Skocz do zawartości
IGNORED

ROTEL 1060 a ESA CONTINUUM lub DALI EVID

Gość bib

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem zestawu Rotel 972/ 991 z monitorkami Evidence 370. Dźwięk był fantastycznie przestrzenny - to była pierwsza rzecz na którą zwróciłem uwagę. Druga rzecz - dźwęk baaardzo daleki od neutralności. Ale mógł się podobać. Wiem, że nie jest to zestawienie o które Ci chodzi, ale nowy Rotel brzmi prawie tak samo jak poprzednik, a co do Evidence 470, to podejrzewam, że też zachowują w dużej mierze tę samą sygnaturę dźwiękową co monitory. Na pewno bas jest obszerniejszy.

Esy nei słuchałem z tym wzmakiem, ale dali to bym odradzał raczej, 1060 gra inaczej niż 972 !; mam 1060; dobierac należy głośniki raczej z nie tak 'zamaszystym' dołem, ponieważ wzmak ten ma charakterystyczne roizciągnięcie dolnych zakresów; pasuja raczej do niego głosniki raczej neutralne co w połączeniu z lekką kluchowatością tego wzmaka daje całkiem dobre efekty. Hmm a jakie kolumny to: super np. na ProAc125, ...a ja gram na Dynaudio.

Osobiście odradzam Studio 125 jeżeli 1060 gra tak jak napisał Oles.

To właśnie są kolumny z potężnym i niezbyt szybkim dołem, które wymagają wzmacniacza z żelazną kontolą dołu.

HFiM dobrze oceniło któryś z podłogowych modeli Magnata. Z tekstu wynika, że są to kolumny umiwersalne brzmieniowo z dużym dźwiękiem (jak w sam raz do 30m2). Jeżeli słuchasz wszystkiego to może być dobry wybór (choć z audiofilskiego punktu widzenia nie ProAc, Dynaudio lub ESA brzmi dumniej :-)

Co myślicie o Castle Harlech S2, miałem osobiście okazję posłuchać ich z w/w Rotelem i zagrało to całkiem dobrze, bas był dosyć dobrze kontrolowany i wielobarwny (no może troszeczkę zbyt ubogi w dolnych rejestrach - jak na mój gust i ta cena !!!)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.