Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz słuchawkowy

Radusss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kolega prosił, żebym zapytał Was o rade. Planuje sobie kupić słuchawki HD 600 lub 650. Zagra to niestety z discmanem, ale jest tylko taka możliwość. Discman to Sony D-EJ 720.

I pytanie do Was:

Czy stosując przedwzmacniacz jakoś to zagra?

Jeśli tak to polećcie jakiś w granicach do 1000zł.

Dzięki za wpisy.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/21055-wzmacniacz-s%C5%82uchawkowy/

Tak - zastosowanie wzmacniacza sluchawkowego powinno duzo pomoc.

Do 1 kzl z nowych, ktore mialyby szanse sie sprawdzic to ProJect HeadBox. Podobno ladnie graja tez zabawki VAL'a, ale tu trudno mi sie wypowiadac.

Mozna z 2giej reki - tutaj warto poszukac Skorpiona HV-1 czy tzw. Prosiaka od Musical Fidelity.

Warto tez zapoznac sie z oferta Q-Audio.

Wydaje mi sie, ze jedna i drugie sluchawki duzo zyskaja przy dobrym wzmacniaczu, jednak dla HD-600 wydaje sie on praktycznie obowiazkowy.

Pozdr.

odnawiając wątek

właśnie wczoraj odebrałem wzmaka Paradoxa...gra to u mnie z HD580, chciałem otrzymać coś co zapewni mi rozbujanie Zenków i zagra po prostu "normalnie"...niestety, zagrało nienormalnie, dźwięk jaki z niego (a raczej przez niego) popłynął po prostu mnie zabił...jest to podstawowa wersja ale chyba innej na razie bym nie potrzebował...szczegółowość, przestrzeń to jego duża zaleta.powietrza jest tyle że można paralotnią latać;)...nie miał najmniejszych problemów z 580...godz 11-12 jest już naprawdę wystarczająca...jest zrobiony na lampach wieć dźwiek jest ciepły i okrągły...lekko średnica wysunięta do przodu i bardzo dobrze kontrolowany bas (to druga w kolejności jego "siła") kilka godzin słuchania w żaden sposób nie męczy ucha...wygląda skromnie, działa idealnie...pomijam obudowe bo po prostu jest taka na jaką było mnie stać.z drugiej strony to niezły as z rękawa, dostajesz coś co na pierwszy rzut oka nie robi zbyt wielkiego wrażenia...włączasz...a tu???miłe rozczarowanie to mało powiedziane.ma niesamowicie duży potencjał...wykonanie bardzo solidne z jak największą precyzją, widać że przykładał się do niego starannie...reasymując, jeśli ktoś się nad nim zastanawia to ze swojej strony gorąco polecam i od razu mówię, że nie ma nad czym...moje oczekiwania zostały spełnione w 100% wiec kasa wydana z czystym sumieniem

pozdrawiam

Mag99

-> mag99

czy porównywałeś wzmak paradoxa z innymi (np. prosiaczkiem, val-em itp.), czy jest to Twój pierwszy i jedyny?

z Twojego opisu wygląda zachęcająco, ale dla mnie przeszkodą mogą być zbyt duże gabaryty;

mógłbyś go zmierzyć? (przynajmniej szerokość frontu);

jakie ma w sobie lampy?

pozdro

słuchałem jakiejs DIY kolesia z allegro cena byla cos w granicach 300pln, ..tez był robiony na lampach...na tego nie decydowałem sie w ciemno, najpierw odsłuch potem decyzja.wczesniej słuchałem E1 tego co ma [email protected] teraz w pracy ale mogę Ci te info przesłać wieczorem tylko napisz do mnie na priva, dam Ci parę fotek i wymiary

pozdr...

• 2 tygodnie później...

czy ten z allegro za ok 300 zł. to nie był przypadkiem ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli tak to jak go oceniasz?

Ukryta Zawartość

Ten na allegro to zupełnie co innego. Popatrz w wątek "Wzmacniacz + słuchawki - rozterki".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.