Skocz do zawartości
IGNORED

jak ustawiac kolumny ???

darek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam DALI 5005. Stoją na 30cm podstawkach, bo inaczej nie mogłem zlokalizować dokładnie instrumentów, dźwięk walał mi się nad ziemią. Będą jeszcze dociążone, bo przy głośnym słuchaniu drgają.

Jeżeli tweeter jest za nisko, to jeszcze nie problem. Podwyższyć się da. A ja mam kolumny, w których głośnik wysokotonowy jest wyżej, niż uszy...

A z tą dokładnością do pół centymetra, czy to nie lekka przesada? Przecież jeżeli wstaniesz z fotela i usiądziesz znowu, to już może być różnica większa, niż pół cm w stosunku do poprzedniej pozycji.

Janusz z Torunia

Yanoosz, to zależy do czego przykładasz wagę, i jak gra w konkretnym pokoju konkretny sprzęt. Ja lubię, jak artyści pojawiają się w tych samych miejscach, jak trąbka ma być po środku, to jest po środku, a skrzypek-solista nie stoi na miejscu drygenta. Na moim sprzęcie, w moim pokoju, jak przesunę głowę w bok o kilka centymetrów (5?), to scena wędruje o pół metra. Tak więc dla mnie te pół centymetra w ustawieniu kolumn jest istotne, żebym mógł wygodnie siedzieć :) Wstyd powiedzieć, ale kiedyś męczyłem się ze dwa miesiące zanim odkryłem Amerykę, więc teraz się dzielę. Jeśli oczywiście koledze na tym zależy...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.