Skocz do zawartości
IGNORED

Co lepsze: Koda SW1000 czy 100B?

norwidos

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy później...

Witam,

Panowie temat powstał dość dawno ale myślę że od tego czasu przybyło posiadaczy tych modeli subwooferów i chciałbym zapoznać się z waszymi opiniami ponieważ zastanawiam się nad kupnem któregoś w w.w suwooferów

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Powiem tak testowałem obydwa Subwoofery 100B i SW1000. Co mi wyszyło dla przeciętnego słuchacza różnica jest nie znaczna. Przy większej mocy 100B jest Bardziej słyszalny, oczywiście musi to być duże pomieszczenie odsłuchowe. Jednak SW1000 przenosi niższe dźwięki przez co bass jest bardziej "soczysty" no i głośnik jest dużo większy co wpływa na efektywność subwoofera. Ciekawy jest bass stosując dwa subwofery ale ustawienie ich nie jest łatwe. Osobiście polecam SW1000 mimo iż ma moc mniejszą

SW 1000 100B

+duża moc - mała moc

- sporo zakłóceń + mniej zakłóceń

- dolne pasmo przenoszenia niezbyt niskie 40 Hz + dolne pasmo przenoszenia 35Hz

+ bardzo dobra słyszalność - dobra słyszalność

Wybór należy do was ja wybrałem SW 1000

Ja mam SW1000 a znajomy kupił "nowszy" 100B ...

jak przychodze do niego i on pokazuje mi jakis nowo zakupiony film zawsze żartuje z niego i mówię:

"Nie oszczedzaj na prądzie i wlacz tego swojego SUBA" ;-)

Jest wtedy daaardzo wpieniony...

i wczele mu sie nei dziwie ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.