nim uczestniczyc i polemizowac co jest etyczne a co nie. Moje odczucia sa wylacznie odczuciami klienta...

Jako, ze postanowilem zwiekszyc budzet na zakup LCD'eka do 4000zl, nalezalo zasiegnac rady kogos kto testuje duza ilosc tego typu sprzetu. Wybor padl na goscia o pseud Locoloco, wlasciciela? sklepu Loco - audiovideo.com.pl, udzielajacego sie na forum Audiostereo. Zagadnolem na gg (podalem moje wymagania, mozliwosci techniczne i finansowe). Po kilku min. dostalem kilka propozycji z roznych kategorii (z wyjasnieniem dlaczego "akutrat te") i ostrzezenie - zobacz na wlasne oczy nim wybierzesz... pytam o mozliwosc pokazu... "ktore chcesz przetestowac...?? "wybierz termin..." "mozemy byc jutro u Ciebie"... zaproponowalem JVC, Sharp'a i Samsung'a... Po 20 min od rozpoczecia rozmowy na gg jestem ustawiony na pokaz - bez zadnych oplat (mieszkam 150km od siedziby), "testne" obok siebie 3 interesujace mnie modele, bez nagabywania w stylu "tylko u nas najtaniej" itp. Po prostu: zobacz, ocen, spodoba sie - moze ubijemy interes. Niezle... 48h pozniej sprzedawca z Loco jest juz u mnie... poswieca mi 2 godziny... kazdy z modeli testuje z roznymi zrodlami... nie spiesze sie, on nie pogania... czegos nie wiemy - instrukcja, czytamy... luz, w trakcie dzwonie do Locoloco, pytam na co zwracac uwage... mam juz swoj typ. na razie dziekuje za pokaz i tyle. W trakcie kolejnego tygodnia nie dostalem ani jednego zapytania czy na cos sie zdecydowalem. Zero "przyciskania" do zakupu. W koncu dzwonie - godz. 15:00 - potwierdzam - zamawiam. Fakturka? Gotowka? Raty? prosze wybierac... nastepnego dnia o 11:30 Samsung LE26R51 laduje u mnie w domu. Komplet, gwarancja, dow. zakupu, faktura VAT. Co wiecej? sprzet "gra" po prostu pieknie (szczegolnie PC po HDMI), a do tego zostalem obsluzony jakbym kupowal plazme za 10.000zl. Takie zakupy lubie i polecam... gdyby ktos chcial jakies foty lub "pseudo" test tego modelu na forum to - moge cos przygotowac.

Pozdrawiam Locoloco / K.

tak sobie przeczytałem tą wypowiedź kolegi i postanowiłem ponownie zabrać głos

o swoich przygodach z panem locoloco czy blackninja pisałem już gdzieś na tym forum

przypomnę tylko że tak mi na ściemniali że gdybym się nie łapał w paru aspektach to by mi wcisneli to co akurat mieli

do tego niezłe chamstwo jak im wytknołem że wciskają kit i robią klientów w balona

ale nie otym chciałem

ostatnio miałem okazję słuchać sobie kilku zestawów do muzyki wielokanałowej w salonie (żeby nie było ża jakaś konkurencja to napiszę że tylko sprzęt audio mają) i ciekawych żeczy się nasłuchałem o tym ich sklepie w olsztynie. Jakiś starszy facet skarżył się że sprzedali mu sprzęt a później nie chcieli gwarancji uznać (że niby dystrybutor nie przyjoł czy coś, nie pamiętam dokładnie ale dziadek wiarygodny) i się zaczeło. Ostra wymiana poglądów co do tego sklepu. Nie będę przytaczał dokładnie o co biegało bo już sam dokłądnie nie pamiętam i nie będę kombinował ale wielu olsztynian omija dużym łukem ten sklep. Wielu jest niezadowolonych nie tylko z obsługi ale i z kupionego a zachwalanego tam sprzętu. Spryt podłączenia sygnału HDTV i omamienie klienta ładnym obrazem to może nie tylko sposób tego salonu ale ma się to wszystko ni jak do wypowiedzi pana locoloco na tym forum. Tylko co ma powiedzieć klient po powrocie do domu jak podłączy swoją antenę/ kablówkę.....

Może faktycznie jak się w domu popatrzy na takim pokazie to człowiek zadowolony. Jest to jakiś sposób na bezpieczny zakup.

To tyle z mojej strony

Kto zna kogoś w Olsztynie niech się popyta bo naprawdę sporo ludzi głośno o tym mówi

Mnie kino domowe nie interesuje ale czasem i tutaj zaglądam poczytać

szyld "nie dla idiotów" przydał by się i locoloco

p.s. jakiś czas temu był tu jakiś wątek o panu locoloco ale nie mogę go znaleźć

ale rozumiem autorów tamtego tematu

wątpię w takie uwielbienie locolcoco i pisanie tyle tekstu tylko z wdzięczności za sprzedany telewizor.

Może oferują jakieś extra usługi ;)

Co ciekawe peany na cześć sklepu locoloco wynoszą dziwnym trafem zawsze grupowicze których starz na forum jest co najmniej nikły a ich aktywność konczy się zazwyczaj na kilku wpisach dotyczących tego samego

Nie zauważyłem aby jakikolwiek inny sieciowy sprzedawca spotkał się z równym oddaniem zadowolonych klientów

witam

nie będę używał brzydkich słów bo i poco ?

Kto był , kto widział, ten wie.

Kto nie był - ten może tylko kłamać. Wystrarczy przecież naopowiadać głupot o których świat nie słyszał.

Wystarczy schować się za ekranem .

Przyprowadź jednego !!! jednego !!! klienta który został oszukany pokazmi - dostaniesz LCD 32 " gratis.

Jaki sobie wybierzesz.

Wiem z kim rozmawiałem więc się musisz trochę natrudzić. Z ulicy się nie da lewizny.

Dyrdymały opowiadasz - jedna baba drugiej babie. Gośc , dziadek wiarygodny , gwarancja - co Ty pieprzysz. Myślisz ,że dziadek - to głupi . Że jesli nie zostałby załatwiony to nie wie gdzie się udać. Jesteś zwykłym dupkiem. DUPKIEM !!!!

I kłamcą. Podobie jak w pierwszej wypowiedzi , która nie ma nic wspólnego z prawdą.

I teraz resztę teorii.

Jesli dodajesz ,że omijają sklep - to chociaż podaj który, na jakiej ulicy . Podaj też przy okazji chociaż wygląd pracownika

Bo tu będziesz też miał kłopoty

Nie byłeś na pokazach to nie wiesz , że Twoje dyrdymały nie trzymają się kupy. Bo każdy kto jest zapoznaje się z

sygnałem Pal i to zarówno z satelity jak i anteny dachowej. Zawsze.

Nawet gdy nie chce otrzymuje też jakość z najgorszej jakości programów - programów Biskigo Wschodu.

Pokazy bezpłatne w domu robione są wyłącznie na sygnałach , którymi dysponuje klient w domu.

Gdzie w ciszy i w spokoju nie poganiany wybiera sam co chce.

pokazy są od Bytomia, Katowic, Lublina po Wrocław i Poznań.

Pokazy najbliższe w Lublinie - wtorek

Warszawa - wtorek

Katowice - czwartek

Rzeszów -uzgadniany

Poznań - uzgadniany

Wszędzie , każdy pokaz z sygnałem zwyklej kablówki.

Komu się nie podoba nie kupuje.

Jesteś zwykłym cwaniakiem który próbuje zaistnieć , ale nie jesteś żadnym zagrożeniem dla osób , które mają

mozliwość sprawdzenia w domu kilku LCD lub plazm z własnych sygnałów. Przed ważnym podjęciem decyzji i właściwego wydania pieniędzy.

Jesteś też zwykłym tchórzem, który nigdy się nie ujawni .

Bo tchórz ma to w naturze.

Założę się też że nigdy nie pojawisz się w sklepie / pewnie nie wiesz w którym/ - bo jesteś małym człowieczkiem. Jedynie co możesz to możesz jeszcze opowiadać zza ekranu następne bajki.

Nie liczę na uwielbienie ,ale zapewne ktoś kto skorzystał z pokazów w domu ma zwykły szacunek.

Tobie to słowo jest obce.

Zapraszam również na stronę www.hdtv.com.pl

Tam jest sporo osób , które skorzystało z tych usług.

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.