Skocz do zawartości
IGNORED

Szybkie zamówienie u Petera

cyku

Rekomendowane odpowiedzi

peter>>>

mysle nad nowym, ale najpierw chcialbym otrzymac stare, bo z szybkiego zrobilo sie tak wolne, ze w miedzyczasie pare spraw sie pozmienialo i nie bede wiedzial co zrobic z tymi co zamowilem (chyba wystawie na ukcje, moze wezme swoje pieniadze), ale chcialbym Ci przypomniec , ze to ja pierwszy wpadlem na pomysl zrobic nieustajace "szybkie zamowienie u Petera" czego owocem jest obecne (wrecz blyskawiczne)

madly>>>

chyba masz racje, ale czasami chodzi o proste fakty i to nie ja zaczalem ta cala dyskusje o paypal, a jak slysze nazwe tej instytucji to mnie rzuca

>Peter

Kiedys pisales ze uzywasz 20ga, wiec teraz zastanawiam sie ktory zamowic.

Roznica w grubosci niewielka miedzy 20,5 a 19,5.

Do otworow w twoich plytkach ten grubszy powinien chyba wejsc ?

adamhiend

nad czym ta jałowa dyskusja ,jeżeli ci to nie pasuje to nie zamawiaj nikt nikogo nie zmusza,ja korzystam z paypal i nie narzekam jak znasz lepsze sposoby to nie korzystaj z tej usługi.Co do szybkości to jest zalezne tylko od nas nawet jak jest lista zamknięta każdy chce coś dopisać nie wykluczając siebie,a po drugie my siedzimy przy komputerach a bikoz i peter muszą sie męczyć z tym całym bałaganem.Jeszcze jedno zasady zamówienia i opłat były jasno wytłumaczone i nie ma nad czym dyskutować.Ten 15% vat mozna ominąć tylko nie wiem jak wygląda sprawa z naszym .....Jak zamawiam z digikey części to zamawiam do holandi bo tam jest mniejszy vat przesyłka jest tez tańsza.

pozdrawiam

digi58>>

natomiast moj problem z paypal (zobacz moje wczesniejsze wpisy) polega natym, że niemogę korzystac z usług tej instytucji (ma zbyt słabe zabezpieczenia przed hakerami), jak ostatnio chciałem sie zarejestrowac, żeby kupic coś na ebay usa, to mnie wyrzuciło, blokada konta!

Adamhiend,

Byc moze wydaje Ci sie, że zamknales tą jałowa dyskusję, mimo wszystko pozostaje pewien niesmak po tej krotkiej wymianie zdan z Toba. Az mnie korci aby Ci odpowiedziec w ten sam sposob w jaki potraktowales dzisiaj Stefana w watku o DACu:

….dziekuje za zainteresowanie wspolnym zamowieniem w ktorym posrednicze, ale nie sadze, żeby spełniało ono twoje wymagania, bowiem uzywam servisu paypal’a, servisu ktorego nie uzywaja dresiaze a na ktorym opiera sie obecnie wiekszosc tranzakcji internetowych.

pozdrawiam.

;-)

>>bikoz

rezygnujęz cewek Solena. Nie wiem czy mogę zamówić za tak niewielką kasę resztę rzeczy, jeśli nie to może ktoś z Warszawy wziąłby je dla mnie - płacę z góry

Peter Daniel

bardzo nieladnie odwracasz kota do gory ogonem, jagbys niechcial czytac na czym polegal moj problem z paypal, czy mam ponownie zacytowac moj caly wpis odnosnie hakera, ktory posluzyl sie mna i paypal, zeby wyludzic towar na moje konto?

nstepnie niesmak budzi Twoie stwierdzenie:"czy cos zamawiam, bo wtakim razie tracisz czas na dyskusje zemna"

wiec dlatego chcialem zamknac ta dyskusje, ktora porzestala ktora przestala byc elegancka!

pozdrawiam

Peter Daniel

bardzo nieladnie odwracasz kota do gory ogonem, jagbys niechcial czytac na czym polegal moj problem z paypal, czy mam ponownie zacytowac moj caly wpis odnosnie hakera, ktory posluzyl sie mna i paypal, zeby wyludzic towar na moje konto?

nstepnie niesmak budzi Twoie stwierdzenie:"czy cos zamawiam, bo wtakim razie tracisz czas na dyskusje zemna"

wiec dlatego chcialem zamknac ta dyskusje, ktora porzestala ktora przestala byc elegancka!

pozdrawiam

Peter Daniel

pozdrawiam

adamhiend

Masło maślane. PayPal to tylko jedna z form zapłaty. Ta instytucja działa na zasadach banku z pełną odpowiedzialnością. Tekst , który napisałeś o włamaniu do PayPal to albo lipsa , albo nie zrozumiałeś sensu zdarzenia , które być może zaistniało. A jeśli zaistniało to miało jedynie związek z Ebay a nie PayPal.

Czy Twoja karta płatnicza jest wogóle zarejestrowana w PayPal ? Po tym co piszesz wniskuję że nie gdyż jesteś w tym temacie zupełnie zielony i cały czas kojarzysz tą instytucję z Ebay.

A który to bank pobiera jedynie 0,5% prowizji za przelewy zagraniczne? Chętnie będę korzystał z tak tanich usług.

Coś mi się wydaje że o przelewach zagranicznych jedynie słyszałeś z opowiadań.

Tak głupimi wpisami wynikającymi z Twojej niewiedzy zasugerowałeś że Peter zarabia kupe kasy na tych zamówieniach, a tak naprawdę to poświęca kupę czasu za który należałoby mu raczej podziękować, dzięki jego fatydze mamy dostęp do części nieosiągalnych w kraju.

adamhiend,

zabezpiecz swój komputer, albo zleć to profesjonaliście. Ja wiem że programy kosztują trochę więcej niż 4% paypal, ale może warto uniknąć problemów z "hakerami". To jest problem twojego komputera i dlatego PayPal

zablokował Twoje konto - niestety !!!. Pilnuj haseł i kodów.

To co piszesz to zwykła paplanina - nie chcesz kupować u, czy przez Petera, to nie kupuj, albo jak masz takie

koneksje w Ameryce to załatw to sam i nie zawracaj nikomu głowy.

Natomiast ocenianie Petera czy pokrętne polemiki ?... hmm to jest zwykłe gadanie dla gadania.

Wnieś coś bardziej konstruktywnego do dyskusji.

>>bikoz

Ja również rezygnuję z cewek Solena. Przepraszam za zamieszanie.

Jeśli jest możliwośc realizacji pozostałych elementów z mojego zamówienia to bardzo proszę o informację.

Pozdrawiam

merkazawa>>>

LUDZIE NA BOGA CZYTAJCIE WCZESNIEJSZE WPISY BO G.... Z TEGO WYCHODZI!! wiec jeszcze raz:

otrzymałem od paypal oficjalne pismo tej tresci:

"PO ANALIZIE POŁACZEŃ STWIERDZONO WLAMANIE NA MOJE KONTO (NIE ZAKLADAŁEM ZADNEGO KONTA) I TYM SAMYM MOJE KONTO ZOSTAJE ZABLOKOWANE" wczesniej ptrzymywalem email'e od niejakiego yahpooh z usa ządajacego zaplaty za wyslany towar, niepomagaly moje tlumaczenia, dopiero to pismo wszystko wyjaśnilo, wiec kto tu ma slabe zabezpieczenia? a dopiero obecnie jak chciałem sie zarejestrować w usa nic z tego nie wyszlo, dlaczego ja zostalem ukarany? chciałem wyjasnic ta sprawę ale ebay.pl wykręcila sie sianem.

"cos mi sie wydaje że o przelewach zagranicznych jedynie....."

prosze przeczytaj wcześniejszy wpis petera gdzie pisze, że o plata za przelew z Polski wyniosla az $10, ile to jest procet od $2000

adamhiend

Przyznaje że to całe zamieszanie jakie Cię spotkało jest dość dziwne, ale jak widać różne przypadki chodzą po ludziach.

$10, ile to jest procet od $2000>

To tylko koszt jaki poniósł Peter w swoim banku.

bikoz

Ja to juz sie zgubilem. Ile beda mnie kosztowaly temoje dwa kondensatorki za 7 baksow? ? 100 zl wraz z przesylka?

Zamowienie prowadzone jest w 2 watkach i nie wiem wkoncu jaki bedzie calkowity koszt sciagniecia czesci szczegolnie 2 kondensatorkow

odnośnie opłat za przelewy

$10 to jest opłata w banku Petera ,którą ten bank pobiera niezależnie od kwoty przelewu

ja u nas płacę w banku za przelew zagraniczny od 60 do 100 zł

oczywiście te na niższe napięcia też nie, -tak na marginesie tantale kiepsko mi wyszły z pomiarów ,zadziwiajaco kiepsko, zawsze myślałem że sa lepsze dopóki ich nie zacząłem mierzyć, polskie zupełnie do bani własnie w zakresie wysokich ale myslałem że świat już robi lepsze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.