Skocz do zawartości
IGNORED

cd-marantz67se+ Tannoy M1, jaki wzmak ?

robat1

Rekomendowane odpowiedzi

robat1. Jestem jeszcze zielony i szukam pomocy. Mam cd-Marantz 67se i Tannoye M1. szukam /np. allegro/ do nich wzmaka. cena ok. 400pzlpreferuje male składy muzycznea bas nie musi zabijać, lubiędetale i smaczki.Czasami slucham tez łojenia. Klasyka to także małe składy, podobnie w jazzie.

https://www.audiostereo.pl/topic/19600-cd-marantz67se-tannoy-m1-jaki-wzmak/

Mając podobny sprzęt (M2 + Marantz 67 mk II SE) używam wzmacniacza NAD 302. Bas nie zabija, łojenie wychodzi średnio ale jazz jest SUPER, zwłaszcza trąbka i wokale (oczywiście - super jak za tą cenę). Watersa (np. Amused to Death) też słucha się z przyjemnością; ale takie U2 - to już nie to.

W moim sysemie najbardziej pomogło:

1) postawienie kolumn na standach - TO JEST OBOWIĄZEK! i sensowne odsunięcie ich od ściany

2) kable głośnikowe Audioquesta. Dołożenie interkonektów Audioquesta - już minimalnie.

Pozdrawiam

Gryzon

Nie kupuj na razie kabli, a pieniądze które na nie przeznaczałeś dołóż do kwoty na wzmacniacz. Kabelki sobie kup Procab, Gotham, Nakamichi lub Jamo, a jak już się osłuchasz ze sprzętem to zaczniesz kombinacje. Wcześniej nie ma sensu.

Na początek wystarczy Ci jakikolwiek kabel - nawet z miedzi pseudo beztlenowej z Media Markt po zeta za metr. A jak już sobie posłuchasz to zobaczysz czego Ci brakuje i w tą stronę będziesz tunować kablami. W moim przypadku tym kierunkiem był Audioquest - a w Twoim może być coś zupełnie innego.

Pozdrawiam

Gryzoń

P.S. Niezłym wyborem może też być Creek - przynajmniej mi się podobał...

W tym watku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tez jest mowa o wzmacniaczu do marantza, zerknij tam. Ano zaistaniales jak cos o sobie wpisales ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam. Znowu trochę pomarudze ale mam wybór: albo NAD 314 albo MARANTZ PM 50.Słucham jazzu.. właściwie wszystkiego oprócz rapu, sieczki z radia i obecnego ''cieżkiego brzmienia''. Lubie male składy,przestrzen, brzmienie bogate ale soczyste.. czasami podkręcę przy LIQUID TENSION /np/. I mam teraz problem. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi zestawami. Aha ! W zestawie bedą na razie Tannoye M1/NA RAZIE/..

• 2 tygodnie później...

Witam. Znowu mam kłopot. cd-marantz67se+ Tannoy M1, jaki wzmak ? Dwa razy próbowalem '' ustrzelic '' na allegro Marantza pm 50 ale.. gucio , byli lepsi. raz za 610 i raz za 520 poszedł do innego.Teraz jest do ''ugrania '' taki zestaw: hk620, nad 312, rotel ra-931, rotel ra-840 bx3, luxman a-373, luxman l410 Czy którys z nich ''zagra'' w tym zestawie? Moze ktoś to juz przerabiał?

robat1 >

Jak kupisz tego Rotela ra-840 bx3, to zrobisz komuś niezłą darowiznę.

Zobacz na ostatniej stronie tego wątku :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,wpis salmo.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.