Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

ŻWIRKU

Nawet gdyby to był gruzinski Georgii Sakadze, staroruski Kniaź Igor czy nasz Zawisza Czarny zawsze by na nim

przychylni i wyjątkowo życzliwi znaleźli jakąś skazę plamę prawdziwą lub przez samych siebie wydumaną obecny

według mnie jest dobry strach pomyśleć co by było gdyby na Jego miejscu znajdował się Rokita. Lubię i cenię sobie Tuska co nie jest równoznaczne ze ślepotą widzę dokładnie i wyraźnie całą mizerię moralną i polityczną niektórych przedstawicieli Platforny szkoda tylko, że ich jest tak wielu

pozdrawiam

Piotr

Słonecznego dnia

"Poza tym wyznaję zasadę, że łatwo jest rozpoznać przyczynę po skutkach."

Może i ta zasada sprawdza się w naukach przyrodniczych, ale nie w społecznych;

Dorobek Piłsudskiego nie wyklucza tego, że mógł w jakimś okresie być niemieckim albo austro-węgierskim szpiegiem, nauki społeczne to nie matematyka, nie da się przeprowadzć równania 2+2=4 bo to nie są wartości liczbowe tylko zmienne, a środowiskiem nie jest płaszczyzna dwuwymiarowa tylko wielowymiarowa przestrzeń, nie każdy "x" zachowa się w sytuacji "y", tak, że "z"

Stosując metode jozwy, można powiedzieć, że skoro Jaruzelski doprowadził do Okrągłego Stołu, tzn., że już w 1943 r., w ZSRR był Konradem Wallenrodem

>Takiego chamstwa i arogancji władz PO, ubranego w wiele wyjatkowo kłamliwych słów, juz dawno nie doświadczyliśmy jako naród.

>Nowy2

To, że rzeczywistość jest inna niz życzenia pojedyńczego człowieka nie jest wystarczającym powodem, by obwiniać o to wszystkich innych, którzy te życzenia maą inne . To, że Cie to wkurza, to rozumiem, mnie też. Ale weż pod uwagę że przynajmniej prawie taka sama częśc naszego społeczeństawa ma akurat odrotne zdanie niz Twoje. Więc nie generalizuj swojego zdania, jako woli narodu. Może jest to wystarczający powód by zacząć weryfikować swoje spojrzenie na fakty? A przynajmniej się zastanowić...

Dla równowagi, dlaczego, od tego który przegrał wymagasz więcej? Odpowiedzialność za stworzenie koalicji spoczywa zawsze na zwyciężcy. I żadne demagogiczne wywody i obrzucanie wyzwiskami tego faktu nie zmienią.

Dlaczego winisz tylko PO za to, że PiS wybrał nie POPiS tylko SAMPiS?

Dlaczego uważasz, że PO miało obowiązek całkowitego podporządkowania się PiS? Poza tym, jesli jesteś zwolennikiem PiS i ich spojrzenia na funkcjonowanie państwa, to powinieneś być raczej zadowolony z tego faktu, że nie ma tej koalicji. Bo programy PiS i Samoobrony są bardziej zblizone do siebie. Bedziesz miał jeszcze lepiej niż z koalicją z PO;-)

Wczorajszy wywiad Olejnik z Tuskiem:

Na pytanie "dlaczego PO nie wzięła odpowiedzialności za Polskę ?" Tusk odpowiadaBo "bo nie takiego wyboru dla siebie dokonalismy". To wersja demokracji wg.PO.

Dalej krytykuje, że PiS wziął "100%" władzy i mowi, że nawet gdyby na miejscu PiS-u była PO, to wzięcie 100% władzy także byłoby bardzo niebezpieczne. W mniemaniu Platformy zatem wszyscy są źli (Michnix). Jedyny ratunek w tej sytuacji to wzajemne szachowanie się złych. Na tej samej zasadzie państwo nie walczy ze zorganizowaną przestępczością - dopóki jest parę mafii i Kaszanka walczy z Salcesonem a obaj jednocześnie z Kiełbasą - jest dobrze. Jest to przeniesienie koncepcji wolnego rynku na płaszczyznę przestepczą.

Ogólnie w wywiadzie sto dwadziescia siedem razy padło nazwisko Lepper, z ktorym koalicja jest be a ani razu nie padła nazwa SLD, z którym koalicja jest cacy. Oprócz tego wielokrotnie Tusk mówil o niekompetencji, braku kwalifikacji, braku madrości, a takze wyznał, że gdyby nie kamery i szacunek dla widza powiedziałby to wszystko używając innych słów.

E, widać dudi, że jak zaczynasz sam improwizować, to Twoje teksty robią sie jednak 'dziecinne'. Poczekaj, az przydą odpowiednie 'wytyczne' z gotowymi przykładami. W ten sposób, to nikogo nie przekonasz. Odnoszę wrażenie, że czasem pod tym nickiem zaczynaja pisać różne osoby....

jar1, 4 Lis 2005, 11:02

>przekonasz. Odnoszę wrażenie, że czasem pod tym nickiem zaczynaja pisać różne osoby....

he he to wrażenie się powtarza na tym forum u różnych takich co to pojąć nie mogą że pogląd przeciwny może mieć parę innych osób

pamiętam kiedyć Qubrica podejrzewano- niesłusznie- o autoklonowanie

No, jar1 niezła diagnoza, ja stawiam bardziej że to cuś jak w tym filmie "Tożsamość"....tylu ich tam było, nawet kobiety, zabijali się, a okazało się, że to tylko jeden wariat....

jar1, nie masz wrażenia., ze syntax się do ciebie podwala ? Piwka wirtualne stawia, klepie po plecach.

Zbluzgaj go póki jeszcze pora, bo to się skończyc moze związkiem jednopłciowym w najlepszym wypadku. W gorszym syntax weżmie cię siłą.

jar1, ty "galunie" jeden, u nas już była próba marszu ale kibice to zdrowa część społeczeństwa i zrobili co należy. Protoplastami byli zdaje się chlopcy w Bułgarii parę lat temu, tylko tam szpitale miały wskutek tego mnóstwo roboty.

>Przepraszam, pomyliły mi się klawisze z rana - miało być Judaszem.

No to rzeczywiście pomylić Mesjasza z Judaszem, fe. Ojciec wlepi rózgi;-)

A swoją drogą bez Judasza nie było by Odkupienia..

syntax, ja wiem, że wg. ciebie najzdrowsza tkanka społeczeństwa to, excus le mot, ale to cytat z Parlamentu Europejskiego "dupojebcy". I za nich i ich potomstwo zmów paciorek w w/w parafii

Ależ drogi jar, czy ktoś się poczuł urażony ? To język dyplomacji europejskiej na salonach, Francja-elegancja. A z tym nawracaniem...wiesz, ja nie mam poczucia misji, wiem, zbawiciele z PO mają ale ja nie, więc nie pytaj już więcej o to.

>To język dyplomacji europejskiej na salonach, Francja-elegancja.

Przecież sam stale udowadniasz, że ten język jest be i obraźliwy;-) Dlatego czuję się obrażony;-)

niestety czarno biała jest rzeczywistość

PO prostacko jest zawsze tam gdzie SLD- jest to bardziej niebezpieczny twór od poczciwego oszołoma Leppera

takie skojarzenie: jak "socjaliści" w Hiszpanii przewrócili Aznara..

tak teraz u nas szykuje się nocna zmiana 2

Żwirek, co opowiadasz, przecież to lepiejdla Ciebie, że ich nie ma w rządzie i w koalicji. Można zawsze się starać o zdelegalizowanie. Lepper napewno poprze taką inicjatywę a o. Rydzyk nada, że czas rżnąć...

Rydzyk to taka postać bajkowa jak Żwirek&Muchomorek. Facet ma koooolosalną reklamę produkowaną tylko przez SLD- ich reklama nawet się nie umywa do tej mikrej reklamy made in KK..

Czy ociecR płaci koalicji POSLD za tą galaktyczną sławę?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.