Skocz do zawartości
IGNORED

Hertz 250ES problem z obudową

Deep snow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Niedawo nabyłem nowy głośniczek samochodowy Hertz ES 250. Mam jednak mały dylemat. Mianowicie nie wiem jak zrobić do niego obudowę. Woofer ma stać na razie w moim pokoju i wspierać moje kolumienki. Jednak nie wykluczone, że kiedyś (po zdobyciu odpowiedniego ) wzmacniacza sub wyląduje w bagażniku Forda. Mój problem jest taki, że nie wiem czy zrobić tradycyjną obudowę bas-reflex, czy też konstrukcję półzamkniętą, taką samą jak oryginalne zabudowy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Parametry obudowy są już wstępnie obliczone programem winISD beta i wyszło mi 41 litrów pojemności przy obudowie BR. Rura 55mm średnicy i ok 11 długości, cięcie przy 30 Hz. Charakterystyka wyszła bardzo gładko. Natomiast przy obudowie takiej jak na załączonym linku program zaproponował cięcie przy 52 Hz no i charakterystyka zupełnie inna. Nie wiem co mam teraz zrobić. Tak dla niewtajemniczonych to głośnik ma 25 cm średnicy i 93 dB efektywności. Proszę o poradę.

post-8042-100005389 1170271619_thumb.jpg

post-8042-100005390 1170271617_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/19631-hertz-250es-problem-z-obudow%C4%85/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.