Skocz do zawartości
IGNORED

Kosze do glosnikow, nagnesy, mebrany....

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące później...

Witam

Czyżby STX, MAXTON i POWER SOUND, będą mieli mowa konkurencję???

Skoro chcesz poćwiczyc w tej materii to cewki diełajet

www.umifon.pl

, handluje tez podzespołami resory, membrany, wykona magnesy na zlecenie

Membranami handluje

www.pabel.pl

, też właśnie stx, i firma Emiter.

U stx-a dostaniesz prawie wszystko, z magnesami włacznie, zarówno ferryty, jak tez gotowce namagnesowane.

powodzenia, i duuużo cierpliwości....

jk

Umifon chwali się że wykonuje kompletacje głosników czyli jak rozumiem składa z części cały głosnik. Ma Membrany, zawieszenia oraz cewki.

Kosze odlewane i napędy byc może sprzeda Pro Tonsil.

Witam

W poprzednim poście zapomniałem dodac iz kosze mozna dostać w firmie Emiter, która o ile wiem mozna zastac na Wolumenie, zarówno blaszaczki, jak tez AL.

Cewki do 50 mm bardzo dobrej jakości dostaniecie u STX-a, nawijane na blasze AL, ale inne chyba też.

Kiedyś miałem duuuże zastrzeżenia do tej firmy, ale jak zobaczyłem, i potwierdziły to pomiary, że maja głosnik basowy o średnicy 6 cali, z parametrami T-S, zdecydowanie lepszymi niz najlepszy głośnik o podobnej mocy i srednicy firmy VISATON, oraz to co potafia ich głosniki serii profesjonalnej, nabrałem szacunku do wiedzy i wyrobów tej firmy.

Nie mogę sie wypowaidac na temat ich serii HOME, ale za te pieniądze, które chca za swoje głosniki serii "pro", nie ma u zachodniej konkurencji, nawet w cenie dwa razy wyższej, głosników o porównywalnych parametrach.

Zatem proponuję najpierw przebadac , a potem sie wypowiadać.

jk

Już kiedyś podawałem, ale jeszcze raz nie zaszkodzi, tym bardziej że może to oszczędzi Panu Seniczowi cennego czasu .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ten Emiter?

Ukryta Zawartość

No cóż... Tonsil upadł. Jakoś se ludziska musza radzić sami głośniki kleić :)

Ukryta Zawartość

Witam

Logo te same, zatem, wydaje mi sie ze to ta własnie firma.

Ale Panowie, przestrzegam, samodzielne wykonaie głosnika to nie usmarzenie "grilla", na bibce, to bardzo wiedzochłonna dziedzina, na dodatek , przktycznie "nieteoretyczna", a wymagajaca przktyki, i to wieloletniej....

opartej na bardzo dużej ilości "wpadek".

Sam osobiście manipuluje "właściwościami", głosników, i wiedzy nieco mam, ale w kierunku raczej PROF, ale to inne wymagania niz głosniki HOME.

Ale moja wiedza pochodzi z "empiryki", zatem nikomu nie możana zabronic podobnego sposobu zdobywania wiedzy.

Powodzenia.

jk

• 5 lat później...

Można gdzieś poza STX kupić kosze do głośników? Ktoś w Polsce oprócz Tonsila produkuje je?

Może Alphard?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.