Skocz do zawartości
IGNORED

PANASONIC TH-42PA50E Opinia

oxia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , przymierzalem sie do projektora Benq , ale kupilem jednak PANASONIC TH-42PA50E . Troche poczytalem na forum o plazmach ogolnie, ale interesuje mnie szczegolnie opinia na temat tego modelu ktory kupilem , czy to udany zakup czy raczej slaby. Chodzi mi glownie o walory urzytkowe w domu, ogldanie DVD , granie na kompie itp. no i czy niejest z tych co czesto sie psuja :) . Pozdr. i z gory dzieki za odp.

https://www.audiostereo.pl/topic/19057-panasonic-th-42pa50e-opinia/

Pa 50 - dobry wybor za dobre pieniądze. Nie wiem ile kasy dałeś , dobra cena to 7200 zł .Plazma nie jest produkowana w Chinach. Dziwne że zawsze zzabiera głos kotoś kto nie ma pojęcia co mówi. pofatyguj się do sklepu i poczytaj na kartonie lub na plaźmie gdzie jest proudkowana .I nie opowiadaj głupot.

Plazma cieszy uznaniem wśród użytkowników. Z dobrego źródła chodzi bardzo dobrze.

Nie słyszałem o wadliwości Panasonica. My nie mieliśmy żadnej , choć przy innych firmach zdaża się.

Cena do jakości - bardzo dobry wybór. Nie przejmuj się opiniami ,które nie maja pokrycia.

pozdrawiam

Nie dziwię się że czasem ludzie mają wstręt do LCD czy plazm , jeśli odbierają one tak ja źle zrobiony system rozdzielania sygnału np. w MM. Dziś oglądałem na własne oczy - beznadzieja.

Niektore telwizory LCD tragedia - może jest to jakiś ukryty cel , nie wiem. Ale na scianie inne firmy chodzą extra.

Dobry sygnał i wszysstko gra.

Plazma Pa 50 pochodzi Ci długie lata. Wystarczy jej dobry sygnał. Nawet z kablówki. Podczas montażu okazało się ,że w domu u klienta plazma chodziła beznadziejnie. Klient chciał zwrócić plazmę. Poprosiliśmy aby koniecznie wezwał administratora i poprawili sygnał- jeśli się nie poprawi zabieramy z powrotem sprzęt. Przecież nie ma sensu żadnego się męczyć. Okazało się ,że tam 10 lat nikt niczego nie konserwował . Sprzęt pokazał swoją klasę.

Bo możliwości ma - jeśli oglądałeś na niej HDTV - rewelacyjne. Dbaj o dobry sygnał.

pozdrawiam

co do sygnalu to racja , jaki sygnal taki obraz . np.DVD czy Cyfra to juz lux obraz (sprawdzone) , ale antena zwykla to tragedia ,mialem tez cos na kompie nagrane w HDTV ale niewiem czy to sie liczy,tez ładnie wygladalo

niech mnie ktoś poprawi jak sie mylę

jak przy rozdzielczości panelu 852 x 480 można mówić o HDTV??

skalowanym do niższej rozdzielczości??

ale co to ma z HDTV wspólnego

p.s. wiem że powtarzam to po raz kolejny ale denerwuje mnie .... wiadomo co/kto

-> og0r

Ja już się nie denerwuję czytam tylko forum i posty naszego pajaca HD wyszkolonego na Antypodach z jednej strony z niesmakiem,

z drugiej z politowaniem i rozbawieniem.

Każde forum musi mieć swojego "Leppera".

pozdrawiam

Gustaw

Odezwał się chór wujów.

I zabrzmialy trąby jerychońskie alleluja !!!

Plazma Panasonic 42 Pa 50 - jest extra. Wszystkim polecam z czystym sumieniem. Bardzo dobry produkt , wysokiej jakości .Panasonic jak zawsze wykazał się eleganckim wyglądem, bardzo dobrą obsługą. Czyste żywe kolory ,sub pixel kontrol.Wreszcie dobre oceny użytkowników.

Technologia

Aby zapewnić najwyższą jakość obrazu zastosowano w nowych plazmach Panasonic synergiczną grupę rozwiązań techologicznych zwaną Real MACH System. Składają się na nią poniższe elementy:

Plasma MACH (Multi-facet Asymmetrical Configuration Hyper-pixel) Panel

MACH Crystalizer

Acuity Core

Pojęcie Plasma MACH Panel związane jest z budową samego ekranu plazmowego, MACH Crystalizer oraz Acuity Core natomiast z rozwiązaniami elektronicznymi i programowymi tych urzadzeń. W skład MACH Crystalizer wchodzą systemy Real Black Drive System, Super Real Gamma System, Quasi 100 Hz System oraz MACH Enhancer.

Real Black Drive System redukuje intensywność rozbłysków, które pojawiają się wraz z procesem jonizacji gazu w mikrokomórkach ekranu. Redukuje ich liczbę przypadającą na pole z 12 do 1. W rezultacie ciemne kolory nie iluminują, są głębokie i wyraźne. Osiągany dzięki tej technologii poziom kontrastu wynosi 4000:1 i jest najwyższy na rynku. (Kontrast 4000:1 wyraża różnicę pomiędzy najjaśniejszym oraz najciemniejszym obszarem wyświetlanego obrazu).

Powiększenie

Układ korekcji Real Gamma jest pierwszym tego typu na rynku i umożliwia reprodukcję 1024 odcieni koloru na ekranie wysokiej rozdzielczości. Optymalizuje przy tym gradację w każdej scenie i dzięki temu nawet ciemne fragmenty obrazu są doskonale odrysowane z całości.

System Quasi 100 Hz wykrywa wejściowy sygnał PAL i automatycznie podwaja liczbę wyświetlanych pól w danej jednostce czasu. Wpływa to znacząco na zmniejszenie migotania obrazu, które jest charakterystyczne dla sygnałów PAL.

Powiększenie

MACH Enhancer jest technologią przetwarzania sygnału polegającą na wyostrzeniu konturów obrazu. Wyostrzenie konturów rysowanych obiektów odbywa się w sposób minimalizujący ilość szumów oraz jest dostosowane do percepcji ludzkiego oka, czego rezultatem jest naturalnie wyglądający obraz o niezwykłej ostrości.

Pod pojęciem Plasma MACH Panel kryją się wszystkie technologie, które polepszają jakość obrazu dzięki nowym rozwiązaniom w dzidzinie budowy samego ekranu plazmy. Należy tu wymienić filtr głębokiej czerni oraz asymetryczną strukturę komórek w plazmach HD.

Powiększenie

HD MACH Panel jest określeniem nowej budowy ekranu plazmy, która wykorzystując asymetryczną strukturę komórek powoduje zwiększenie powierzchni do której można zaaplikować substancję fosforyzującą. Zwiększa to emisję światła oraz jego intensywność co w rezultacie prowadzi do zwiększenia jasności plazm HD o 40% w stosunku do poprzednich modeli.

Powiększenie

Filtr głębokiej czerni (Deep Black Filter) znajdujący się w panelu MACH powstrzymuje przenikanie światła oraz zmniejsza ilość zewnętrznego światła odbitego od ekranu.

Powiększenie

Acuity Core jest wykorzystywany tylko w telewizorach plazmowych Panasonic i polega na 10-bitowym przetwarzaniu sygnału wideo od jego wejścia po samo wyjście. Koncepcją Acuity Core jest zapewnienie wysokiej jakości obrazu z różnych źródeł sygnału np. DVD, PC, HDTV i in. Platforma Acuity ma zapewnić szybkie przetwarzanie obrazów cyfrowych oraz ich wyjątkową reprodukcję.

Powiększenie

Funkcja C.A.T.S. (Contrast Automatic Tracking System)

Plasma C.A.T.S. automatycznie rozpoznaje warunki oświetleniowe w pomieszczeniu oraz dostraja jasność oraz gradację kolorów w celu optymalizacji poziomu kontrastu. Funkcja ta zapobiega m.in. nadmiernemu męczeniu wzroku podczas długiego oglądania telewizji.

pozdrawiam

Powiem tak nie wiem co bierzecie pod uwage ale jak dla mnie to samsung to jest polymka w sztuce obraz kanciaty brak wygladzania pojawiajace sie kwadraty jak dla mnie kicha narazie najlepszy obraz jaki widzialem w cenie do 9000 tysiakow ma SONY 42"M1 potrójny filtr grzebieniowy podwojenie lini w poziomie i pionie 14 bitowy przetwornik obrazu (a nie jak w innych plazmach 10 bitowy)martyca zabezpieczenie przed wypaleniu no i glowna zalety zajebisty system WEGA ENGINE.Jak dla mnie najladnijeszy obraz puszczony z dvd zarowno przez euro jak i przez komponent o telewizji nic nie wspominam bo to sie mija z celem jakosc z kablowek tragiczna.Na CYFRA+ obraz nawet nawet obleci w tloku.Ja zastanawiam sie miedzy LG i Sony pewne sprawy przemawija za jednym a inne za drugim co do samsunga nie ma polotu do sony i ten panasonic PA 50 tez nie ma polotu puszczalem je obraz spoko ale to nie to co SONY M1.Ale to tylko moje zdanie.Powiem tak kazdy kto kupuje PLAZME powinien sam sobie potestowac sprzet zobaczy obraz ktory mu sie najbardziej podoba bo mysle ze obraz w PLAZMIE to podstawa i reszte bajerow to zbedne bajery (jak dla mnie niepotrzebne).Nie powinien sie opierac na wypowiedziach innch tylko sam sprawdzic nawet jak jest laikiem to i tak jest teraz troche literatura na ten temat i mozna poczytac co jest wazne a co nie.Widzialem tutj wczesnijesze komentarze i kłotnie lub moze inaczej "wymiana zdan ostrzejsza"to powiem wam mija sie z celem.Na koniec powiem tak:JAK KTOS CHCHE KUPIC PLAZME NIECH JA SOBIE SAM OSOBISCIE POTESTUJE KILKA ROZNYCH MODELI I WYBIERZE OBRAZ KTORY MA NAJLEPIEJ ODPOWIADA A NIE PATRZY NA OPIENIE INNCH TAKA OPINIA MOZE SIE TYLKO PODEPRZEC (ALBO ZAGIAC JAKIEGOS PAJAC KTORY PRACUJE NA TV W MEDIA MARKET A NIE MA POJECIA NA ICH TEMAT) to chyba tyle bo sie troche rozpisalem pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia:):):)HEJ!!!

• 2 tygodnie później...

Witaj LOCOLOCO!!!

Miło poczytać, szkoda tylko, że psują to forum jakieś zakompleksione kundelki rodem z forów politycznych - do budy !

Ja mam TH-42PA50E, bajka :)))

Oczywiście, marny sygnał z anteny czy kablówki jest tylko uwydatniany - plazma to jest TV pod cyfrowy odbiornik SAT czy DVD z RGB albo YPrPb - wtedy pokazyuje, co umie.

Mnie najbardziej zdumiała zdoloność "wyliczania" nowego obrazu z wygładzaniem krawędzi i zacieraniem struktury linii, nawet w ZOOM. Jednocześnie uznałem, że najlepiej przejść na NTSC (większość DVD jest w NTSC), lepsze - naturalniejsze - kolory) i dopasowanie do 480 linii.

Niestety nie podzielam zdania, że przyszłość to HD - prawie calość materiału TV to jednak 525/625 linii i max. 5MHz pasma, skąd HD - nowe produkcje ? Podobnie filmy - zwłaszcza starsze - nic tu HD nie da, jest co jest.

Mam do Ciebie kilka pytań, na które nie bardzo mogę znaleźć odpowiedzi:

1) jak to jest z tym przechylaniem plazmy - nigdzie w instrukcjach nie ma ostrzeżeń, żeby tego nie robić, a nawet widziałem instalację na suficie :) Może tu chodzi o transport w pionie, aby duży ekran nie miał drgań niszczących na środku ? Pytam, bo wystraszył mnie takim ostrzeżeniem sprzedawca :(

2) po co właściwie są te szare pasy przy formacie 4:3 ? Po co w ogóle je włączać - przecież ciemny (nie świecący) ekran się nie wypala ? Czy tu może chodzi o podświetlanie w celu równomiernego zużywania ekranu ?

3) Ile wynosi dopuszczalny czas wyświetlania obrazu statycznego ? W jednym miejscu znalazłem wzmiankę, że 20 minut. W innym, że czas obrazu "statycznego" do "ruchomego" powinien być jak 1 do 3-5. Jeszcze inna wzmianka, to że tylko pierwsze kilkaset godzin pracy plazmy jest "wrażliwe" ? Jeszcze inna, to że kolor niebieski jest krytyczny (wszystkie menu DVD, SAT itp. są niebieskie - nie wiedzą o tym ?). Wreszcie większość logo stacji TV świeci jasno w jednym miejscu, czy to znowu niewiedza techników (ale w kilku niemieckich stacjach SAT logo się kręci - fachowcy ?).

Pzdrw, lemar

Witam

Dziś nie umiem odpowiedzić Ci rzetelnie na te pytania. Mam swoją wiedzę i kilku fachowcow, ale zadałem te pytania specjalistom w serwisach centralnych i jutro powinienem mieć ich szczegołowe odpowiedzi.

Dostaliśmy z jednej firmy plazmę na pokazy specjalne/ kopaliśmy tą plazmę/. Po kolejnym uderzeniu /na jednym z pokazów/ pękła matryca pod pierwszą powierzchnią. Wydaje mi się ,żeby nie powstały naparężania ,które mogą spowodować uszkodzenie , należy ją transportować w pionie.

Z całą pewnością po 20 minutach palzmom się nic nie stanie. Niektóre firmy wprowadziły zabezpieczenie przed wypalaniem -JVC,Pioneer i ostatnio NEC.

Tylko w reklamie widziałem plazmy na suficie. W przypadku korzystania z plazmy jak z telewizora, czyli oglądając różne programy wypalenie luminoforu w palzmach nie występuje.

Plazmy sprzedane 5 lat temu - mają się dobrze , a to już inna generacja.

Przy słabym formatowaniu obrazu ludzie przyzwyczajeni do systemu 4:3 jeszcze korzystają z tego formatu. Obojętnie jaki kolor byłby wówczas załączony to krawędzie się wypalą - nawet w tradycyjnym telewizorze. Zależy tylko od okresu użytkowania.

Najlepszy system formatowania ma Pioneer i JVC. Nie ma konieczności włączania systemu 4:3.

Logo stacji - nic dodać nic ująć.

pozdrawiam

Panasonic odpisał tak:

Szanowny Panie,

1.Rzeczywiście odbiorniki takie są zawieszane na uchwycie uchylnym pod

sufitem. Prawdą jest to, że istnieje możliwość zniszczenia pixeli podczas

transportu ekranu o tak dużej powierzchni w pozycji poziomej.

2. Zdarza się, że użytkownik wybiera pracę w formacie 4:3 by nie powodować w

sposób sztuczny rozciągnięcia obrazu do formatu ekranu 16:9. Oglądanie

obrazu z pasami może powodować właśnie nierównomierność w zużyciu ekranu i

widoczną róznicę w odcieniu obrazu mizy obszarami ekranu.Zapobieganie temu

zjawisku uzyskamy korzystając z podświetlenia zwybraną intesywnością

czarnych boków.

3. Ze względu na dużą liczbę czynników, które mogą wpływać na czas po którym

może pojawić się "slad obrazu" nie podaje się takiego czasu.

Czas ten zależy między innymi od: ustawienia Kontrastu, Jaskrawości i

Nasycenia , rodzaju obrazu (poziom luminancji odbieranego obrazu) oraz

dynamiki zmian.

Podanie wiarygodnej reguły jest tu mało prawdopodobne.

Pozdrawiam

Kazimierz Myśliwiec

----- Original Message -----

From: "Pytania Panasonic"

To:

Sent: Tuesday, June 21, 2005 5:45 PM

Czyli fachowcy mają podobne zdania :)))

"Pioneer" twierdzi coś takiego:

Burn In and Shadowing effect on the Plasma displays

Plasma is a phosphor-based device similar to a CRT Display. A unit that displays a picture such as a computer graphic for an extended period will cause burn-in. Burn-in and shadowing mean that the image becomes permanently etched or partially visible on the plasma display. The display cells consisting of three color sub-cells (Red, Green and Blue). The shorter longevity of the blue phosphor causes the burn in. The portion where the burn in occurs appears yellowish.

To Avoid burn-in:

1) Avoid displaying a static image which contains 100% blue

2) Switch between a static image and motion video frequently

3) Display motion video three to five times longer in duration than a static image (1 minute of static image with 3 - 5 minutes of motion video; 10 minutes of static image with 30 - 50 minutes of motion video, etc.)

4) Avoid using the same static image (change static image pattern frequently)

5) Use a screen saver to avoid displaying the same static image for a long period of time

6) Adjust the color balance to a yellow tone (or decrease the blue) looks similar to burn in but it is different in that the effect is not permanent. The shadowing effect occurs when images previously displayed at a higher-brightness level remain visible under lower-brightness images. The shadow disappears after displaying motion video for a short length of time. Example: After using MENU for an adjustment, items from the MENU remain visible then fade away.

Coś tam jeszcze znalazłem :)))

Panasonic have recently released the following white paper on plasma facts and myths:

Plasma Facts and Myths

The 21st Century display technology called plasma TV looks, operates and performs unlike any previous device. No other television today offers the form factor, screen size and performance of plasma. The purpose of this report is to provide in-depth information about plasma technology. You will learn how plasma operates, the truth about plasma life span, the so-called uneven aging phenomenon, and maintenance. Performance criteria will also be examined so you can determine if a plasma panel is right for you.

How It Works

Plasma displays use three types of phosphors (red, green, and blue). Like a standard cathode ray tube (CRT) TV the phosphors glow to create an image. The difference lies in the way the phosphors glow. In a CRT, electrons strike the phosphors causing them to glow. A plasma display contains a combination of inert gases. Electrodes inside the glass panel charge the gas, resulting in the production of invisible ultra violet (UV) light. When the UV light strikes the phosphors, they glow, producing a brilliant picture.

Advantages of Plasma

Plasma TVs offer excellent colour saturation, very wide viewing angles in both horizontal and vertical planes, and are equalled only by the bulky flat-faced directview sets based on traditional CRT technology. Their rapid response times assure crisp images even when fast motion is present, such as when viewing football or other fast-moving sporting events. Plasma televisions provide image brightness at a level far higher than large-screen projection displays, allowing for viewing in areas of high ambient light without washing out picture detail. (There are no direct-view CRT sets with comparable screen sizes to plasmas that are 42 inches or larger.) Panasonic black levels are close to direct view CRT levels, permitting superb deep blacks and outstanding viewing in dark environments. Panasonic contrast ratios are rated as high as 4000:1. Current LCD flat panels cannot achieve the dark black

levels or contrast ratios of plasma in a home theatre environment. Panasonic makes plasma panels in widescreen (16:9 aspect ratio) with enhanced-definition, commonly known as 480p, (37” & 42” have 852 pixels measured horizontally (H) by 480 pixels measured vertically (V)) and high definition resolutions (37”=1024H x 720V; 42”=

1024 H x 768 V; 50” and 65” 1366 H x 768 V).

Lifespan

There has been much misinformation about the longevity of today’s plasma TVs. Like all other display devices, there are two parts to a television. The first is the internal electronics. Modern circuit designs are extremely reliable and all televisions, including plasma’s circuits, are designed to provide extremely long life. The second part is the section of the television that produces light. In plasma, it is the phosphors within the glass panel. Phosphors are used to produce an image in standard picture tube (CRT) televisions as well, and in three-CRT rear projectors.

Television manufacturers base the projected life of all TVs on "half brightness", meaning the time it takes for the display to create an image that’s only half as bright as when the TV was new. The three-CRT rear projector is generally rated at 15,000 hours until half-brightness. Direct-view CRTs are generally rated to 30,000 hours.

Panasonic plasmas have a half brightness rating of 60,000 hours – four times the life of CRT rear projection. This equates to more than twenty-three years at seven hours a day viewing, around the average daily TV viewing time per U.S. household. With its inherent high brightness, a Panasonic plasma will likely retain its image quality for

many years.

Myths Regarding Plasma Televisions

While a CRT direct-view television is an analogue device that uses a picture tube and the plasma is a digital device, there are many similarities between the two technologies. As noted, each display uses phosphors to create light. While a directview picture tube operates in a vacuum, and the plasma screen uses inert gases, both are completely sealed. There is no possibility of the gas leaking out (barring physically breaking the panel), and there is never a need to “recharge” or “refill” the plasma panel. Conversely, there is no possibility of moisture leaking in, it can never

“fog up” like a car windshield and, unlike an incandescent light bulb, a plasma panel doesn’t suddenly “burn out.”

Power Consumption

All Panasonic plasmas are Energy Star® compliant insuring low power consumption in standby mode (a mere 18 watts), when compared with non-Energy Star® models. The maximum power consumption during use depends on screen size; the 37-inch diagonal models, for example, are rated at 345 watts maximum. However, typical power consumption is much lower and varies depending on picture content and display settings such as brightness and contrast. With typical content and display settings, Panasonic plasmas have virtually the same power consumption as similarsized LCD TVs.

Burn In

Much has been written about the possibility of permanently marking a plasma screen by viewing a static image on the screen for too long. This is often referred to as “static image burn in,” which is a misnomer. The phosphors are never “burnt,” rather they are unevenly aged. While the possibility of uneven ageing exists, it can also occur with any other phosphor-based display such as a direct-view CRT television or CRT rear projection TV. Panasonic has developed new phosphors that are resistant to image burn-in and has added other features that minimise its occurrence. One such feature imperceptibly moves the image around the screen to eliminate sharp delineation between dark and light areas. There are several simple steps to take to further prevent the possibility of image

burn-in, which should be performed during the break-in period.

Plasma Break-In

Like a fine new automobile, the performance of a plasma TV can be optimised by allowing a break-in period. By properly following these simple break-in instructions, you should be rewarded with long-term enjoyment of your plasma TV. Plasma phosphors are most susceptible to image retention in the first hundred hours of use. The panel becomes considerably less sensitive to burn-in after this period. Very often, televisions, including plasma, are shipped from the factory with the contrast control at a high setting to provide a bright picture under typical dealer

showroom lighting conditions. In your home, the room light levels are usually one half or less than that in retail showrooms. The contrast control may need to be lowered in your home for comfortable contrast levels that do not induce eyestrain.

When the plasma is initially installed, videophiles say it is best to do the following:

> Make sure the display is in a viewing mode (aspect ratio) that completely fills the screen (there are often three or more settings from which to choose). The panel is shipped in this condition, in what is called the“Just” mode.

> Turn down the picture control (contrast) to 50% or less.

> Briefly engage the 4:3 mode to confirm the side bars are set to mid-grey (there is usually an adjustment in the Set Up menu that takes the sidebars from black to grey) to minimise the chance of burn-in.

> Return the set to a “full screen” (Just, Zoom, Full) position during the first hundred hours of use.

> During the first hundred hours of use it is best not to view the same channel for extended periods. This should prevent channel logos and other fixed images found on some channels from being retained.

> Avoid any static images (video games, computer images, DVD title screens, etc.) during the hundred-hour break-in. After the hundred-hour break-in period, during the next nine-hundred hours:

> Continue to retain the picture setting at 50% or less.

> Limit the use of 4:3 aspect ratio mode (traditional picture size that does not fill the entire screen) to 15% of viewing time.

> Limit the use of static images (computer, video games, etc.) to less than 10% of viewing time.

After one thousand viewing hours, panels are much less likely to experience image burn-in. What to do if you see a ghost image on the screen In the rare event you begin to see a ghost image on the display, Panasonic has

incorporated a built-in “white-bar scroll” feature to assist you. When enabled, the scroll will (in many cases) reduce or eliminate image retention. Consult Panasonic customer service for any technical support issues (800-211-7262 or

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Panasonic Plasma Picture Quality

Panasonic has included several exclusive features to provide the best picture of any plasma television available. Here are the performance features that best separate Panasonic plasma from the competition, as well as other technologies.

Contrast Ratios and Digital Artefacts

Earlier generations of plasma displays lacked true blacks and dark area clarity, causing washed-out low-level detail and requiring viewing only in rooms with relatively high levels of ambient light. Panasonic has developed the exclusive Real Black Drive system that allows the shut off of individual picture elements (pixels) within the panel, to produce a true deep black. Panasonic’s Gamma Enhancement System allows near-black image information to be reproduced accurately. In addition, the Gamma Enhancement System increases the number of gradient steps, eliminating unnatural “dithering” artefacts that may degrade image quality. Dithering artefacts are often noticed in programs with gradual brightness transitions, such as wide blue-sky scenes. A dithered sky breaks up into tile-like areas of varying brightness levels, instead of a smooth, uniform, natural expanse. The combination of these Panasonic breakthroughs increases rated contrast ratios, up to 4000:1, and allows Panasonic plasmas to reproduce 1536 different shades from black to white. Many competitors’ designs are limited to only 256 steps, resulting in disturbing picture artifacts.

Colour

Panasonic plasmas reproduce more than 1 billion colours, providing a rich natural palette for superb reproduction of movies, broadcasts and home videos. Many competing plasmas can only reproduce less than 17 million colours.

Angle of View

Plasma provides a bright, vivid high-contrast image with uniformity in both the horizontal and vertical viewing planes. Flat LCD panels lose contrast as viewing angle approaches the extreme. Only flat-faced direct-view CRT televisions have similar viewing angles, but without the slim form factor that plasma affords. Providing a remarkable picture at virtually any angle assures that everyone in the viewing room — regardless if they are sitting, standing or even lying on the floor — will see the same crisp clear images.

Rise/Decay Times

Plasma displays react very quickly to picture changes insuring exceptional viewing of fast motion found in sports programs. Flat LCD panels often have slower response times causing blurring with action and sports material.

Conclusions

As a relatively new technology, plasma faces challenges in the form of misinformation; possible misuse by the consumer; and myths previously assigned to preceding technologies that are carried over to the new. Hopefully this report has met these challenges by reviewing plasma not in terms of strengths or weaknesses, but in terms of actual capabilities and well-researched practices to achieve the best consumer experience possible. Plasma is a superior technology in its obvious display capabilities but also in its longevity potential. With your attention to a few important settings and practices, plasma will provide you with an exciting and reliable viewing experience for years to come.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-> lemarx

Mamy się już zacząć modlić do tego Panasonica czy też trochę później ?

Fajna metoda - zadawać pytania na forum a jak nikt nie odpowiada, odpowiadać samemu. Perpetum mobile.

Aaa ! Już sobie przypomniałem ! Można kliknąć w IGNOR, co też właśnie czynię .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.