Skocz do zawartości
IGNORED

Który kabel jest lepszy? Optical vs Coax

mariobross

Rekomendowane odpowiedzi

Rozważam zakup któregoś z dwóch kabli. Optycznego lub coaxiala. Interesują mnie dwa modele:

Profigold PGD 4000 (coaxial) i Profigold PGD 5000 (optical).

Chcę podłączyć mój zestaw kina domowego do kompa (karta dźwiękowa to SB Audigy 2 ZS Platinum) i interesuje mnie, na którym z wyżej wymienionych kabli uzyskam lepszy, mocniejszy i czystszy dźwięk.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Trochę dziwne to pytanie :). To tak jak by zapytać czy sygnał cyfrowy 01011 zagra lepiej na transporcie optycznym czy coaxialnym. Było już o tym kiedyś. Generalnie jeśli masz dobry sprzęt (nie wprowadzający przekłamań) to nie powinno być najmniejszej różnicy, jeśli jakiś element jest wadliwy (przetwornik, nadajnik,oprogramowanie w ampie czy dzwiękówce ... itp...) to jedno może zagrać lepiej niż drugie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.