Skocz do zawartości
IGNORED

czym zasypać kolumny?

dawos

Rekomendowane odpowiedzi

W takiej sytuacji z pewnością ołów. Śruciny możesz zrobić sam-rozgrzć w starym garnku ołów a potem przez drobną siatkę przelać do wiadra z zimną wodą. Uszyj szmaciane woreczki i wyłenij śrucinami.Ołów kupisz w skupach metali kolorowych. Sam tam kupowałem do jachtu.

Dzięki Zydelek, poszukam coś na skupie, a potem zobaczę co dalej. Woreczki już mam, bo wypełniałem komory piachem, ale nie chciałem żeby piasek mi zalegał w kolumnach, sprawdzałem w ten sposób, czy warto obciążać i stwierdzam, że tak.

Simonello-> nie żartuj! :):) A co dziś nie jest rakotwórcze???

Moja kumpela i kumpel są doktorami w klinice onkologicznej i twierdzą,że raka zdobywa się inaczej:):)

Gutek-> można i tak jak proponujesz, ale jeśli będzie za dużo? Co wtedy zrobić? Jak usunąć? No i zalewanie może wyrządzić nieodwracalne szkody.

dawos => ja nogi od stendów i stolika zasypałem piaskiem z plaży i jest ok.

Jakbym szukał czegoś cięższego to podałem np. Bentonit - to materiał który na platformach wiertniczych używa się do obciążania przy procesie wiercenia inaczej łopatę tego ciężko jest unieść ;-)

I wsypaćt o w jakiś worek foliowy.

• 2 tygodnie później...

chciałem obciążyć kolumny z powodu niewielkiego rezonansu, ale lepszy efekt daje obciążenie kolumny z góry, ale muszę jeszcze spróbować wytłumić kolumnę np. matą bitumiczną, bo nie chcę zostawiać ciężaru na wierzchu kolumny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.