Skocz do zawartości
IGNORED

Sterowanie do PGA2310

ChUmI

Rekomendowane odpowiedzi

veteran ~ jak oceniasz WM8816 w stosunku do PGA2310 ? czy jest slyszalna roznica w brzmieniu ? a jezeli tak to jaka ... mogl bys napisac pare slow ... ja niestety nie mialem przyjemnosci pobawienia sie z Wolfsonem a z PGA2310 jestem strasznie zadowolony - pod kazdym wzgledem. Moglbys wrzucic na forum schemat jak masz polaczonego tego Wolfsona z OPA1632 ???

W przypadku wm8816 brzmienie ksztaltuja zewnetrzne op-ampy i to jest podstawowa roznica. Jezeli na wyjsciu dasz np. opa552 to dostajszesz calkiem przyzwoity wzmacniacz sluchawkowy z regulacja wzmocenia ;) Moze dzisiaj zrobie podstrone i wrzuce kilka opracowan.

veteran ~ mysle ze ten watek sesowny zeby jeszcze troche podyskutowac :) Wiec kontynuujac - wiem ze brzmienie Wolfsona ksztaltuja wzmacniacze :) wiec zapytam inaczej ... stosuje PGA2310 glownie z OPA627 / OPA2604 czasem z AD797 / AD8066 a jak tylko znajde czas to bede chcial do wysterowac z LT1028! Z jakimi opampami puszczales Wolfsona ? masz jakies odczucie jak sie to ma do popularnej konfiguracji PGA2310+OPA627/OPA2604 ??? bo ja jeszcze nie znalazlem zadnego gotowego rozwiazania ktore by gralo tak jak PGA+OPA - teraz glownie pracuje nad zasilaniem tego potka zeby wyciagnac zniego jeszcze wiecej - narazie doswiadzczenia pokazuja ze im lepszej klasy uklad stabilizacji tym lepiej :)

Z wiekszocia popularnych pojedynczych op-ampow (627, 604, lm6171, 551, 552, ad817, ad825, ...). W podstawowej konfiguracji (sam pga2310 kontra wm8816+op) zawsze bylo lepiej - brak problemow z dopasowaniem, rozdzielczosc...

PGA2310 rzeczywiscie potrzebuje dobrego zasilania. Nie musi byc skomplikowane - dobre rezultaty uzyskuje sie z lt317/337 + lm2937, szybkie diody w mostku i porzadne odsprzeganie. Do tego przedwzmacniacz (praca z sygnalami 8-10Vpp) oraz bufor na wyjsciu. W takiej konfiguracji jest najlepiej.

Poprobuje spiac wm8816 bezposrednio z lt1210 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.