Skocz do zawartości
IGNORED

Wyłączanie amplitunera a jakość dźwięku

Max526

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie mój kolega ma amplituner Denon 2105 i kolumny B&W 601 S3 i twierdzi ,że nie wyłącza wogóle swojego ampa (wyłącza tylko jak wyjeżdza na dłużej) ponieważ dźwięk jest wtedy najlepszy.Co o tym sądzicie , czy takie "niewyłączanie" nie uszkodzi amplitunera?

Z góry wielkie dzięki za sugestie

Pozdrawiam

Kolega ma rację - zawsze wygrzany sprzęt gra lepiej, ale....no właśnie....ryzyko uszkodzenia - a nóz widelec przyjdzie burza a nie będzie Cię w domu......poza tym wysychanie kondensatorów z uwagi na duże ilości ciepła....są jednak różne szkoły....ja wyłączam....

No bez przesady to jest tylko amplituner, a swoja droga to ciekawe czy wogole zauwaza roznice czy tylko sie naczytal o tym. Ja radze wylaczac wlasnie ze wzgledu na burze i na oszczednosc pradu :)

No chyba że jest się "pajęczarzem" - wtedy argument oszczędności prądu jest bezzasadny :)

ale mowiąc serio: lepiej wylaczac, szczególnie teraz w sezonie burzowym.

niewyłacza czyli działa mu non stop czy do "stand by"

jeżeli non stop to moim zdaniem duzy błąd

koledzy wyżej już napisali o burzy i kondensatorach i czerpaniu prądu

ja osobiście wszystko mam na listwie i jak sprzet nie jest używany to listwa jest wyłaczona. tak na wszelki wypadek. za dużo kasy na sprzęt żeby teraz przez burzę wyszystko poszło się tralala

pozatym przy "stand by" subwoofer mam cały czas włączony a sięganie do włacznika za każdym razem jak sprzęt jest używany jest trudniejsze niż przyciśnięcie włacznika na listwie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.