Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telewizor 32 16/9 ?

Simonello

Rekomendowane odpowiedzi

Czy aby nie zapanowała tu "lekka" paranoja w stosunku do kinoli Philipsa ? O ile mi wiadomo to kondycja finansowa Philipsa jest dobra, a w gazetach nic nie pisano o masowych awariach ich sprzętu ...

ja zdecydowałem się czekać. JVC 32X5 nie wyprzedadzą, bo ma być nadal produkowany, innych z najwyższej półki typu 32P40 czy 32PX30 nie kupię, bo sa to ostatnie egzemplarze, często wystawowe itp. A do świąt może coś się jednak pojawi z nowych modeli chociażby w Panasonicu, ewentualnie coś drgnie cenowo lub nawet pojade do Niemiec, gdy trafi się coś fajnego.

Duchy to chyba wina sygnału z kablówki - ja to mam u siebie (Panasonic 32PX20 i 29PX20) tylko na jednym kanale - TV4. Tam drugi obraz jest przesuniętuy około kilku cm i to wkurza - na innych kanałach nie ma tego efektu - najłatwiej zobaczyc na znaczku stacji przy jednolitym tle (np. boisko).

Simonello - a Loewe całkiem odrzuciłeś? Ja ciągle się zastanawiam nad zakupem Aventosa. Tak jak pisałem - widziałem w akcji model 3981 i naprawdę potwierdzam spostrzeżenia jego użytkowników. Jakość obrazu wyborna, inna rzecz, że specyficzny sposób wyświetlania menu i podpowiedzi powoduje, że za każdym razem "ściąga" do środka obraz (choć może to kwestia ustawień). I co najciekawsze bardziej spodobała mi się wersja grafitowa niz platynowa (naprawdę wrażenie niezłej maszynerii i wcale nie wielkiej na kształt fortepianu). Zastanawiam się tylko nad kwestią dopłaty 420 zł do modelu 3981 i czym tak naprawdę oprócz full-PIP różni się on od modelu 3781? Bo obraz oceniany jest ciut wyżej w modelu oznaczony niższą cyfrą (a wydaje mi się, że to tak naprawdę ten sam telewizor, tylko z gorszym wyposażeniem)

To koledzy pozwola, ze sie przylacze...

Ostatnio moj kolega nabyl LCD 32" Thomson'a. I szczerze mowiac obraz z tego telewizora jest... straszny. I to zarowno na obrazie emitowanym przez kablowke jak i DVD. Piksele sa widoczne i pikselowato kwadratowe ze swojej natury. Na ekranie pojawiaja sie duchy - tak jakby po ruchu reki aktora zostawala smuga mlecznych pikseli. Kolory rowniez nie odpowiadaja rzeczywistosci. Obraz jest dramatyczny w porownaniu nawet ze zwyklym telewizorem 4:3.

Kolega byl lekko przerazony a ja zdegustowany - spowodowalo to we mnie chec kupienia Panasonica TV 32" zamiast Panasonica LCD 32". Cena tego drugiego siegnela w Euro pulapu 6K PLN. Ale te efekty z Thomsona mnie przerazily... znaczy brak jakosci.

Zamierzam wziac pare plyt DVD i przejsc sie do salonu Panasonica zeby podlaczyli mi pod to LCD DVD-S47 i sprawdzic osobiscie jaka bedzie jakosc obrazu...

A tak by the way - pomijajac cene i gabaryty - jezeli mielibyscie wybrac z 32" to kupilibyscie LCD czy TV?

Ja dalej podtrzymuję tezę, że do 3000 zł nie kupisz rozsądnego (jakościowo) TV-LCD, natomiast bez problemu nabędziesz ładny telewizor kineskopowy. I dlateo (ponieważ nie narzekam na brak miejsca) wolę kupić kolumbrynę CRT, która będzie ładnie świecić niż bylejaki LCD. A w zakresie przekątnych 32" to nie kupisz taniej niż 5800 zł (piszę o dobrych LCD). Natomiast z klasycznych odbiorników spokojnie za niewiele więcej niż 2000 zł, a najbardziej wyposażone i sprawdzone modele (szkoda, że coraz trudniej je dostać lub pochodzą z zapasów magazynowych lub ekspozycji) do 3500 zł.

Zastanawiam się też nad 36"-ami. Tylko mam jedno pytanie - czy obraz przez nie wyświetlany nie jest słabszej rozdzielczości (a co za tym idzie jakości) niż w TV 32" ?

P.S. Poprawna foram to kolubryna , a nie kouMbryna.

thx za zwrócenie uwagi, ale to zwykła literówka, z 36" w zasadzie liczš się tylko 2 modele: tańszy Panasonic 36PL36 (do kupienia za 4200 zł) i JVC HV-36P38 (najtaniej to chyba 4900 zł), JVC oczywicie lepiej wyposażony, ale droższy, ale Panasonic tez niczego sobie.

nie podoba ci się obraz , czy jego stylistyka ? Na obrazku tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest całkiem ładniutki. Podaj GG to cos ci poiwem :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Simonello sygnał tv podaje mi kablówka ale pomimo tego nie zauważyłem takich efektów. Oczywiście nie jest to idealny obraz jaki można uzyskać przy cyfrze lecz jak dla mnie odpowiedni.

Co do 36 ogladałem przed zakupem panasonica bodajże 36PL35 a obok stała 32 na której odtwarzany był ten sam film. Jak dla mnie komfort oglądania filmu był zdecydowanie lepszy na większym tv ale cena jak dla mnie zbyt wysoka. Przy tym nie wiem jak ten tv sprawuje się przy odbiorze telewizji.

Witam

oczywiscie 32" LCD dobrego - raczej cieżko dostać - wyjątek promocja w Bydgoszczy /LG 32 LZ 50 3399 zł/

Panasonic 36PL 35

Ukryta Zawartość

chodzi extra i to obojetnie z jakiego sygnału.

TV Thomson 36 WX 642 - do kupienia a 3499 zł - wymienne ramki klip on ,dobre oprogramowanie , kineskop TOSHIBA , Czysty obraz , extra dźwiek.

TV Thomson 32 WB 842 - okazuje sie ,że bedą dostepne . Potwierdzenie przyszło z Thomsona.

TV JVC 36 P 38 - extra w cenie 5000 zł , ale niedostepny.

W dalszym ciągu 32 X 5 /przy cenie 2199 /- jest extra ofertą

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.