Skocz do zawartości
IGNORED

creative i odtwarzacz dvd

baronio

Rekomendowane odpowiedzi

posiada ktos glosniki Creative Inspire™ T5900 5.1 albo jakies inne z creative. bo chcialbym wiedziec czy mozna je podpiac do odtwarzacza dvd( taki zwyczajny za 3 stowki z mp3 jpg itd) ktory ma z tylu wejscia na chinche do 5.1. Gosc w markecie za bardzo nie weidzial,mowil ze niekoniecznie bo sygnaly rozne i takie tam. pytam bo chce se kupic i podpinac to raz do kompa to do odtwarzacza dvd. ot tak ;]

https://www.audiostereo.pl/topic/19813-creative-i-odtwarzacz-dvd/

ja posiadam Creative ale DTT3500 ale to nie były te najtansze z media marktu,one sa z osobnym amplitunerkiem,i ma wyjscia na suba aktywnego,i 2 wejscia cyfrowe.z tego co wiem to t5900 nie podłączysz do dvd bo one nie maja wysc tylko wejscia sygnału,jesli chcesz podłaczyc dvd do tych głosników to najtansze rozwiazanie ze stajni creativa to takie cos

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena na allegro około 500zł,bo potem juz zaczyna sie cos drozszego z logitecha i takie jak ja mam tylko ze wersja nowsza za około 1500zł.Ogólnie super sprawa do małych pomieszczen,dzwiek jak na takie małe cacuszka jest niezły dosc poteznya sub potrafi nawet niezle zagrzmiec,idealny do mieszkania,moc wystarczajaca.ja dałem za moje 800zł z 2 lata temu,za ta cene to sie opłaca bo 1600zł jak było w cenniku creativa to ja bym raczej nie dał.

post-2340-100005141 1170272002_thumb.jpg

post-2340-100005142 1170272001_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

te z tym czarnym amplitunerkiem niestety ale maja duzo słabszego suba jak i wykonanie samych głosników inan klasa w porónaniu do DTT3500,ale za niecałe 500zł sa warte uwagi,słuchałem tego kiedys u kumpla,co prawda moc duzo mniejsza od dtt3500 albo inspire chyba 5100 nastepcy dtt3500 który juz nie produkowany ale za ta cene jest niezle.

-> elfan

"z tego co wiem to t5900 nie podłączysz do dvd bo one nie maja wysc tylko wejscia sygnału"

Szczerze napisawszy absolutnie nie rozumiem, co masz na myśli. Chyba o to właśnie chodzi, żeby aktywne głośniczki miały wejścia, a nie wyjścia sygnału.

-> baronio

"bo chcialbym wiedziec czy mozna je podpiac do odtwarzacza dvd( taki zwyczajny za 3 stowki z mp3 jpg itd) ktory ma z tylu wejscia na chinche do 5.1"

Tobie się też pomysliły wejścia z wyjściami. Odtwarzacz dvd ma tylko wyjścia sygnału.

Sam mialem podłączone kilka lat temu głośniczki komputerowe Creativa FourPointSurround do odtwarzacza dvd z wyjściem analogowym 5.1. Wystarczyło tylko użyć przejściowek z mini-jack na chinch i działało jak należy. Było to moje pierwsze 'kino' i bardzo miło je wspominam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Zestawy Creative'a są zasadniczo aktywne, posiadają własny wzmacniacz i mają wejście analogowe 5.1 na chinch'ach. Nic nie stoi zatem na przeszkodzie, aby podłączyć do nich odtwarzacz 3 parami "chinch'ów", tak jak do normalnego wzmacniacza.

-> shu

Masz racje, z wyjątkiem tego, że mają wejście analogowe 5.1 na chinch'ach. Wiem, że się czepiam, ale mają wejście na małych jack'ach (ze względu na karty dźwiękowe). Ale i tak nie stoi nich na przeszkodzie, żeby podłączyć do nich odtwarzacz DVD.

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

miałem na mysli podłaczenie cyfrowe dla dolby i dts,fakt troche pomieszałem poniewaz połączyc sie da,no ale analogowo,i do dekodowania dts czy dolby dvd musi miec wbudowany dekoder,jesli nie ma to tylko w stereo mozna słuchac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.