Skocz do zawartości
IGNORED

Technics su-810 - mam go dosc

mruczek

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam od dluzszego czasu owego technicsa i bez przerwy cos sie z tym chlamem dzieje... Teraz mam problem z glownym potencjometrem (nie dziala wcale, a technics juz go nie produkuje) jednym slowem zostalem z tym badziewiem. Teraz mam pozyczonego radmora, ale gra strasznie. Zastanawiam sie nad zmiana spzetu na cos z wyzszej pulki, jednak mimo, ze sprzet gra u mnie kolo 14h/dobe nie mam o tym za duzego pojecia. Myslalem o harman/kardon`ie np. HARMAN KARDON HK-6500. Generalnie nie interesuje mnie sprzet z pro logic itp. Ma to byc porzadny sprzet sterea, a jak bedzie mial cos wiecej jak np. 5.1 to fajnie. Prosze o jakies sugeste.

pozdrawiam

mruczek

https://www.audiostereo.pl/topic/19249-technics-su-810-mam-go-dosc/

Nie każdy technics to badziew. Swego czasu miałem kilka naprawdę sensownych klocków Technicsa, ale nie były to wzmacniacze. A co do 5,1... można połaczyć kino i stereo na dobrym poziomie, ale nie będzie to już sprzęt budżetowy.

mruczek -> moze zamiast pytania o kase (sugerujacego, ze pytajacy ma cos baaardzo okazyjnego na zbyciu i specjalnie dla Ciebie moze miec swietna cene) napisz do jakiej muzyki, w jakim pomieszczeni i z jakim obciazeniem. Ja raczej bym H/K nie polecal ale sa milosnicy tego brzmienia.

Swoja droga to dziwne, starszy chyba model SU-800 (taki 2 czesciowy) raczej b.rzadko sie psul. Jego najwiekszym problemem bylo slabe brzmienie i fakt, ze nie radzil sobie z trudnymi obciazeniami (mimo calkiem pokaznej deklarowanej mocy).

Pozdr.

Na wstepie chce podiekowac wszystkim za szybka reakcje :>. qb_1: jesli chodzi o muzyke to lubue prawie wszystko: od ciezkich metalowych brzmien przez jazz po muzyke klasyczna wlasciwie to nie moge scierpiec tylko hpi-hop`u i tepawej techniawki. Pomieszczenie jest bardzo male okolo 10m kwadratowych, ale kiedys (moze niedlugo) bedzie wieksze. Obecnie urzywam 2 kolumn po 100w/8ohm, ale w planie sa jeszcze dwie tylko nie w tym pomieszczeniu. Wracajac do tego technicsa to nie gral on zle choc sa lepsze sprzety... tylko sie krzaczyl (moze tak trafilem) teraz mam jednak uraz i raczej nie chce technicsa, bo mam tez deck tej firmy i tez sie zepsul - nie oplaca sie go robic.

Co do stereo i 5.1 to chodzi mi o sprzet stereo, ale wiem, ze sa tez sprzety np marantz`a ktore lacza w sobie te 2 rzeczy.... innych ukladow urzwa do stereo a innych do 5.1. Sadze jednak, ze jest mi to zbedne. Szukam stereo (to taki odnosnik dla niewtajemniczonych, bo odnioslem wrazenie, ze czesc o tym nie wie)

pozdrawiam

mruczek

jak chcesz to poczytaj na forum o diorze WS704 lub WS504 to naprawdę dobre wzmacniacze za małe pieniądze na allegro(za grosze). Grają lepiej od niektórych dużo droższych wzmacniaczy. Mają dużego kopa, potrafią bardzo dobrze rozpędzić wiele głośników. Testowałem WS 704 na swoich głośnikach i altusach200 i jeszcze jakiś innych (nie wiem jakie, ale BARDZO DOBRE jako DIY kosztują 5 tys. ), grało naprawdę ładnie, wydaje mi się że ten twój technics nie miał by szans z diorą. tego harmana widziałem za 380 zł a diora jest jeszcze tańsza, a potrafi dużo. Podzespoły z jakich wykonana jest diora są dobre nie patrz na to że pisze diora, chyba zależy ci na jak najlepszym graniu, co??

Napisz coś w o mnie !!!!!!!

Może przesadziłem z tym że wszystkie technicsy to chłam, mój kumpel na CD technicsa jest całkiem fajny i dobrze pracuje, jest zadowolony. Ale wzmacniacze są słabe , testowałem trzy i tylko jeden był do przyjęcia, ale nie była to rewelacja, i tak był gorszy od diory.

• 2 lata później...

Mam ten model i jestem z niego zadowolony (pewnie zaraz się gromy na mnie posypią). Gdy odpaliłem go z podłączoymi kolumnami JBL ATX 40 (kolumny o mocy 145W RMS 92dB skuteczności i bardzo ładnych wysokich tonach) w linidzwięku w Rzeszowie (mają bardzo fajną sale odsłuchową) to sam sprzedawca przybiegł żeby tego posłuchac i naprawdę był zdziwiony co ten "pseudo" wzmacniacz potrafi oraz powiedział zebym go czasem nie sprzedawał bo naprawde było by szkoda. To tylko moja opinia ale nie zgadzam się z opiniami że to sprzęd z góry skazany na porażkę. Często czytałem o nim że nie ma basu, ale to nieprawda zeleży pod jakie CD go podepniemy.

Z Harmanów i owszem, ale tylko i wyłącznie HK 680 albo HK 690 - oba bardzo dobre i potężne wzmaki z niesamowitą rezerwą prądową i brzmieniem. na inne modele szkoda czasu i pieniędzy... Pozdrawiam !

jaro4444, akurat co do Fiat'a to się nie zgodzę.Sam używam ze zmianami średnio co 4 lata i uważam że najnowsze lepsze niż Toyota.

Serwis tylko w celu przeglądu i eksploatacja ,a częsci najtańsze .

>Marek68, 25 Cze 2005, 20:05

>Technics - magnetofony i CD, ale nie wzmak.

>No, są wyjątki, ale szkoda czasu...

co do wzmaków to jest parę wyjątków tak od A1 do A5

CD też się parę znajdzie :-)

dobre piszę i oto na naszym kochanym allegro,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak bym nie generalizował. Z serii najbardziej wyróżnia się A1 i A3. A5 ma już jedno trafo i jest mocno obcięta.Poza tym ta sztuka jest już chyba od roku na Allegro i się sprzedać nie może. Z CD technicsa m.in. SL-PS770D, SL-PS7. Seria 999, Decki RS-AZ7 (po małej przeróbce super nagrywa i odtwarza), RS-B965 (słabością mechanika ale ogólna ocena dobra). Dało by się troszkę dobrego uzbierać.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

>przed 770 d był także 770 a który zdobył nagrodę roku, ze wzmacniaczy warto wymienić SU A900 MK2 integrę,

oraz wspomniane deck AZ 7 i AZ 6 które chyba jako pierwsze zapożyczyły i wprowadziły technologię głowic cienkowarstwowych.Głowice te charakteryzuja się tym ,ze nie potrzebują demagnetyzera.

?

technics dobry sprzet ale jak go nie chcesz to polecam unitre ws 503 super sprzet a jakbys chcial technicsa to moge zaproponowac su-v45a a jak masz wiecej gotowki to su-v670 super sprzety jak dla mnie

POZDRAWIAM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.