Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie w Wwie kupić kable?

Snajper

Rekomendowane odpowiedzi

W szczególności chodzi mi o Oehlbacha, ale nie mam klapek na oczach. Czy jest w Warszawie sklep, gdzie wybór będzie większy niż dosłownie kilka najbardziej standardowych drutów? Póki co wszędzie, gdzie rozglądałem się za kablami, po 15 sekundach było po sprawie... :( Nawet Gołota dłużej się w ringu utrzymał... ;-)

Znalazłem nawet firmę Elco Exim, która to firma jest podobno dystrybutorem Oehlbacha. Sęk w tym, że po salonie Audiomania w al. 3 Maja zostały tylko ślady po szyldach na ścianach... :/ A na stronce cisza, dodzwonić też mi się nie udało... Dziś spróbuję firmę Avikom, która ma salon na ul. Bielańskiej i która też ofercie ma sporo "kablowych" firm.

Znacie może jeszcze jakieś inne namiary?

https://www.audiostereo.pl/topic/19610-gdzie-w-wwie-kupi%C4%87-kable/

Zajrzyj do komisu Audiolazur na Wilczą. Tam możesz sobie coś wziąść do posłuchania... Mają troszkę kabelków z różnej parafii...na pewno sobie cos dobierzesz. Tak od siebie mogę ci polecić z tańszych solidnych kabelków Nykiel Audio..kolumnowe są warte zachodu za te pieniążki. Słuchałem Cv4 Audiouesta i Reasona i parę innych dużo droższych no i te są świetne....za te 750 pln oczywiście. U mnie grają z interkonektem Audio Note KSL-Vz Kondo ( fura kapusty ale wart swojej ceny zwłaszcza do lampki).... Nykla słuchałem w kilku konfiguracjach. No i testuj kabelki wygrzane oczywiście ...;)))) Jest jeszcze jeden gościu na Allegro ...jak znajdę namiar to Ci podeślę . Przyjeżdża do klienta na odsłuch i ma do dobre ceny na markowe kable (często 50 % ceny)....

...tel do tego gościa 502573030.. jest z Pomorza ale lata po Polsce ze sprzętem. Ja od niego wziąłem Kondo za dobrą

kaskę ..Przed zakupem dał mi do posłuchania parę innych...nawet takich co w detalu kosztuja 3000 euro - to tak żeby mieć porównanie. Oprócz kabli ma jeszcze inne graty...ale to juz sobie z nim pogadasz.

Tu masz namiary na salon firmowy dystrybutora. nie jest to typowy sklep, więc lepiej wcześniej zadzwonić, żeby nie zastać zamkniętych drzwi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niektóre produkty Oehlbacha sprzedawały też inne sklepy:

www.audioforte.com.pl i www.hificlub. com.pl

Tu też lepiej zadzwonić bo informacje w necie nie odpowiadają w pełni ofercie dostępnej w tych sklepach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No tak, nie doczytałem wcześniej twego wpisu. Więc pozostają tylko te dwa sklepy. Oferta tej firmy była też dostępna w marketach - MM i Saturnie. No ale tam raczej nie pożyczają kabli.

hmm ;( no to skucha...ale co się odwlecze to nie uciecze. Potem bedzie lepiej smakowało jak sobie poczekasz. W miedzy czasie co by czasu nie marnować możesz, jeżeli chodzi o kable Nykla, zajrzeć na ul.Boya. Tam też możesz wpłacić kaucję i sobie ich w domku posłuchać. Weź też sobie tak przy okazji na test interkonekt Nykla bo w parze nawet ładnie to chodzi. Teraz Nykiel wypuścił nowy interkonekt - jak na moje ucho więcej detali w górnym paśmie i deko chudszy basik ale ...u mnie ogólnie był męczący bo dźwięk miał lekko ostrawy kontur, który mnie drażnił. Może w innym sytemie byłoby ok. Starszy i tańszy model za to ok. choć mniej detaliczny ale chyba głównie chodzi o to żeby przyjemnie się słuchało. Ja zanim wybrałem kabelki dla siebie przeleciałem troche tej miedzi i srebra i ten układ co mam w końcu powiedzmy mi pasuje....;)

Kobe Tai:

> co się odwlecze to nie uciecze. Potem bedzie lepiej smakowało jak sobie

> poczekasz.

Hihihi... Żebym tylko do śmierci nie musiał tak czekać... ;-)

> Weź też sobie tak przy okazji

> na test interkonekt Nykla bo w parze nawet ładnie to chodzi.

Biorąc pod uwagę mój obecny sprzęt, interkonekt mogę sobie wsadzić między prawą a lewą dziurkę od nosa... ;)

Ale na ul. Boya obadać te głośnikowe oczywiście się przejdę. :)

Walery:

Nie wiem czy ksywke maxell to on ma ...ale wiem, że matka Wieśkiem go nazwała...wiem też, że sprzedał mi cud kabelek z którego jestem kontent bardzo ;) Troszkę naciąga na zkupy ale można się z nim dogadać....

Snajper:

nie wiem czy dobrze zrozumiałem... ale ten interkonekt w nosie to jakiś bunt przeciwko swojemu sprzęcichowi ? Ja tam męczyłem tymi kablami swój poprzedni set "hi end'owy" :))) Onkyo Integre - cały zestaw i czuć było, że te kable to najlepsze rozwiązanie z całego grona do 1k pln. Miałem do tego cholernie wybredne kolumny do których to Onkyo nie pasowało. Nie chce żeby ktoś mnie odebrał, że umieram z zachwytu na ich punkcie ale za te pieniażki nic lepszego nie słyszałem...no moze Cv4 Audioquesta był nawet fajoski....Ktoś jeszcze gdzieś chwalił kable Tary Labs...modelu nie pamiętam..Ja zresztą ich już nie posłuchałem jak powiedziano mi żebym się nie chrzanił z przepłacaniem za zachodnią markę i posłuchał naszego Nykla.

> nie wiem czy dobrze zrozumiałem... ale ten interkonekt w nosie to jakiś bunt przeciwko swojemu

> sprzęcichowi ?

Hihihi... Nie, po prostu chwilowo służy mi Onkyo CR-L5, który jest książkowym przykładem "wash'n'go" - wzmak, CD i tuner w jednym pudełku. I zdecydowanie nie ma tam gdzie wetknąć interkonektu... ;)

Ale tak czy siak - przyjrzę się produktom polecanej przez Ciebie firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.