Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz ONKYO A-9211 a kino domowe

lolekczq

Rekomendowane odpowiedzi

witam

interesuje mnie złożenie kina domowego z systemem dzwieku 5.1

posiadam wyzej wymieniony wzmacniacz stereo i teraz mam pytanie jak to zrobic aby osiągnąć efekt kina?

dokupic amplituner? czy moze jakis korektor 5.1? a wtedy jak podłączyc głośniki do amplitunera i wzmacniacza naraz czy moze to wzmacniacz sie podłącza najpierw do amplitunera a z amplitunera głosniki bo nie mam pojecia bo moze wtedy wzmacniacz nie jest juz potrzebny a wystarczy sam amplituner?

https://www.audiostereo.pl/topic/20145-wzmacniacz-onkyo-a-9211-a-kino-domowe/

Sprzedać wzmacniacz i kupic amplituner - jedyne sensowne wyjście. Po co ci wzmacniacz jak będziesz miał amplituner ?

Albo inaczej - kupić amplituner , sprzedać wzmacniacz i za te pieniądze dokupić DVD - przyda się do oglądania filmów :D

pozdr

Kupić amplituner wielokanałowy , nie sprzedawać wzmacniacza.

Porównać ze sobą jak grają w stereo, jeśli amplituner okaże się lepszy (przy podobnej klasie, to mało prawdopodobne) sprzedać wzmacniacz.

Jeśli wzmacniacz wypadnie lepiej, to dokupić drugą parę kabli głośnikowych i założyć na nie wtyki bananowe albo widełki.

Przekładać kable w kolumnach w zależności od tego czy słucha się muzyki na CD poprzez wzmacniacz stereo, czy też słucha się materiału nagranego na DVD poprzez amplituner.

hahaha

ale sie usmiałem jeśli dysponujesz wzmacniaczem to nie słuchaj rad wstylu sprzedaj to ... etc

jakośc dzwieku nawet z o kilka razy droższych amplitunerów nigdy nie przebije dzwieku prawdziwego wzmaka dokup poprstu dobre dvd np panasonic s97 i ciesz ie rewelacyjnym sprzetem stereo z ktorego zapewniam cie będziezs bardziej zadowolony niż z posiadania badziewia - amplituner

-> lolekczq

Zajrzyj tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.