Skocz do zawartości
IGNORED

HD 212pro czy Koss UR 40 do notebooka

Mattai

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem ktore wybrac, sluchawki beda graly tylko na notebooku i koniecznie musza byc zamkniete moj wybor padl na te dwa modele, ale nie mam ostatniego zdania na ktore postawic.

KOSS UR 40

Pasmo przenoszenia słuchawek: 15 - 22000 Hz.

Impedancja - 60 ohm.

Zniekształcenia

https://www.audiostereo.pl/topic/18885-hd-212pro-czy-koss-ur-40-do-notebooka/

Ogólna porada jest taka,że na podstawie cyferek to nie dokonasz właściwego wyboru.

Do notebooka to chyba trochę za wysokie loty. Możesz usłyszeć za dużo :)

Nie mam wiele czasu, więc tak skrótowo:

tych pierwszych nie słuchałem, nie znam bliżej, ale coś mi świta,że te Sennheisery są już porządniejsze.

Te drugie zaś użytkuję od dłuższego czasu. To generalnie bardzo dobre słuchawki średniej klasy. Grają trochę inaczej niż typowa szkoła KOSSa (ciepło i z dobitnym basem). Są szybkie, chłodniejsze i rozjaśnione. Całkiem szczegółowe. Na lepszym źródle bas potrafi schodzić nisko. W żadnym wypadku nie dominuje. Prezentacja średnich tonów predysponuje je raczej do rocka niż do jazzu.

Zobacz dział OPINIE i zerknij w wyszukiwarke.

PS. UR-40 nie są zamkniętymi słuchawkami, otwartymi w sumie też nie ;) Są półotwarte. Przy cichym słuchaniu nie przeszkadza się otoczeniu jeśli o to chodzi.

dzieki za opis 212 jutro bede miec w domu UR-40 wiec bede mogl je dokladnie potestowac, natomiast co do 212 to bede mial problem musze przejechac sie do mediamarketu i zobaczyc czy je tam maja, obecnie mam sennheiser hd 207 i jestem z nich zadowolony, ale chce je sprzedac i dolozyc troche i kupic wlasnie 212 lub UR 40.

Mattai

Też mam laptopa i nigdy mi nie przyszło do głowy słuchać na nim muzyki a mam kossy ur-20.

Swoją drogą to nie wiem po co ten post, bierz pod pachę notebooka i leć do paru salonów posłuchać.

Tylko pamietaj o tym by zdefiniować dźwięk jaki byś chciał uzyskać.

Koss UR40 sluchalem , ale bardzo krotko, bo nie pasowala mi w nich mala szczegolowosc. Natomiast hd212pro radzilbym najpierw przymierzyc bo sa dosyc niewygodne. Ewentualnie mozesz sprobowac sennheiser hd201 (okolo 100zl). Na internecie kraza o tym modelu pochlebne opinie(odnosnie cena/jakosc), ale sam nie mialem okazji posluchac jak gra.

Mattai:

>Prosze o rade

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może Ci pomoże...? :)

Ukryta Zawartość

W podobnej cenie znajdziesz jeszcze beyerdynamic dt 231. Tutaj masz link do opinii znajdujacej sie na tej stronie

Ukryta Zawartość

bartezzz>>

Ur-40 to sluchalem w mediamarkcie, a pozatym jakos tam cicho chodzily. Nastepnym razem jak bede mial czas to sie przejade na Reytana (jak trafie). Juz sobie upatrzylem sluchawki, a jezeli ich nie bedzie to poprosze kumpla zeby mi kupil grado, bo akurat na wakacje do stanow zjednoczonych wyjezdza.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.