Skocz do zawartości
IGNORED

kilka wzmacniaczy w cenie do 500-550zł

mati333

Rekomendowane odpowiedzi

>O technicsie nikt chyba nic dobrego nie powie;)

O tym konkretnie modelu SU700 mk2 czy o Technicsach w ogóle? SU-700 mk2 nie znam, znam za to dobrze staruszka SU-810 i nowszego SU-V620 i uważam że to bardzo dobre konstrukcje dla osób słuchających rocka, bluesa, heavy czy muzyki rozrywkowej, chociaż zapewne niekoniecznie dla "audiofili" wychowanych na lekturze "Hi-Fi i Muzyka", cierpiących na obsesję neutralności.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wyobraz sobie ze tacy osluchani co maja gdzies pisemka tez nic dobrego o nim nie powiedza. Nie pamietam kiedy ostatnio czytalem Audio albo HiFi i Muzyke ale pamietam kiedy ostatnio bylem na odsluchu - wczoraj w Nautilusie i dzis tez ide choc jutro wyjezdzam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oto rozwiązanie Twoich problemów, jesli jeszcze czegoś nie kupiłeś. I działaj szybko, bo pewnie niedługo zniknie- jesli wiesz co mam na mysli. Za 500 zł powinien sprzedać z pocałowaniem ręki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...

witam, ja mam trzy wzmaki denona : PMA-560 , PMA-860 i PMA-920 , miałem okazje już każdy odsuchać po kolei na trzech modelach kolumn jakie mam czyli : Jamo 7,6 (poprzednik D570) , infinity Alpha 40 i Technics SB-EX3 , i stwierdziłem że między nimi nie ma prawie żadnej różnicy gdyż są one z tej samej klasy Optical A , są w tej samej technologi , nakomiast model PMA-560 chodzi moze najlepiej z nich trzech a bas jest naprawde bardzo dobry i wcale go nie brakuje , jest niski , dynamiczny i miękkawy , ale bardzo naturalny . PMA-560 to mój pierwszy wzmak Denona, mam go już od 93 roku o ile dobrze pamiętam i miałem okazje go kiedyś podpiąc pod 4 kolumny jednocześnie , były to jeszcze : para Tonsil TON 400 i Para Tonsil Scherzo 350 , zaznaczam że podpiołem je 4 szt. jednocześnie pod PMA-560 , więc sytuacja wyglądała następująco : pokrętło wystarczyło obrucić na mniej więcej 2/3 , dźwięk był niesamowicie czysty i naturalny ale bas był tak potężny że w pomieszczeniu nie szło wytrzymać dłużej niż na jakieś 5 min , dosłownie waliło po klatce piersiowej jak młot , pamiętam to jak by to było dziś , a kolumny miały sie za przeproszeniem rozwalić i wysrać , aż mi ich było żal , wyglądało to tak jakby głośniki miały wystrzelić z kolumn , było to już kilkanaście lat temu , ale nie sądze zeby któryś ze współczesnych modeli potrafił tak zagrać przy mocy niby tylko 70 W na kanał .

Ciekawa koncepcja, ale nie wiem czy ktoś się z Tobą zgodzi co do tego, że pma 560 jest lepszy od 860. Nie mówie tu o sobie, bo nie jestem ekspertem, ale ciekawe co na to powie np. Discomaniak.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.