Skocz do zawartości
IGNORED

unitra fonioca 1100(nie dziala POMOCY!)

czubekst-ce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam gramofon Unitra Fonica 1100(ze wskaznikami wychylowymi i sensorami)

Moj problem polega na tym ze:

nie mam wkladki i igly

nie dziala wzmacniacz(jak podlacze kolumne to jest buczenie a na tranzystorach to by wode mogl gotowac(na wszystkich jakie sa)

no to tyle chyba

mechanicznie dziala wszystko bez zarzutu

dziekuje za wszytskir odpowiedzi

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/21421-unitra-fonioca-1100nie-dziala-pomocy/

No, bez wkładki i igły to raczej nie zagra :-( Już tam koledzy lepiej doradzą jaka wybrać, w zależności, od gotówki, jaka możesz na to przeznaczyć. To idzie od kilkudziesięciu złotych w górę.

A ja o czym innym - piszesz, że buczy. A próbowałeś podłączyć jakieś źródło zewnętrzne?

no wkladka byla i nie gralo. wiem ze jak brat uzywal tego gramofonu to pozwieral przewody, jednym slowem zniszczyl go jak sobie kupil miniwierze samsunga.. a ja chce go teraz reanimowac i podpiac do radmora 5102te. A mysle ze na wkladke i igle moglbym przeznaczyc cos ok 70zl.

• 1 miesiąc później...

dziekuje wszystkim za pomoc

byliscie bardzo zyczliwi i wyrozumiali..gdyby nie wy to by ten gramofon nie dziaial..DZIEKUJE!!

a tak na powaznie to myslalem ze bedzie milej i bedziecie bardziej pomocni.sam sobie poradzilem.bez laski forumowicze

Poleciała końcówka mocy, Nigdy nie zwiera się wyjść głosnikowych, Generalnie trzeba przjrzeć cały tor od wkładki -pre -wzmac.końcowy. Jest tam na płytce kilka bezpiecznikow , ale wtedy bła by cisza . Napisz na prv ,niedawno sprzedałem Wg110o i jeszcze pamiętam jego bebechy.

conri>>

dzieki za odpowiedz!!gramofon juz prawie zrobiony ale potrzebne mi sa jeszcze diody BZP 687, ale nigdzie nich nie moge dostac:////......i poluje na jakas wkladke, tylko ze ponoc nie oplaca sie kupowac mf 100, mowia ze sa duzo lepsze w tej samej cenie.

pozdrawiam

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Diody BZP687 na określone napięcie Zenera dostaniesz tu http://tinyurl.com/c7h5g

O wkładkach MF-1..., może za wyjątkiem 105, raczej zapomnij. Zamiast niej kup chociażby AT-3600L lub jakiegoś "krótkiego" Ortofona. Efekt będzie zdecydowanie lepszy.

GM

witam!!gramofon juz stoi w domku:D, wszystko zrobione zostalo przez znajomego elektronika. za wszystko zaplacilem 100zl (wklada + 40 plyt ze stojakiem:)

oto on:DD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8476-100000098 1170279864_thumb.jpg

post-8476-100000099 1170279863_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.