Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM7000 +CD6000 - prosze o opinie

houek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wątpliwosci czy Ci experci od audio dobrze Ci radzą

Marantz to super sprzet za słabą kasę - / pm 7000 + cd6000/

słuchałem tego u znajomego i byłem pod ogromnym wrazeniem

żeczywiscie małe przeróbki duzo dają

kiedyś najlepiej upgrade robił Audiograde - mazna się skontaktowac - facet wie o co chodzi w tej zabawie

po co przepłacać 5000 - 10000 zł - tak to nie żarty - marantz lubi sie przerabiac -

ale bez tego gra wysmienicie

a ci panowie doradzcy to chyba prowadzą działalność gospodarczą - towarzystwo wzajemej pomocy -

**

jak tu zrobic zeby gralo - ja poprawie a jak nie potrafię to potrafi mój kolega za odpowiednia kasę -

- houek dałes się nabrać jak szczeniak **

zapomniałem dopisać

czy tego nada 320BE kupiłes od nich

skoro tak tragicznie grał , to się nie dziwię

moze z nada zostało tylko a .

nie masz czego żałowac nie spodobał Ci się Nad to nie spodoba Ci się Marantz - nie ta klasa co?.

Garek, poczytaj sobie jeszcze forum. Posłuchaj trochę klocków. Może się czegoś dowiesz, nauczysz... i nie będziesz podobnych bredni wypisywał. NAD C320 to wzmacniacz niedobry, gra mdłym, nudnym, niewciągającym dźwiękiem. Gdzie mu do Marantza PM68, czy PM7000? Stawianie na równi tych dwóch wzmacniaczy swiadczy o ich nieznajomości lub o kompletnym braku osłuchania połączonym z bezrefleksyjnym powtarzaniem gazecianych pseudoopinii.

Owszem, niższe modele Marantza, PM57, PM4000, PM66SE czy PM6010 OSE to już nie to samo, lepiej o nich zapomnieć.

nie wiem Drogi Kolego czy mnie zrozumiales

ja nie chciałem porównywac te wzmaki

Twoja krytyka to jedna breja , z której nic nie wynika

poza chęcią obrażenia mnie - coś ciebie musiało urazić - chyba to że ośmielam sie pisac o forumowiczach

którzy wykorzystują te forum do swoich celów materialnych i robią niektórym melasę pod czaszką -

sorry za te poetyckie porównania.

nie mam Nada i nie będę miał, bo jest to dla mnie za słaby wzmak

ale kosztuje w sklepie chyba z 1500zł - i jest wart tych pieniędzy

PM7000 kosztował tylko 2000zł - ale jest wart o wiele więcej - są wypadki przy pracy, nawet u Marantza -

słabo znający się na rzeczy audiofil który postawił pytanie do dyskusji nie kupi tego wzmaka

- pewnie przeróbka poszła wam koło nosa .

Nic nie wiesz. Nie powinieneś rzucać na lewo i prawo podobnymi wyssanymi z palca oskarżeniami. Kolega Houek za moją poradą (darmową) zakupił wzmacniacz Denon PMA 1500R. Gra dobrze, lepiej niż Marantz PM7000. Do tego kupił CD Denona CDP1420. Wydał razem mniej niż 1900zł, a gra mu to lepiej niż PM7000 + CD 6000.

Jeżeli napisałem nieprawdę, to kolega Houek z pewnością zaprzeczy, a wtedy wyjdę na błazna. Jaki miałbym w tym interes?

Co do NAD C320 to wzmacniacz słaby. Nie jest wart nawet tych 1500zł. Taką kwotę znacznie lepiej jest wydać na Luxmana na przykład.

-> garek

Chłopie co Ty bredzisz?? To ze radze sie w pewnych sprawach to nie znaczy, że jestem głuchy i nie znam sie na rzeczy( jestem muzykiem - perkusistą sesyjnym i zajmuje sie realizacja dźwięku )

Miałem okazje porównywać wzmacniacze NAD c320bee i Denon PMA1500R w moim pokoju, na tych samych kolumnach, kablach...itd Nie ma wątpliwości, ze Denon reprezentuje 3 klasy lepszy dźwięk. Nad to przereklamowane badziewie, które przez 3 tyg. użytkowania 320bee skutecznie mnie zniechęcało do słuchania.

Człowieku, nie czytaj gazet tylko słuchaj!!!!

McGyver bardzo mi pomógł w wyborze wzmaka i zrobił to bardzo trafnie. Denon 1500R to świetny klocek za niedużą kasę. Jestem mu wdzięczny, poza tym szanuję jego wiedzę i umiejętności.

A Ty szanowny kolego jesteś tu nowy i przyda Ci się trochę ogłady i pokory!

Garek, Ty się po prostu ośmieszasz.

Marekzawa, ta cholerna poczta nic nie przysłała. Podaj namiary na Twoje konto, to przeleję za ksero i przesyłkę. Lepiej poleconym słać, to się poczta nie wyłga jak zgubi.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sluchaj garek nie p...dol tu bredni i szanuj ludzi co wiedza wiecej od Ciebie - Adam (MCGyver) jest znanym i cenionym Forumowiczem - wielu z nas ktorzy mamy osluchanie i wlasne zdanie polega na Jego opinii bo podobnie jak Piotrek608 i kilku innych Forumowiczow naprawde wie co mowi.

Maciek - Houek - nie jest zadnym audiofilem bez wiedzy i osluchania. Chlop po prostu nie boi sie pytac a to swiadczy o Jego kulturze. Swoja wiedza chetnie dzieli sie z innymi jak kazdy z nas. I po to wlasnie jest to forum - a texty o towarzystwie wzajemnej adoracjji napisane na innych forach po troche wynikaja z zazdrosci - tak mi sie wydaje - wszak Lukarowe Forum jest najliczniejsze i najwieksze w Polsce. Pomijajac takich jak ty sami porzadni tu ludzie. Sa tacy np jak liamk czy Qubric ktorzy roznia sie pogladami od wielu z nas ale laczy nas rzetelna dyskusja.

Wniosek jest prosty: jak chcesz sie czegos dowiedziec przestrzegaj regulaminu i wykaz szacunek. Mozna sie czasem bardzo przejechac bo nie wiesz z kim rozmawiasz.

Marantz PM 7000 to bardzo dobry piec - potwierdzam - szkoda tylko ze nie PM 8000 ale to inna klasa. Co do Denona DCD 1420 - coz jakos nie lubie plastiku i przetwornik p Andrzeja zamontowalbym raczej w jakims Sony z serii ES.

Denon PMA 1500R to tez niezla zabawka choc w przeciwienstwie do Marka nie zrownywalbym go z PMA 1560 ktory moim skromnym zdaniem jest znacznie lepszy. Co do roznic pomiedzy Denonem i Marantzem - coz sam to przerabialem - kwestia gustu - Denon jest jasniejszy ja wole jednak "smaczek" Marantza. Pozdrawiam.

-> discomaniac71

Co do porównania Denona 1500R i 1560.

1560 miałem, a 1500R mam obecnie i także odsłuchiwałem ich w takiej samej konfiguracji i w tym samym pomieszczeniu i......subiektywnie 1500R jest dla mnie ciutkę lepszy, a to za sprawą troszkę mniej rozjaśnionego dźwięku ( co w moim systemie było zaletą ), poza tym zachowuje wszystkie zalety starszego brata. No cóż, ale discomaniac71 uważa inaczej i świetnie:) Przynajmniej mamy o czym dyskutować.

->garek

Daj już spokój z tym towarzystwem wzajemnej adoracji...uczestnictwo w dyskusjach nie jest przymusowe....

Wszystko zależy od reszty systemu, pomieszczenia, gustu - stąd też rozbieżności w oceniach.

Wielkie dzięki Rafał:) Będę go srogo eksploatował......5 min ciszy w moim pokoju mnie drażni:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.