Skocz do zawartości
IGNORED

panasonic 32px20 czy JVC 32x5 ??

mstrus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stoje przed trudnym wyborem do ktorego zbieram sie juz dlugi czas, chce zakupić TV,

ograniczam sie do dwoch modeli podanych w tremacie, który z nich polecacie?

na obecna chwile oba dostepne sa w podobnej cenie px zostal wlasnie wycofany z produkcji, czy mozna sadzic ze koncowka serii sprzedawana za dosc promocyjna cene bedzie gorsza?

czy na korzyść panasonica przemawia tylko wejscie component? czy na tym wejsciu ma on progresiv scan(spotkalem tu rozbierzne dane w kilku zrodlach)?

na korzysc jvc w moim odczuciu przemawia design ale nie tym chcialbym sie kierowac?

tv ma sluzc zarowno do ogladania analogowego sygnalu z kablowki jak i dvd (jeszcze nie zakupionego wiec modelu nie podaje :))

prosze o wszelkie sugestie poza taka ze "mam kupic tv ktory mi sie bardziej podoba" bo to w sumie oczywiste

z gory dzieki

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/19649-panasonic-32px20-czy-jvc-32x5/

Moja ocena - mimo znacznych obniżek Panasonica / 32 PX 10 - 299 , 32 Px 20 - 2499/ JVC chodzi lepiej 32 x 5 .

Lepsza kolorystyka , głebia obrazu ,naturalne kolory, ciepłe. Jest produkowany w Anglii.

pozdrawiam

nurtuje mnie sprawa jak jest z prgogresywnym skanowaniem w tm tv

w niektorych specyfikacjach jest podane

+ Wejścia wizyjne typu Component i Progressive

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy to oznacza progresiv scan?

czy moze ktos jednoznacznie rozwiac moje watpliwosci?

btw

a moze ktos sie pokusi o wiecej porownan tych dwoch telewizorow?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pytałem znajomego technika który bawi sie w naprawianie tv

twierdzi, ze oba modale są dobre, ale że jvc rzadziej się psują, lepszej jakości (made in england).

a oficjalnie panasonic twierdzi, żę PX20 wyszedł już z oficjalnej oferty i nie będzie oferowany, chyba że hurtownie mają jeszcze na składzie to mogą coś sprzedawać.

cała seria ...PX... ma być na jesień zastąpiona nowszymi modelami.

>>mstrus

sprawdź wątek na pl.rec.kino-domowe "Połączenie DVD z TV" 13 lipca 2005 10:37

wejście component progressive scan - TV przyjmuje sygnał bez przeplotu na wejściu (na 29PX20 działa sprawdziłem)

ZCW model wyzej PX30 ma progresywne skanowanie tzn. sam portrafi zrobi sygnał bezprzeplotu

PS Sam się zastanawiam ktory z tych dwoch wybrac - na razie Panasonic - w JVC widziałem jakies straszne schodki na liniach boiska (kiepskie warunki - MM) w Panansoniku było lepiej

Przy jednakowym sygnale JVC radzi sobie doskonale .W dobie HDTV,komponent - warto sprawdzić inny poziom telewizorów który umożliwi oglądanie nadchodzącej ery HDTV.

JVC produkowany jest w Anglii - co nie jest bez znaczenia.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.