Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w doborze - tannoy +....

kefirek

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

na początku dzień dobry! i na początek mam problem. jako poczatkujący (acz budżetowy) "audiofil" (czy też zwykły słuchacz) mam pare pytań.

dotychczas słuchałem muzyki na starych acz nawet nawet ciekawych podłogowcach tonsila które jednak poszły w zapomnienie a zastąpiły je (super okazyjna cena) tannoye m2 które przy odsłuchu z dosyć przeciętnym NADem dały dobry rezultat (przynajmniej dla mojego ucha). nistety muszę się przyznać ze nie jestem na tyle obeznany w tych sprawach ażeby samemu zdecydować co dla mnie dobre....

i tu mam prośbę. Pokój odsłuchowy ma 11m^2, muzyka: wszystko co mi wpadnie w ręce (począwszy od poważnej (zal od nastroju) po samą elektronikę, house (ale to już rzadziej). Potrzebuję do moich głośników czegoś nie drogiego (wzmac) i do tego kabli które wytrząsną troche basu ale nie bedzie on dudniący a góra i środek nie znikną...

na interkonekty zastanawiałem się nad tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

natomiast kompletnie nie wiem co kupić na głośniki. coś niedrogiego (nie jestem audiofilem) al coś co nie bedize tez tanią zabawką....

Za wszelką pomoc z góry dziękuję i czekam na odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/18940-pomoc-w-doborze-tannoy/

na poczatek polecil bym wlasnie ten interconekcik co tu przytaczasz jest calkiem fajny i niezle wykonany pozatym na dobrym legendarnym wręcz kabelku. Co do glosnikowych to polecam Procaba LS25 calkiem dobry kabelek podnoszacy w ladny sposob bas.

witaj !

myślę, że kontynuacja przygody TANNOY + NAD, to będzie najlepsze rozwiązanie, NAD-y są bardzo tanie i mają sporo do zaoferowania. Może zaskoczyć Cię moja propozycja, mianowicie jest taki, stary jak świat, model NAD-a 3020. To naprawdę świetny wzmak, istotne żeby go kupić dobrze utrzymanego, bo to wielce wiekowy sprzęcior jest, ale do M2 będzie, jak znalazł. No i nie powinien kosztować więcej, niż 500zł. Tu w Anglii wracają 3020 do łask i są wręcz rozchwytywane! To model z mocnym basiorem, ładną sceną, stereo, takim słodziutkim dźwiękiem, z M2 będzie miodzio :) Co do kabelków, to dopóki nie dojdziemy, do pewnego progu cenowego, to nie ma sensu za bardzo się nimi martwić, za paredziesiąt złotych, to wszystko prawie to samo. Pozdrawiam

• 7 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.