Skocz do zawartości
IGNORED

PianoCraft E400 i wzmac sluchawkowy

norbikz

Rekomendowane odpowiedzi

Na poczatku jako ze to moj pierwszy post, chcialbym sie ze wszystkimi przywitac :)

Jako ze moja wiedza odnosnie sprzetu audio, w tym momencie, zblizona jest raczej do poziomu zerowego, a zamierzam kupic sobie jakies lepsze sluchawki i chcialbym wykorzystac ich potencjal dlatego sklamniam sie takze do zaopatrzenia we wzmacniacz sluchawkowy.

I tu pojawia sie problem bo o tych urzadzeniach nie mam tak naprawde zielonego pojecia (jesscze :P )

Dlatego chcialbym poprosic o jakies sugestie co byloby najlepszym wyborem dla poczatkujacego audiofila ;) w polaczeniu z zestawem PianoCraft E400.

Jezeli chodzi o sluchawki to sklanialbym sie ku firmie Beyerdynamic (moj ojciec ma model DT990pro i mimo tego ze sa podlaczone do wzmaczniaczowego wyjscia sluchawkowego :/ graja pieknie, ale jaki potencjal w nich drzemie zdazylem sie naczytac, moze ojciec pojdzie moja droga i tez cos zacznie kombinowac) ale wszelkie sugestie bardzo mile widziane

Dodam, ze slucham glownie rocka, a konkretnie rocka progresywnego i symfonicznego, gdzie ogromna role odgrywaja klawisze, moj ukochany mellotron :), generalnie oczekiwalbym hmm, nie wiem jak to okreslic przestrzeni w muzyce.

Pozdrawiam i czekam na Wasze wypowiedzi,

norbikz

https://www.audiostereo.pl/topic/19713-pianocraft-e400-i-wzmac-sluchawkowy/

u mnie Pianocraft gra z Senheiserami HD580 i wzmacniaczem słuchawkowym Musical Fidelity X-Can3 czy coś takiego...

Gra doskonale, świetna przestrzeń, doskonały dobrze kontrolowany bas. Jestem zadowolony. Spokojnie możesz wypróbować to zestawienie.

Myślę, że możesz też spróbować przesłuchać któreś z promocyjnych zestawów słuchawek Grado z wzmacniaczami Antiqie Sound Lab (dostępne w Wa-wie na Waliców.)

Pro-Ject jest niezły ale według mnie nie warty swojej ceny. Słuchałem go i w końcu kupiłem wzmacniacz DIY za 300 zł, który moim zdaniem zagrał nie gorzej a może i lepiej (bardziej pełny dźwięk, lepszy bas) może to wina sennheiserów ale dźwięk Pro-Jecta był za ostry i za "lekki" choć przestrzeń i detaliczność na bardzo wysokim poziomie. Najlepiej posłuchać samemu, może taki dźwięk Ci pasuje. Takie granie (dużo detali, "zwiewność" dźwięku) początkowo bardzo mi się spodobało (pomijając brak basu ale na niektórych płytach to nie jest takie ważne) jednak po kilkunastu minutach zaczęlo trochę męczyć. Jakby Pro-Ject kosztował 300 zł to bym może go kupił (pod pewnymi względami był lepszy od mojego DIY) ale nie za 700 zł.

tak myślę że moja niechęć do Head boxa to wyraz preferencji pewnej szkoły dźwięku (dobre wypełnienie średnicy, niewysostrzone wysokie no i mocny bas), amplituner KD też kupiłem Harmana a nie np. Yamahę.

Chodzi o to ze moich preferencji dzwiekowe/odsluchowych w zasadzie na razie jeszcze brak, do tej pory nie mialem stycznosci ze wzmacniaczami sluchawkowymi. Taka "przygode" dopiero chcialbym rozpoczac.

Dlatego calyt czas prosze Was o jakies sensowne propozycje, sugestie, co byloby dla mnie (laika, lecz z dobrym i wymagajacym sluchem) najodpowiedniejsze na poczatek za rozsadne pieniadze.

PS. Jaki wzmacniacz wspolpracowalby dobrze z beyerami dt990pro.

I pamietajcie prosze ze nie mam oddzielnych klockow, a PianoCrafta E400 :P

O muzyce pisalem wczesniej, ale moze podam pare konkretnych przykladow:

Genesis, Steve Hackett, King Crimson, Camel, ELO, Porcupine Tree, Supertramp i wiele innych :)

Pianocraft nie jest zły, a nawet barzdo dobry na początek lub jako drugi zestaw :) Pro-Ject bardzo dobrze współpracuję z Pianocraftem poprzez pętlę magnetofonową - sprawdzałem :) Spróbuj go posłuchać - z niektórymi słuchawkami basu też nie zabraknie :)

Ten Headbox faktycznie sporo kosztuje na stronie audioforte podaja 890 - sporo, nie wiem czy na poczatek nie za duzo :/, chyba bede musial sie rozjerzec za czym mniej kosztownym, ale caly czas brak propozycji z waszej strony, szkoda bo osob znajomych sie na rzeczy jest sporo

kkimports zerrknij do mojego profilu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.