Skocz do zawartości
IGNORED

TV 29-na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Kodam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po 7- dniowym okresie karencji milo mi byc pelnoprwnmym forumowiczem...he he.Sie naczekalem.....Przymierzam sie do zakupu tv ,wchodzi w gre tylko 29",na wiecej nie ma miejsca.

Poczekam do swiat,ew electro world jesli beda mieli cos ciekawego w ofercie.

Szukam tv ktory bedzie chodzil na tv sat(cyfrowy polsat),z duzym naciskiem na pilke nozna,ale tez filmy dvd i divx z kompa,no i moje pytania

1)jaki tv lepszy 50 hz czy 100hz do pilki noznej no i czy 4:3 czy 16:9

2)czy lepszy sygnal na tv uzyskam laczac karte graf(svhs) z tv poprzez euro czy svhs

3)jakie modele polecicie do 2000 pln

Z gory dzieki.

Najlepszymi wyborami będą:

1) Panasonic PX20 (na allegr do wyrwania za nieco ponad 2000tys)

2) JVC 28" X4

3) Panasonic 29PX15P

4)Sony KV - 29XL70 (allegro) Widziałem go u kolegi , bardzo ładne kolory i ogólnie miły tv)

Witam ponownie

Mam do Was pytanko: może walnę teraz jakąś totalną bzdurę ale słyszłem a może moze mi się wydawało o czymś takim jak połówkowe/niepełne 100Hz w telewizorach 100Hz. Czy zna ktoś ten temat i może cos wiecej o tym powiedzieć.

nie wiem czy dobrze dedukuję, ale prawdopodobnie chodzi Ci o system stosowany w telewizorach JVC czyli D.I.S.T. Co prawda nie jest to system działajšcy na zasadzie pralek z funkcjš 1/2 wsadu, ale pracuje nie na 100 Hz tylko na 75 Hz.

Technologia D.I.S.T. (Digital Image Scaling Technology): dla obrazów o wysokiej rozdzielczoci; Rdzeń technologii: precyzyjny przetwornik I-P oraz układ formatujšcy; Komponenty pomocnicze: Super DigiPure, System Zarzšdzania Obrazem (Dynamic Picture Management), System Zarzšdzania Kolorem (Colour Management), oraz Dynamiczna Regulacja Poziomu Czerni (Dynamic Black Level Control)/ Kontrola Charakterystyki Gamma (Gamma Curve Control).

witam

jeśli ktokolwiek mówi ,że Samsung Samsung WS32Z308P - chodzi dobrze - to możecie od razu powiedzieć ,że ŚCIEMNIA STRASZNIE.

Jak określil to producent- to wady wieku dzieciecego- faktycznie jakość fatalna.

Dobra cena - oddam za 2999 + stolik gratis.

IL Dottore miał rację - ale w testach wypadł najgorzej ze wszystkich telewizorów jakie kidykolwiek mielismy do porównania.

Szkoda opisywać .

29" extra jakość 29" Pansonic PX 15

Sony Xl 70

JVC Hq 4

JVC 28 X 4

JVC 32 X 5

pozdrawiam

Ciekawa sprawa jest z Pansonicem 29PX15. Na polskiej stronie jest podane ,Ĺźe ma 3 EurozĹÄcza i pamiÄÄ 1500 stron telegazety. Natomiast na czeskich i wÄgierskich stronach, Ĺźe ma 2 EurozĹÄcza i pamiÄÄ 250 stron. Regionalizacja czy bĹÄd ?

Ciekawa sprawa jest z Pansonicem 29PX15. Na polskiej stronie jest podane ,że ma 3 Eurozłącza i pamięć 1500 stron telegazety. Natomiast na czeskich i węgierskich stronach, że ma 2 Eurozłącza i pamięć 250 stron. Regionalizacja czy błąd ?

To chyba ktos z Panasonica czyta audiostereo, bo juz na polskiej stronie też są 2 wejścia Euro i brak informacji o liczbie pamiętanych stron :) Ale nadal na czeskiej stronie są 2 wejścia RGB a na Polskiej jedno z RGB i jedno z s-video (Euro)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.