Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM7000 +CD6000 - prosze o opinie

houek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam okazję nabyć zestaw Marantz PM7000 +CD6000 za 1900zł ( pierwszy właściciel, stan idealny, bez jednej ryski ) Czy oferta jest warta uwagi?

Posiadam kolumny AE AEGIS ONE, pokój 10,5m2, słucham rocka i jazzu.

Jak to Waszym zdaniem zagra? Wiem, że najlepszy jest odsłuch, ale nie mam takiej możliwości.

https://www.audiostereo.pl/topic/20756-marantz-pm7000-cd6000-prosze-o-opinie/

U mnie Evo1 graja z pm63 i jest ok ale moglobyc lepiej.

PM7000 to lepszy model wiec podejrzewam ze zagraloby to b.dobrze.

Tylko hmm ta cena za te 2 klocki to az tak bardzo atrakcyjna nie jest , zastanowilbym sie ;]

Jeśli chodzi o wzmaka to średnia cena na Allegro 800 zł /w bardzo dobrym stanie/ a bywało też i mniej.Wszystko zależy od pory roku.

Najlepiej sprzdaje się jesienią, kiedy ludzie po wakacjach się trochę odkują i zaczynają kupować sprzęt. Teraz praktycznie jest marazm.

Co do CD to nie intersowałem sie nigdy tym modelem. Wpisz ten model w wyszukiwarkę i znajdziesz kopie starych aukcji co da Ci odniesienie cenowe.

Wzmaka za niewielkie pieniądze można tuningować i potrafi całkiem dobrze zagrać. Poprawa będzie duża.

Wzmaka TRZEBA tuningować bo poprawa jest DUŻA. Ale i bez tuningu gra solidnie. Max cena za używanego to ok. 1000zł. Natomiast CD 6000 nigdy mi się nie podobał, starsze CD67SE czy CD63 i 63SE grają sporo lepiej, a i tuning tych modeli lepsze efekty przynosi. Sugeruję kupić sam piecyk, a pozostałe 900zł przeznaczyć na przetwornik Andrzeja Stelmacha i odpowiedniego "nosiciela" dla niego.

houek pewnie mysli o tej aukcji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wiec sadze ze gosciu nie zejdzie mu z 1200 na 900

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dogadałem sie ze sprzedającym na 1700zł za komplet. Myślę, ze to godna propozycja....Poza tym czuję, ze ten zestaw Marantza zagra dużo lepiej niż użytkowany przeze mnie NAD ( C320bee i C521bee ), którego sprzedałem dzi.ś bez żalu......

Houek jak się rozmyślisz to mi dasz znów znać, jak na razie cieszy mnie Twój (teraz mój) PMA-1560 ;)

A tak poważnie - kiedy nauczysz się słuchać zanim kupisz? Znów strzelisz może w próżnię, choc nie podejrzewam bo jak poddasz PM-7000 tuningowi to zabije parę fabrycznych i drogich wzmaków. Co do ceny - to jest juz uczciwa propozycja choć nie okazyjna, taka normalna.

Jaro, to nie jest tak jak myślisz....wierz mi, że jakbym miał możliwość to odsłuchiwałbym przed każdym zakupem. Szczerze to myślałem o tym zestawie Marantza, ponieważ mam w planach gruntowny tuning, a do tego te klocki świetnie się nadają.

Mam na uwadze jeszcze Denona PMA1500R o marekzawa........co Wy na to?

POZDR

Jeśli szukasz taniego i dobrego CD to kup jakiegoś SONY ES a zagra napewno lepiej . Dobrze poddają się też tuningowi z bardzo dobrymi efektami. Bywają na Allegro w bardzo dobrym stanie.

Przykładowo to

Ukryta Zawartość

Taniej niż ten Marantz a zagra napewno dużo lepiej i tuningować można z donrymi efektami.

Dodatkowo jest dużo ładniejszy.

Ukryta Zawartość

OK, skoro radzicie to odpuszczę sobie cd Marantza. Swoją drogą najlepsze kąski trafiają się na niemieckim Ebay'u....ale obawiam się zakupu. Jesli chodzi o przetwornik Stelmacha to nie bardzo wiem co to jest i jak to kupić. Rozumiem, że wtedy cd będzie słuzyć tylko jako transport ( cd musi posiadać wyjście cyfrowe lub coaxial ).

Poszperam jeszcze w wyszukiwarce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Co o tym sądzicie?

Ukryta Zawartość

Lepszy niż CD6000. Widzę kondy Elna Cerafine, te się nie sprawdzają za ciekawie w tym CD. Są za to Sanyo Os-con w cyfrze, to dobrze. Moim zadaniem ten tuning i tak wymaga poprawek. Cena za wysoka. Ja wolałbym kupić nietuningowany (zwykle za 300 się da kupić nietuningowany).

Andrzej nie ma jeszcze gotowego DAC zewnętrznego. Na razie oferuje przetworniki do wbudowania w odpowiednie CD. Info tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jako że mieszka niedaleko mnie czesto się widujemy, zamówiłem u niego już dwa przetworniki dla siebie. Gra świetnie. Jako "nosiciela" polecam szczególnie wyższe modele Denona oraz Sony serii ES i QS.

Ukryta Zawartość

Przy wyborze CD na nosiciela skonsultuj się z Andrzejem. W razie wątpliwości możesz pytać również mnie, bo grzebałem w większej ilości klocków niż Andrzej i mogę wiedzieć o nich to, czego on nie wie. Wysłać możesz gdzie chcesz, do mnie lub do niego, jako że mieszkamy blisko to zaraz mu przekażę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.