Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe B&W 700 zamiast CDM - Audio 9 / 03

Seba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam prośbę do posiadaczy tego numeru, a mianowicie czy ktoś mógłby przesłać mi skan zdjęć głośników z nowej serii 700 (jeżeli takie tam są) , poluje na Audio 9/03 ale nie mogę złapać.

[email protected]

Pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/2077-nowe-bw-700-zamiast-cdm-audio-9-03/
  • 2 tygodnie później...

-> Seba

No to już jest 9 nr Audio. Widziałem, że też jesteś posiadaczem CDM 9NT. A jak Tobie się podobają nowe 700-ki. Jakościowo to zapewne to samo, co CDM NT. A różnice w wyglądzie... Mnie osobiście górna ścianka 703-ek trochę bardziej podoba, niż w CDM 9NT. Ale poza tym chyba wolę 9-ki.

Janusz z Torunia

Tu sa wszystkie modele. Mozna je nawet obracac o 360 stopni.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mozecie napisac pare slow o brzmieniu tych kolumn? Wymagaja chyba dosc poteznego wzmacniacza, co? Czy wzmak z polki Exposure 2010 lub Creek A50i da im rade? Czy nowe 700 sa duzo drozsze CDM?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nowe 700-ki kosztują dokładnie tyle samo, co CDM NT.

Przydałoby się, żeby wzmacniacz miał sporą wydajność prądową, bo impedancja tych kolumn spada do 3 omów, i to w okolicach 100 Hz, gdzie jest duże zapotrzebowanie na prąd. Stąd można zapomnieć o deklarowanej przez producenta impedancji 8-omowej i trzeba by raczej traktować je jako 4-omowe.

Nie wiem, ile może ten Exposure czy Creek, bo ich nie miałem. Ja to mam podłączone do Arcama A22 i spisuje się bardzo dobrze.

Janusz z Torunia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.