Skocz do zawartości
IGNORED

Tuner z timerem i CD deck do Denona (?)

Mr_Archers

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno nabylem Denona PMA-680R. Pierwotnie mial on byc podlaczony do kompa, ale postanowilem zbudowac wokol niego osobny zestawik stereo (pewnie by sie marnowal przy mp3 i grach :)). Kolumny - Wharfedale Diamond 9.1. Teraz potrzebuje jakichs zrodel dzwieku, tj. Tunera FM i CD Decka. Mam odnosnie ich pewne wymaganie - chcialbym, zeby dalo sie je sterowac pilotem i mialy timer (lubie sluchac muzyki po nocach :)). Problem w tym ze na allegro rzadko kiedy ktos pisze w opisie, czy urzadzenie ma timer, dlatego postanowilem poprosic was o doradzenie jakichs konkretnych modeli. Podobno CD wylaczaja sie same po przegraniu calej plyty - czy to prawda? Jestem poczatkujacy jesli chodzi o te sprawy, stad takie pytania. Odtwarzanie CD-R jest konieczne, CD-RW mile widziane. Kwestia druga - pilot. Do wzmaka nie posiadam pilota. Mysle nad zakupem pilota uniwersalnego, tylko tu pojawia sie problem - czy bedzie mozna z niego wlaczyc timer w tunerze? A moze kupic tuner od razu z wbudowanym timerem i odpowiednim dla niego pilotem? A moze jeszcze lepiej kupic osobny timer do calego sprzetu? Bardzo dziekuje za wszelka pomoc. Mile widziane linki do sprzetu na allegro/gdzie indziej.

https://www.audiostereo.pl/topic/22293-tuner-z-timerem-i-cd-deck-do-denona/

Przykładowe tunery z wbudowanym timerem Technicsa: ST-X902L (miałem kiedyś taki, możliwa była obsługa pilotem), ST-X302L (popularniejszy, różnił się z wyglądu tylko zamianą metalowego panelu na plastikowy), ST-S4T (T- oznacza tu wersję z timerem).

Co do osobnych timerów, to w wątku 22270 o mikrowieży podałem link do aukcji jednego timera. Rzecz dziś do dostania chyba za grosze i jeśli zdecydujesz się, to znajdziesz coś po okazyjnej cenie bez problemu.

-> Mr_Archers

Ja na Twoim miejscu nie bawiłbym się w timery itp. "wynalazki" - złóż sobie normalne stereo (CD/tuner/wzmak/kolumny) dobierając urządzenia wg brzmienia, a nie - dodatkowych funkcji. Tym bardziej, że podstawa systemu jest - jak na początek ;-) - niezła. Kup po prostu do tego jakieś źródło CD oraz np. analogowy tuner ;-) Poczytaj na forum o niedrogich CDkach i tunerach - pisało się o tym dużo (wyszukiwarka ;-)

No właśnie Mr Archers, nie piszesz ile na to możesz przeznaczyć kasy. Bez względu jednak na cenę, timer stanowić będzie zbędny gadżet. Na pewno "ustrojstwo" takie nie będzie zamontowane w żadnym szacownym urządzeniu polecanym na tym forum. Zresztą po ci to. CD skończy odtwarzać płytę i zapanuje cisza. Jeśli chodzi o tuner, to jak zaśniesz przy muzyce, to i tak nie będzie ci przeszkadzała bo będziesz już spał :)), a jak zechcesz wyłączyć to skorzystasz z pilota ukrytego pod poduszką. Zresztą nie wiem, czy zdążyłeś się zorientować, ale piesze wycieczki są ulubioną formą spędzania wolnego czasu przez audiofila (oczywiście poza słuchaniem muzyki) :)))))

Ja u sibie timer zaltwilem w ten sposób

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i wygodny w uzyciu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tam zlepilo sie prosty i by wam nie dzialalo

Ukryta Zawartość

Nie chcialbym na obie rzeczy przeznaczyc wiecej niz 500-600 zl. Muzyka to rock, blues. Ten wynalazek za 10 zl powyzej jakos malo przekonywujacy ;) Naprawde zalezy mi na timerze, muzyki slucham raczej 'przy okazji'. Hmm no i co w kwestii pilota?

cd ten nawet przyzwoicie wyglada:

Ukryta Zawartość

Aha no i widze ze bardzo duzo problemow bym mial zeby to wszystko dzialalo tak jak chce. Czy jednak nie lepszym pomyslem by bylo podlaczenie sprzetu do kompa? Czy musialbym kupic jakas dobra karte dzwiekowa? Hlp

Ukryta Zawartość

Chodzi mi o to, ze przy kompie glownie slucham mp3 i gram, nie wiem, czy dzieki temu bede mogl wykorzystac wzmaka nalezycie (tzn czy nie bedzie sie marnowal). Sa jakies audiofilskie karty dzwiekowe i CD-Playery? Zaznaczam, ze Burr-Brown raczej odpada, bo musze miec wejscie liniowe / mic. No chyba ze da sie tak zrobic, zeby te 2 wejscia chodzily na zintegrowanym realteku, a muza szla z Burr-Browna? I co z odtwarzaczem CD? No i w sumie dalej chcialbym wiedziec czy troche nie przeplacilem za ten sprzet ;

-> Mr_Archers

Jeśli tak bardzo zależy Ci na timerze, to popatrz tu ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;-D

Ukryta Zawartość

Tuner z timerem i do tego chyba porządny: Dual CT-1740. I z jeszcze z tych ładnych:

Ukryta Zawartość

Ustawienia timera znajdują się (trudno się tego w pierwszej chwili dopatrzeć) nad przyciskiem "clock".

Mam nadzieję, że chociaż jeśli idzie o ten element pomogłem.

Ukryta Zawartość

I jeszcze jeden timer:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.