Skocz do zawartości
IGNORED

Lcd tv 26 cali HD Ready

Perzik

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupic LCD TV HD Ready 26 cali. Ma mi on sluzyc do zwyklego ogladania programu zwyklej telewizji (ok. 5 godzin w dzien powszedni) z sygnalem z kablowki i filmow DVD (jeden lub dwa tygodniowo). Moje DVD ma z wyjscie HDMI i dlatego chce kupic tv HD Ready. Wejscie HDMI w tv moze sie przydac pozniej.

Ze znajdujacych sie w sklepowej ofercie telewizorow, po przeprowadzonej selekcji, zostaly mi trzy a wlasciwie cztery telewizory:

- Samsung LE25R51

- JVC LT-26C50

- JVC LT-26S60

- Sharp LC26GA6E (w sprzedazy ma byc od sierpnia 2005 i ma miec wyjscie HDMI)

Telewizory JVC nie maja funkcji Progressive Scan (Samsung i Sharp maja) i dlatego nie mam argumentow aby wybrac ktorys z nich. Nie wiem czy ta funkcja dla mnie jest przydatna i w jakiej sytuacji?

Nie mam mozliwosci porownania jakosci obrazow w tych telewizorach. Gdy ogladam osobno, kazdy z nich wydaje sie byc idealny. Nie potrafie znalezc rankingow w internecie.

Prosze o sugestie. Moze ktos z Was ma w tej mierze doswiadczenie?

Moze tez zbyt pochopnie odrzucilem w przedbiegach inny, lepszy tv.

https://www.audiostereo.pl/topic/19142-lcd-tv-26-cali-hd-ready/

Moja ocena całościowa jest nie zmienna - najlepiej ze wszstkich źródeł - chodzi 26 C 50 JVC.

Najlepsze kolory -sprawdź błękit ,extra z sygnału TVP,

Najwiecej sprzedaje się Sharpów- cena .

Samsunga testowałem i mi nie odpowiada - jest sztuczny obraz - jakby cieniutka siatka na ekranie.

pozdrawiam

Locoloco

Dzieki za opinie.

Mam jeszcze watpliwosci dotyczace Progressive Scan. Czy ta funkcjia jest mi potrzebna? Mam ja w odtwarzaczu DVD.

Inna sprawa jest czas odpowiedzi piksela, ktory w 26S60 wynosi 7ms. Czy ma to duze znaczenie?

Sprawa wydaje się ewidentna - a tak nie jest .Przy dvd progresiv i tv progresiw - działa znacznie lepiej. Ale z TVP i HDTV znacznie lepiej chodzi JVC C 50 . Pamiętaj zawsze zapytaj o cenę . Bo wiem ,że można wyrwać extra.Nie wszystko mogę na forum podaj gg - dam Ci więcej informacji.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.