Skocz do zawartości
IGNORED

Sonic Link Simplicity do Head Boxa

jurgas

Rekomendowane odpowiedzi

Jurgas wybrał technikę Kornika i Jemu niniejszym dziękuje serdecznie. W ogóle to dzięki wszystkim, także tym którzy wybrali techniki seksualno-techniczne. Już moge delektować się muzyką. A ha Kornik miałeś rację Van den hule są spoko.

pzdr

Cieszę się, że Ci pomogłem. Sam testowałem u siebie różne metody, z wieloma interkonektami i połączenie CD->Creek->Headbox okazało się najlepsze. Dosyć wyraźnie słyszałem różnicę w brzmieniu, kiedy Headbox był połączony bezpośrednio do CD, albo do "tape out" we wzmacniaczu. Kiedy sygnał płynął przez Creeka, w słuchawkach słychać było trochę więcej brudów i przekaz tracił nieco na dynamice. Zdecydowałem jednak, że słuchawek używam tylko w nocy, więc pierwszeństwo dostał 4330:-) U Ciebie jeszcze łatwiej to rozwiązać, bo zbalansowane połączenie klocków jest zazwyczaj lepsze i kropka. Mam nadzieję, że niedługo napiszesz cosik o Headboxie:-) Pozdrawiam.

Kornik: przecież Head box ma przelotówkę, nie korzystasz? (Tzn Head box między cd i Creek). Czy może zauważyłeś jakieś problemy z dźwiękiem w tym ustawieniu? Przelotówka coś degraduje w granicach słyszalności? Pytam, bo sam sie zastanawiam nad Head boxem.

Nie korzystam z przelotki w Head-boxie, bo słuchawki stawiam na 2 miejscu za kolumnami:-) Udało mi się zauważyć różnicę w dźwięku, kiedy między Headboxa, a odtwarzacz wpiąłem creeka, ale ta różnica jest tak malutka, że można o niej zapomnieć. Żeby na poważnie stwierdzić takie zmiany, trzeba by było połączyć ze sobą 10 headboxów i wpiąć je w tor:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.