Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak z drugiej ręki.

Gość yamaha_lover

Rekomendowane odpowiedzi

Gość yamaha_lover

(Konto usunięte)

Jestem po flircie z KD - dzięki za poprzednią poradę.

Chcę amplituner zostawić do słuchania radia i oglądania filmów z DVD(głośnik centralny i tylne surrandy), a 2 fronty zasilić ze wzmacniacza stereo. Zdaje sobie sprawę, że będzie troszkę problemów ze zrównoważeniem kanałów zasilanych z różnych wzmacniaczy w trybie 5.1 ale godzę się z tym. Jeśli będzie dobrze, to sygnał z CD przepuszczę przez ampituner jako pre-amp, a jak nie to bezpośrednio do wzmaka stereo. Dodatkowym argumentem jest fakt, że mam sporo winyli do których jest wyjątkowo przywiązana małżonka, a w amplitunerze Yamahy nie ma odpowiedniego wejścia. Na placu boju pozostają więc starsze integry: brak pilota nie przeszkadza, a znacząco obniża cenę. Co do muzyki to jest problem: lubię zarówno rock(no nie metal) i muzykę klasyczną: zarówno kameralną jak i duże składy.

W tej chwili na allegro w przyzwoitych cenach są: TECHNICS A 700 MK2, YAMAHA A 500, A 520, DENON PMA 480 R, oraz LUXMAN L 405 i L 435 , CYRUS firmy MISSION (????).

Co sądzicie o LUXMANACH? Wiem tylko, że to firma japońska i że to całkiem niezłe "odważniki"

Z góry dzięki za prawie wszystkie sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/2186-wzmak-z-drugiej-r%C4%99ki/

Czesc Y.L.

Ze wzmacniaczy, ktore wymieniles to polecilbym Ci Denona 350SE :), ktory

wlasnie kots sprzedaje na:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

powinna byc tanio. Jest tez NAD 320. Poszukaj moze starszych Roteli. Tze powinny nienajgorzej zagrac.

pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Gość yamaha_lover

(Konto usunięte)

A co myślisz o Creeku 430?

Czy NAD 312 mocno różnił się od 320? Podobnie Rotel 921.

Dane starszych modeli są dość trudno osiągalne: szkoda, że nie istnieją na stronach producentów archiwa z danymi wycofanych modeli,.

Dane znajdziesz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Creek: strona główna, products, old products.

Powodzenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ponadto jak już ktoś kiedyś tu wspominał w Audio 1/99 masz bezpośrednie porówanie NAD 312 i C320. Osobiście jestem użytkownikiem C320. Niezła rzecz, jak na tyle ile zapłaciłem (1200 zł z wyprzedaży zapasów poprzedniego dystrybutora, PolAudio, w 1999 roku). Aktualnie niestety się sypie, to chyba z nadmiernej eksploatacji (12-14 godzin dziennie, chociaż raczej nie za głośno).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.