Skocz do zawartości
IGNORED

Koncert g-moll Maxa Brucha.

pawelo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W ostatni piątek miąłem przyjemność w FN poznać koncert Brucha w wykonaniu (nie mogę powiedzieć czy interpretacji) młodego dyplomanty i orkestry symfonicznej f.n.

Co prawda nie byłem nim aż tak zachwycony jak moją ulubioną fantazją orkestrową francesca da Rimini Czajkowskiego ale koncert skrzypcowy miał coś w sobie... A miał na tyle dużo , że jestem zdecydowany poznać godne uwagi interpretacje zarówne te doskonale technicznie wykonane jak i te najbardziej emocjonujące.

Będę bardzo wdzięczny za Wasze sugestie "co warto kupić".

Pozdrawiam serdecznie

pawelo

https://www.audiostereo.pl/topic/19007-koncert-g-moll-maxa-brucha/

Rewelacyjny Jascha Heifetz na tej plycie "Bruch: Violin Concertos, Scottish Fantasy / Jascha Heifetz" o ile nie przeszkadza Tobie stare nagranie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdr.

Ukryta Zawartość

Bardzo dziękuje.

Płyty już znalazłem na gigant.pl.

Sample z amazon.com przesłuchane... na słuchawkach chyba lepiej będzie mi się słuchało Perlmana choć Heifetz'a też powinno się mieć :)

Nie mogę natomiast odnaleźć wykonania Cho-Liang Lin'a & CSO...

znacie Panowie tę interpreatacje ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też byłem na tym koncercie. Absolwent zagrał bardzo dobrze, chociaż nierówno (momentami przepiękna barwa instrumentu, a momentami słabnące napięcie i kłopoty z tempem i płynnością). Natomist absolwentka poprowadziła orkiestrę w Czajkowskim rewelacyjne. Jednak Czajka to samo życie. Utwór ten jest trudny do słuchania na sprzęcie bo jest "gęsty" i kontrastowy. Na żywo robi duże wrażenie.

Co do Brucha to mogę polecić w/w Lin-a. Jest na Gigancie. Wyszukiwarka "LIN" i trzecia płyta od dołu (inne wydanie, okładka- czerwone tło 32,99)

Warto też posłuchać Accardo na Philipsie Duo. Jest tam też 2 i 3 koncert oraz Serenada i piękna Fantazja Szkocka.

Pzdr.

PS. Rozumiem, że grasz w JDP. Ale przy nagraniu słynnej piątki Mahlera jeszcze tam chyba Ciebie nie było:)

Dzięki Arek67.

W moim koszyku na gigant.pl już znajdują sie trzy wykonania:) Koszt niewielki a wrażenia obiecujące.

Przy okazji fantazji Czajkowskiego... utwór ten po kilkunastu minutach eliminował wiele zestawów za niemałe pieniądze podczas moich odsłuchów przed zakupem. Azury z castlami radzą sobie z nim nadspodziewanie dobrze.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.