Skocz do zawartości
IGNORED

REVOX A-78 MK II czy DENON PMA-707

Wodorost

Rekomendowane odpowiedzi

temat jest jasny, zastanawiam się nad tymi dwoma dziadkami, miałyby współgrać z denonem DCD-1420

proszę o pomoc, rady i sugestie

Z góry dzięki

(p.s czyż ten revox nie jest piękny?)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/21062-revox-a-78-mk-ii-czy-denon-pma-707/

Revox wygląda oldschoolowo, gra nienajgorzej, choć bez rewelacji. Poza tym ma juz swoje lata i najprawdopodobniej przyda mu sie odswieżenie elektroniki ( kondy, potencjometry itd ) Denon robił bardzo dobre wzmacniacze ( sam mam 1500R ), ale tego modelu nie znam. Jesli chodzi o Denona to najbezpieczniej byłoby rozejrzeć sie za wzmacniaczami z serii XX60 lub XX80, polecam np PMA1060.POZDR

"Revox wygląda oldschoolowo, gra nienajgorzej, choć bez rewelacji. Poza tym ma juz swoje lata i najprawdopodobniej przyda mu sie odswieżenie elektroniki ( kondy, potencjometry itd )"

Potencjometry to ty zostaw w spokoju. Te potencjometry po 30 latach chodzą lepiej niż większość dzisiejszych po roku, są bardzo wysokiej jakośći.

Potwierdzam wpis Bartka1.Sam posiadam Revox A50,czyli model wcześniejszy i muszę powiedzieć,że jest to już bardzo przyzwoity dźwięk,zwłaszcza jeśli spojrzymy na cenę.Kiedy kupiłem A50,zaraz sprzedałem mojego NADa 350,różnica była straszna.

Bartek1

A jak jest z jakością wzmacniacza słuchawkowego i gramofonowego w tych wzmacniaczach.Jest sens coś pod nie podłączać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.