Skocz do zawartości
IGNORED

Luxman L 210 + Denon DCD 895 + ?

Qlfon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

To moj pierwszy wpis na tym forum wiec wypadaloby sie przedstawic: mam na imie Rafal, lat 30. Jestem z Lublina. Slucham rocka, punk-rocka, depeche mode i paru innych mniej istotnych rzeczy...

A teraz do rzeczy:

skladam wlasnie swoj pierwszy "powazniejszy" zestaw i jak na razie mam to co w temacia watku. Jak widac brak w tym zestawie najwazniejszego czyli kolumn. Mam jakies tam mozliwosci odsluchowe w melomanie w Lublinie, ale zanim zaczne musze wiedziec czego w zasadzie szukac:) Znam swoj budzet (2kPLN-2,5kPLN), znam metraz swojego pokoju (25 m.kw.), wiem czego w dziwku nie lubie (podbitych skrajow pasma, rozlalego basu bez kontroli i plaskiej sceny). Pewnie nikt tego nie lubi ale....Poszukuje kolumn, ktore dadza rade naglosnic moj pokoj, nie musza byc strasznie efektywne bo glownie slucham raczej ciszej niz glosniej co nie znaczy, ze czasem nie lubie zagrac glosniej i chcialbym zeby wtedy tez brzmialo). Na razie moj typ to Hyperiony II, ktorych sluchalem z zestawem Nad i CA i jak na moj poczatkujacy gust bylo OK. Ale moze ktos z Was ma jakies ciekawsze propozycje badz sugestie do tego jak i o co rozbudowac ten poczatek zestawu. DIY tez jest mozliwe - przejrzalem sporo watkow dotyczacych kolumn i raczej nie bede sie wzbranial (oczywiscie po odsluchach). Krotko mowiaz: wszelkie pomysly mile widziane. Pozdrawiam, Qlfon

https://www.audiostereo.pl/topic/19332-luxman-l-210-denon-dcd-895/

Moim zdaniem sa dla ciebie dobre solidne i efektywne kolumny na allegro nazywaja sie phonar P30 gosc za nie chce połowe ceny tj 2000zł u gory jest jedwabna kopułka seasa a na dole szybkie ale dobrze kontrolowane głosniki phonara z membrana ze plecionki z włokna szklanego chyba wrecz w 100 procentach spełnia twoje oczekiwania tym bardziej ze domena dcd895 to szeroka przestrzen ładnie wykreowana u gory.

Luxman L210 to wzmak mimo iz mały to i tak legenda solidny klocek.

Czesc!

Dzieki za info otej aukcji, pewnie sam bym na nia nie zwrocil uwagi, ale:

1> do Szczecina na odsluch to z Lublina chyba troche daleko jest...

2> niestety maja otwor BR z tylu co jak sie domyslam bedzie wymagalo ustawienia w pewnej (pewnie sporej) odleglosci od scian. Niestety ten warunek bedzie ciezko spelnialny: moja polowka jakos nie widzi metrowych ustrojow na "srodku" pokoju. Wiem ze to troche smieszny powod, ale i tak w obecnej chwili cudem jest ze moge wydac troche kasy na klocki a nie na meble, dywany itp...

A masz moze jakies pomysly co do okablowania tego "zestawu"?

Pozdrawiam!

Q.

VD Hull CS122 niestety zaden inny bo to pieroonsko szybkie kolumny a ten kabelek troszke im uspokoii dynamiczne zapedy ale przy muzie która słuchasz bedzie idealnie to sprawdzone połaczenie mozna tez cos z kimbera ale ja wiem...słabo to widze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.