Skocz do zawartości
IGNORED

Co myslicie o tych kolumnach ?

SitCom

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pokoj 10m2, do muzyki takiej do jakiej zostaly stworzone ;-) (opis glosnikow). Do tego wzmacniacz Reloop HA-200. Sluchal ktos ich ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/20750-co-myslicie-o-tych-kolumnach/

Hmm.... jesli jestes maniakiem super głośnej muzyki to kup. ALe pamietaj to estradowe kolumny, stworzone tylko do głośnej muzyki i duzego basu. NIe uswiadczysz na nich efektów stereofonicznych, a poza tym są o wiele za duze do takiego pomieszcenia.

Czy czytałeś opis tych kolumn? To typowa estrada z twardymi zawieszeniami, "chrupiącym" basem, zabezpieczeniem termicznym....

Człowieku czyś Ty "zeszoł z uma"? ;) Jak na temat tego wzmaka piszą dość pozytywnie, to te kolumny absolutnie nie!!!

Kup sobie coś sprawdzonego do 10m2 np Tannoye M2 lub coś podobnego na wooferze 15-18 cm może być nawet w zamkniętej paczce do tak małego pomieszczenia. Jak zaaplikujesz sobie takie potwory to będziesz mieć młockarnię a nie muzykę.

Nie moglem wczesniej odpisac bo siadl mi net. Dzieki za odpowiedzi, juz zaczynam szukac innych kolumn. Chodzi mi o dobre pasmo przenoszenia, w sensie zeby bylo duzo bassu, bo na subwoofer raczej mi nie starczy.

W 10 metrach nie ma co myśleć o pełnym paśmie przenoszenia, bo co niższe tony w takim pomieszczeniu się nie rozwiną i będą lepiej słyszane u sąsiadów niz wewnątrz.

Do takiego pokoju pasowałoby coś wielkości Wharfedale Diamond 9.1.

Jak chcesz mieć pożadny bas to niestety takie małe 16cm woferki napewno ci nie pomogą w pokoiku 10m2, jak wiadomo to rezonans gdzieś jest 55Hz czyli jeśli kupisz kolumny które mają rezonans t tym paśmie to bedziesz miał dużo basu ale jakiego naprwde nie mam słów. Ja osobiście jestem zwolennikiem większych głośników takich że 20cm to dla mnie minimum!!! Pozdrawiam!!!

Djeight, 1 Wrz 2005, 12:25

>Jak chcesz mieć pożadny bas to niestety takie małe 16cm woferki napewno ci nie pomogą w pokoiku

>10m2, jak wiadomo to rezonans gdzieś jest 55Hz czyli jeśli kupisz kolumny które mają rezonans t tym

>paśmie to bedziesz miał dużo basu ale jakiego naprwde nie mam słów. Ja osobiście jestem

>zwolennikiem większych głośników takich że 20cm to dla mnie minimum!!! Pozdrawiam!!!

n/c.

A moze jakis zestawik typu Tannoye, jak tanie to DIY, moze na peerlesach + jakis subwoferek?? choc niewiem czy do tego bedzie potrzebny...fakt 10m^2 to malo, ale na dobrych glosnikach cuda mozna zdjelac :)

Nie zapominaj o wysokich! Sa naprawde wazne!

Powodzenia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.