Skocz do zawartości
IGNORED

kilka wzmacniaczy w cenie do 500-550zł

mati333

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka pilnie poszukuje wzmacniacza

Mam dwie kolumny 80w 6ohm (w przyszłości chce je wymienić na coś ok. 250W)

Poszukuje do nich wzmacniacza

Podłączony będzie do tego komputer i cd wiec głównie będzie leciec muzyka zgier-efekty specialne i hip-hop lub techno.

Chce aby dzwięk był bardzo głośny czysty i z mocnym basem.

Znalazłem kilka wzmacniaczy na allegro ale nie mam o tym pojęcia wiec pytam sie fachowcó który wybrać albo jakiego innego szukać. Chce zakupy zrobić jeszcze w tym tygodniu wiec nei mam zawiele czasu na czekanie na super ofertę i wypatrywanie extra sprzętu ale jeśli nic dobrego teraz nei bedzie to poczekam. Max moge wydac 550zł

Takie znalazłem w necie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę o szybką i konkretną pomoc gg: 3133067, e-mail [email protected]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Groch z kapustą. Ale - sam napisałeś. Może ta Yamaha ale niech się wypowie, ktoś, co z nią miał coś do czynienia. Ostatni Universum 2500 nie ma nic wspólnego z Pioneerem SA-9500. To przeznaczona na rynek niemiecki wersja wzmacniacza Goldstar. Interesowałem się tym, bo mam tuner od kompletu (składał się nań jeszcze magnetofon, korektor był zbędny ze wzgledu na mnogość regulacji we wzmacniaczu). Co do tunera, to za niewielkie pieniądze może być. Ale tu nie o tuner chodzi, tylko o raczej dość kiepski a mocno wiekowy wzmacniacz. Ten ładny Technics SU-3500 z metalowym panelem to sprzęt z niskiej bardzo półki, a też bardzo wiekowy. A te Soniaki grają chyba tak jak wyglądają. Nikt tego chyba jeszcze nie napisał i może będę pierwszy :D ale jak na panelu frontowym jest naklejka z informacją o mocy wzmacniacza to już gorszy badziew być nie może ;-)

Uważam, że w tej cenie masz szansę na coś całkiem sensownego...

Nie znalazłem Denona PMA 860 ale znalazłem DENONA PMA-480R -

Ukryta Zawartość

A czy jest coś prócz tego Denona PMA 860 co można kupić z niewielką kase ? Bo jego nei moge znleść a chciałbym szybko dokonać zakupu?

Ukryta Zawartość

Za 550 cieżko będzie Ci coś znaleźć. Disomaniak ma rację poszukaj pma 860,880- bliźniak z pilotem. Sam tego szukam, ale jak narazie bez rezultatu, dozbieraj może kasy i kupisz coś droższego. Ja bym pma 480 sobie odpuścił. Tyle ode mnie, ale są tu więksi znawcy tematu, także poczekaj na opinie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Serie 80 tzn 880 np Denona sobie odpusc niestety mimo pilota charakteryzuje sie gorszym wykonaniem od poprzedniej serii 60 tak wiec PMA 880 zagra gorzej od PMA 860.

Denon PMA 560 ma 2 razy 70 watt i ogromna sprawnosc. Galke mozna krecic naokolo i ma wykop wzmaka o mocy co najmniej 100 watt. Tak jest zrobiony. Jest jednak gorszy od PMA 860. Podstawowa roznic to chocby 4 tranzystory na kanal zamiast 2 co daje nizszy bas i mniejsze znieksztalcenia. Seria New Optical Class A jest najlepsza jaka kiedykolwiek wyprodukowal Denon mozna ja porownac ze wspolczesna klasa S.

Marantze ze starszej serii maja aspiracje audiofilskie. No moze nie PM 40. Ale graja cieplo i miekko w przeciwienstwie do jasnego i naturalnego Denona ktory jest w stanie napedzic nawet najbardziej rozlazle kolumny.

Pozdrawiam.

o kurcze ale to sie staje zkomplikowane a ja myślałem ze to raz dwa i cos wybiore :)

ja na dzwięku to sie zabardzo nieznam wiec myśle ze te różnice o których mówicie to ja ich nigdy nei wyłapie zwłąszcza słuchając techno albo dzwiku silnika z gry :)

a co z DENONEM PMA-495R i TECHNICS SU-VX 500

a sprzęty takie jak sony kenwood itp. mam sobie odpuścic ?

jaka jest różnica między wzmacniaczem a Amplitunerem ??

Luxman nie jest za słodki, górę ma dobrze rozciągniętą.

->discomaniac71

Jestem ciekaw czy słuchałeś choć połowę sprzętu, który opisujesz.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jesli pisze to na jakiejs podstawie. Wlasnie na podstawie odsluchow. Luxman jak dla mnie nie tylko jest za slodki ale ma tez zbyt duza charakterystyke podbicia. Moze sluchalem zlych konfiguracji nie wiem. Wydaje mi sie jednak ze to po prostu filozofia brzmienia. A sluchalem roznych modeli.

Technicsa i Denona mozesz sobie odpuscic. 495 to kiepski model a 500-tka to juz szajs jakich malo. Kiedys firma zdecydowala sie na umieszczenie... wiatraczka w modelu nizej raptem 30-wattowym - smiech na sali.

Hej

W tej cenie będę twardo polecał Rotla Ra-931 :D Nie polecam w ciemno - sam używam jednego od dawna, a drugiego (na zapas) wyrwałem niedawno za 420 zł na rynku 2d hand :) W tej cenie nie znajduje nic porównywalnego. Ktoś się może czepiać tych 35 W, tylko że to prawdziwe i solidne rotelowskie 35 W z poborem z sieci 180 W. W każdym razie, braków w wykopie czy dynamic nie zauwazyłem, wiec naprawde polecam :)

pozdrawiam

Amplituner to po prostu 2 w 1 - wzmacniacz z radiem (albo w nowocześniejszej wersji jeszcze z procesorem kina domowego).

Np. wiele osób na tym forum chwali polskie amplitunery Radmor, które w stanie "jak z fabryki" można kupić na allegro mniej więcej właśnie w tej cenie (pytanie czy warto - nie wiem, nie słuchałem).

Amplitunery stereo czyli owe dwa w jednym akurat zwykle sa tańsze od wzmacniaczy ;-) I jeśli idzie o współczesne, to ta róznica cen jest jak najbardziej uzasadniona, bo mało który z nich godny jest zainteresowania. Sytuacja zmienia się wśród tych bardzo starych już sprzętów. Te historyczne już z przełomu lat 70 i 80'tych uchodzą za bardzo ciekawe urządzenia. I - te z wyższej półki - warte zainteresowania, zwlaszcza, gdy nie dysponuje sie zbyt wielkimi pieniędzmi. Trochę więcej w wątku 3620 o ślicznych tunerach. To z tych lat pochodzą Radmory 5100 i 5102 (bez literek, bo to już wersje "oszczędnościowe"). Ale też prześliczne Marantze, Sansui, Pioneery. I z paru jeszcze firm. Za te pieniądze jakimi dysponujesz, możesz Radmora nabyć już po generalnym remoncie i z przestrojonym radiem. Te zachodnie przestrojenia nie wymagają ale z ich naprawą, jakby co, może być już problem. Wygląd miewają jednak powalający. Jeden przykład, wcale nie najdroższego sprzętu Marantza:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oj ciezka sprawa

potem co mi tu powiedzieliście i potym co sie dowiedziałem od sprzedawców

zawęziłem krąd do 3 modeli które są obecne na allegro bo nei mam wiecej czasu zeby czekac na inne okazje

oto kandydaci :D

1.ROTEL RA-931

2.YAMAHA Natural Sound Stereo Amplifier A-760

3.DENON PMA 560

Najbardziej wacham sie pomiędzy rotelem i yamahą a potem jest denon

Czy bedzie to w miare rozsądny wybór czy źle zrozumiałem wasze wykłady ?

mati333

Nie wiem dlaczego uparłeś się na Allegro, przecież można poszukać również na eBayu:

Denon 860

Ukryta Zawartość

Niedawno za EUR 160 sprzedano Marantz PM75 oraz Akai AM95.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.