Skocz do zawartości
IGNORED

JBL LX2004 - myślę o nich, czy dobre są

Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Naczytałem się trochę ostatnio o tych kolumnach, ale mieszkam ,,na wsi,, i nie mam żadnej możliwości odsłuchu, czy ktoś słuchał Lx2004 lub innych z serii LX i może się o nich wypowiedzieć ? Z góry dzięki

Nie wiem jakiego dzwieku oczekujesz, jakie sa Twoje wymaganie, preferencje, reszta sprzetu.

Jesli chcesz czegos o bardziej wyrafinowanym dzwieku to pewnie trzeba szukac czegos innego. Wydaje mi sie, ze JBL ma duzo lepsza opinie w Europie niz w USA. Produkty JBL brzmia zazwyczaj lepiej od masowej produkcji Sony itp, ale za zbyt wysoka cene w stosunku do jakosci dzwieku jaki oferuja. Jest wiele innych firm, ktore za te same pieniadze oferuja lepsze kolumny.

Pozdrawiam,

Parsec

Słyszałem je i moim zdaniem są za mało detaliczne, mają za gumiasty i kluchowaty bas, wysokie zaś to zupełna porażka. JBL słynie z niezbyt dobrychi detalicznych wysokich. Ich cena w Unii waha się pomiędzy 245 a 260 Euro,

Jak na taką jakość to zbyt wiele. Tak jak powiedział Parsec, proponuję poszukać czegoś z drugiej ręki, za tę samą cenę, i pewnie będzie to sprzęt

o klasę lepszy.

nie jestem wielkim ekspertem ale po pierwsze też mam na imie Janusz, po drugie zaś słuchałem tych głośników (tych i LX 2005) sporo, jakiś czas miałem w domu. Moim zdaniem ich wartość przekracza cene którą trzeba zapłacić. Brzmienie niemęczące na górze a bas nadzwyczaj solidny, mięsisty i szybki. Do średniej wielkosci pokoju (ok 20mkw) właśnie Lx 2004.

Pozdrawiam

JG

Ja taz planuje kupic LX2004 ale sprowadzic nikt nie sprowadzi bo podobno sie nie oplaca....:(

Ale jak w skepie kosztuja 1999zl/para.. to jak myslicie ile moga z tej ceny spuscic??

Pozdrawiam...

=> Virus

Takich pytań się nie zadaje ,toż to infantylizm :)

A swoją drogą to zależy ,czy się stoi, czy się leży . Jak głęboko sprzedawcy spojrzysz w oczy lub wprowadzisz im wirusa oj , to upust będzie duży , oj duży :)

w porządnych sklepach sprzedawca powinien móc dać 5% rabatu a manager z 10 - 15% na większośc towarów oprócz sony, które daje taki mały margin, że nie ma z czego że tak się wyrażę spuszczać

Gość ulisses

(Konto usunięte)

Witam! sluchalem JBL ze wzmakiem Nada 320 BEE...duzo, duzo dzwieku lecz wolny bas i niezbyt przejrzysta góra. Cena tez mnie zaskoczyła, poniewaz w HIFI i muz przeczytalem że kosztuja okolo 2 kzł, natomiast u mnie w sklepie - 2,4 kzł....! Ogólnie kolumienki sympatyczne lecz nie za ta cene...mysle ze moga raczej stanowic alternatywe dla tańszych Paradigmów, jak ktoś nie chce wydawać na podstawki majątku!

• 3 miesiące później...

cześć wam audiofile ja niedawno pokusiłem sie na wzmacniacz HARMAN/KARDON model HK670 I kolumienki JBL model LX 2004 mam pokój ok 15m i powiem że grają naprawde ciekawie fakt faktem że basem to lepiej sie nie chwalic bass sprawia tylko dodatek do całości ale zato wysokie tony są dobre najbardziej podoba mi sie przestrzeń i stereofonia myśleże nie są aż takie złe a kupiłem je w katowicah w DELPHINUSIE u dystrybitora za 1850 zł mysle że nie było co sie zastanawiac

Witam...

Nie wiem, jaki Harman był w DELPHINUSIE, ale i tak krótko ma nim odsłuchiwałem...

Na początku powiem ze nie chodziłem po tzw.: „salonach” i nie odsłuchiwałem rożnych skrzynek.

Postawiłem na firmę i ogólnie skrzynki spodobały mi się (a nawet się w nich zakochałem :))

Moje odczucia ze skrzynkami JBL-i są bardzo pozytywne. Dźwięk jest swobodny, ze szczegółami i grają tak jak płytka została nagrana...

Słucham rożnego rodzaju muzyki od Iron Maiden, Accept, AC/DC, ostrzejsze Techno, Era i muzykę instrumentalna do klasyki... I zawsze kolumny pokazują to, co najlepsze. Każda inna płytka wprowadza cos nowego. Dźwięk nie meczy i po długim słuchaniu muzyki głowa nie boli (a to jest ważne). Przy głośnym i cichym słuchaniu skrzynki nie wprowadzają zniksztalcen. LX 2004 maja świetną przestrzeń i równie świetne wysokie tony. Bas jest mocny, dobrze kontrolowany i ukazuje się w odpowiednich momentach, ale nigdy nie dominuje nad całością.

U mnie skrzynki sa podpiete do Yamahy 530.

Pozdrawiam

Virus

>>SZUMI

No to zdrowie Twoich i moich JBL-kow!!

Nie próbowałem „bi-wiring-u” ale wiem ze lepiej grają na kolcach. A cokoliki mam w zamiarze kupna (1-2miechy) wiec okaże się jak to wszystko razem będzie ze sobą współgrało...

Odradzam kolumny JBL`a. Te LX2004 łoją tandetnym basem, a wysokie

i średnie tony są szorstkie, ostre, i tak natarczywe, że masz wrażenie

podczas słuchania jakbyś łykał ostry chrzan i jednocześnie szczypał

się w d...e obcęgami. Tak w skrócie reaguje organizm te sekatory.

Mam to u siebie w sklepie i nie mogę się tego za pół ceny pozbyć.

Pozdrawiam!

Miro

Polecam kolumny Elaca, np:FS207.2 lub FS208.2

Może są droższe, ale to prawdziwy

nektar dla uszu. Bogactwo brzmienia

i żadnego "chrzanu" w stylu "dżejbiela"...

Rewelacja!

www.elac.de

miroalien>>> Virus

Dżizus! Nie kupuj tego. A jak masz to zmień! Nie piszę żeby zrobić Ci

na złość czy sprawić przykrość, tylko z czystej szczerości.

Zmień, bo zdrowia szkoda. Chyba, że lubisz ostre granie jak ocet lub

chrzan kujawski wrzucony luzem do gardła i łzy z oczu.

:)

Te JBL`e cholernie ostro grają. Nie warto zawracać sobie nimi głowę.

A seria wyższa XTi to dopiero jest "rarytas". Nie dość, że dźwięk jest

ostry jak diabli to jeszcze zmulony w średnicy jak w tanich wersjach

Tannoya. Brrrr. Przereklamowane paździerze robione przez cwanych

Żydków z Harmana Kardona.

Pozdr.

:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.