Skocz do zawartości
IGNORED

Wolne przełączanie między programami

ryto

Rekomendowane odpowiedzi

W poniedzialek lub wtorek mam nabyc model panasonica 32px10 (zresztą było o tym wczesniej przy okazji innego topika). Problem w tym, ze slyszalem, ze tv panoramiczne mają czasami problem z wolnym przelączaniem kanałów. Chcialbym wiedziec, czy to jest wada, ktorą sie robi w serwisie, czy nie? Po prostu przy kupnie moze sie okazac, ze egzemplarz, ktory chce nabyc, (a jest tylko jeden w sklepie. W internecie nie moge kupic bo nie ma korzystnych rat) ma wlasnie taki problem. Czy serwis uznaje cos takiego i to naprawia. Bo z tego co mi wiadomo, to jest to normalna sytuacja i nic na to nie mozna poradzic...

to dobrze ze chodzi tak samo jak inne tv. po prostu wyczytalem gdzies w necie, ze nowe tv (nie tylko panasonic) mają dziwną tendencję do wolnego przełączania programów. Nowy kanał (np 2, 3, 4... itd...) nie wchodzi od razu, tylko po chwili. Czasami przestoje mogą sięgać 4-5 sec... Ale z tego co napisałeś, to nie powinno tak byc. Spoko, mam nadzieje ze ten moj bedzie ok... ;-)

pozdrawiam

to co opisujesz to bardziej opis tunera SAT. Niektóre mają tendencję do przełączania kanałów nawet po 5 sec

w przypadku analoga takie sytuacje nie powinny mieć miejsca chyba że przed wyświetleniem sygnału TV w jakiś sposób ingeruje w yświetlany obraz stąd opóźnienia

Zgadzam się z przedmówcą , jeśli chodzi o wolne przełączanie występuje najczęściej w tunerach satelitarnych cyfrowych. Z TV nie słyszałem by kiedyś ktoś miał problem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.