Skocz do zawartości
IGNORED

Podstawkowce do 150zł...???

mrbudziol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kumpel poprosił mnie o pomoc w kupnie kolumn, ma jakąś tam wieżę sony i może podpiąc do niej 4 kolumny, chce kupić dwie kolumny tylne w miarę tanie do 150zł, myślę zeby mu zaproponować te stx

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie ma raczej wygórowanych preferencji co do dzwięku, po prostu chce dokupić dodatkowe kolumny które w miare dobrze będą grały, czy te stx będą ok???

może coś używanego do tej sumy...???

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/18930-podstawkowce-do-150z%C5%82/

>Podstawkowce do 150zł...???

powiem szczerze - nawet nie wiedzialem, ze takie produkuja ;)

w sumie to nigdy nie slysalem np. czegos takiego:

Ukryta Zawartość

wyglada to, ze tak powiem CALKIEM niezle, ale jak to gra (zwazywszy, ze jest w cenie wtyczek XLR do mojego systemu), sluchal ktos kiedys ? Jak wypadnie taka konstrukcja za 200 pln na tle np. altusa za 700 pln ?

Ukryta Zawartość

Powiem tak. Warto zwrocic uwage, ze konstrukcja jest oparta na glosnikach Tonsila, ktory tragiczny nie jest.Co prawda skutecznosc i pasmo nie zachwyca, ale ja slyszalem takie kolumny i musze przyznac ze jest niezle jesli chodzi o ten przedzial cenowy. Nie ma to zbyt mocnego basu, jest to konstrukcja majaca sporo tonow w zakresie nisko-srednich czestotliwosci. Wymagaja jednak dobrego wzmacniacza, ktory by z nich to wydobyl.

gościowi nie zalezy na "superdzwieku"... poprostu chce dokupić dodatkowe kolumny tylne...

nie chce przeznaczać zdyt dużego budżetu bo... że się tak wyrażę...nie żyje dzwiękiem...;)

ogladałem allegro i znalazłem coś takiego ale nie wiem co to sobą prezentuje...

Ukryta Zawartość

to jest interesujące

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tylko nie te STX ! sluchalem kiedys tego i to sa naprawde kiepskie kolumny, w porownaniu nawet do Alt***w nie maja zadnych szans

(nie chce pisac pelnej nazwy bo zaraz watek zejdzie na ekonomiczne przyczyny upadku To****a ;) )

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Ja bym sugerował zakup nieco lepszych kolumn i zastąpienie nimi aktualnych kolumn przednich jeśli te faktycznie pochodzą od zestawu mini/midi. Przykładowo Mission M70 aktualnie na allegro od firmowego sklepu za bodajże 580 zł; w równie dobrej cenie są też Paradigm Micro czy Atom, z używanych: Mission 700, Tannoy M1,2, coś z podstawkowych Infinity Alpha - wszystkie do kupienia z drugiej ręki za 300-600 zł;

BTW - na allegro pojawiły sie bardzo proste głośniki MIVOC stosowane w kompletach 5.1 przeznaczonych dla zastosowań multimedialnych, podobne konstrukcyjnie do tego co stosuje się w popularnych zestawach "all-in-one", w cenie niecałych 10 zł, nie nie pomyliłem się:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.