Skocz do zawartości
IGNORED

vincent 236 - prosze o skan

sieko

Rekomendowane odpowiedzi

hey, w zasadzie chyba juz przesądzone że zakup wzamaka będzie dotyczył vicka 236, CHciałbym jeszcze poczytać jakieś testy z audio lub innych miesięczników , prosze o ewentualne scany, [email protected] z góry dziękuje przychylnym forumowiczom-postaram się jakoś odwdzięczyć,

https://www.audiostereo.pl/topic/22340-vincent-236-prosze-o-skan/

A gdzie był testowany?

Według informacji na stronie dystrybutora jakby nie był...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

juz mam test, dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów-był w aduio z grudnia 2005, troche jestem przerażony bo się okazało że obsługuje tylko 8om, a moje głosniki to 4omy, teraz już sam nie wiem czy wchodzi w grę takie połączenie, czy może to być bardzo niebezpieczne dla wzmacniacza lub głosników ? :((

Sieko ktos ci nagadal kompletnych bzdur z ta obsluga "tylko" 8 Ohmow...wzmacniacz obsluguje 16,8,8,4 i podejrzewam ze w krytycznych sytuacjach pociagnie i 2 Ohmy, Vincenty sa bardzo stabilne, wiem bo sam mam hybryde i do tego stopnia mi sie podoba ze ( niestety) poraz kolejny zdecydowalem sie ja servisowac bo szkoda mi jej sprzedac...Nie martw sie o te 4 Ohmy, wszystko bedzie ok, bedziesz zachwycony....Milego sluchania ;)

wiesz nookie tak napisali w teście że tylko 8om , wiec troche się buuu przstraszyłem ;), no ale juz jesteś drugi który mówi że sie mam nieprzejmować, i jak narazie tego się będe trzymał.troche było by chyba śmieszne aby taka machina jak 236 przegżała się przez kolumny 4omowe. Poza tym chyba będe sprowadzał vicka z kraju w którym obecnie mieszkasz ;))

Nie znam akurat tego modelu ale napewno jest niezly, ja sie trzymam moich starych D150... Sa ULTRA stabilne, mam w domu od jakiegos czasu kolumny transmision lines firmy T+A Model Criterion TMR 160 ktore uchodza za bardzo wymagajace, cos jak stare Kappy. Powiem ci ze rzaden sprzet ktory mialem nie mial takiego "dmuchniecia" jak Vicek, daempfungskactor 1000 !!!! :-D jak je wlaczam to mi swiatlo przygasa w pokoju. Ten twoj to tez hybryda wiec mysle ze wrazenia odsluchowe beda jak najbardziej pozytywne. Zwroc uwage na gwarancje, ja mialem przykre doswiadczenia, chociaz z drugiej strony ja kupilem 10 letni sprzet uzywany i to z pierwszych dni produkcji, wiec nie wierze zebys mial podobne przejscia jak ja. Jezeli jeszcze nie kupiles to moze bys sie zastanowil nad dzielonym?? SP-31 i Sp-331 ?? za 650 euronow dostaniesz juz bez problemu...

Poza tym, to co równierz mnie dziwi to, że jest napisane w tescie ze wzmak ten nie posiada złoconych gniazd RCA-dziwi mnie to, gdyż w innych recencjach wzmacniaczy vincenta poczynając od najtańszego modelu 129. porzez 233, 236 stwierdzają że gniazda wszystkie sa złocone. Czy możliwe wiec jest że w wyższym modelu o kilka klas akurat gniazda są nie złocone ? jak dla mnie paradoks.

Co do testow, szczegolnie w magazynach audio to ja juz sobie dawno odpuscilem...Gniazda sa 100% zlocone, w wielu modelach sa to chyba nawet WBT, poj przedwzmak SA-11 ma najlepsze z jakimi mialem kiedykolwiek do czynienia. A patrzyles na ten model pod nazwa Shengya?? Mysle ze bylby wiele tanszy na nysound.com albo timaudio. W moim Vicke wiekszosc czesc jest itak shengya wiec mysle ze nie ma znaczenia nazwa. Co do cen nowych modeli to u miejscowych handlarzy ceny beda wszedzie podobne, moze roznica 50 euro, ale tu napewno dostaniesz gwarancje, w bezposrednim imporcie chyba nie...

jutro przejże sobie te stronki które mi podałeś nookie, poza tym daj mi jakiegoś mailika do ciebie lub gadu to pogadamy-oczywiście jak możesz. mój nr. gg 1445123, lece odpocząc przed tv,

moj numer gg 2305730, mail [email protected] gg dopiero jutro bo siedze w pracy w tej chwili ;) zamelduj sie, chetnie pogadam na ten temat, mysle ze moge ci w razie jakis pytan, pomoc lub podzielic sie doswiadczeniami.

=>nookie736

".....SA-31 i Sp-331 ?? za 650 euronow dostaniesz juz bez problemu..."

Że jak? Komplet za 650 Euro? Zlituj się i powiedz gdzie? Ja chetnie bym same pre- Sa-31 dziabnął. U nas ten komplet to c.a. 3500zł+1650zł.

Słuchając rozumu....

>nookie736

Mógłbyś skrobnąć parę zdań jak ten Vicek 236 gra. Waga jest wielce obiecująca :-) Niestety na forum jest mało opinii co do tego klocka, a nie chce mi się go dźwigać do chałupy tak od razu.

To fakt testy są testami ..... często stroniniczymi ale to juz inna historia. Co do shengya to troche czytałem ze niby to drugi gatunek vincenta, i w zasadzie przez to nie brałem go pod uwagę i chyba dalej nie będe brał -chociaż faktycznie jest o wiele tańszy- tylko skąd taka cena skoro to samo-to mnie zastanawia. Ale nic, jak będe na gg to się odezwe teraz jestem w pracy , pozdro

Witam serdecznie,

Poczułem sie wywołany do tablicy ;)

Gram aktualnie właśnie na Shengya A10, sprowadzonym direct z Chin (stąd taka cena).

Przed ostateczną decyzją słuchałem u dystrybutora m.in. ww Vincenta – było klasa. O wyborze alternatywnego źródła zadecydowały jedynie względy budżetowe / ROI.

Uważam, ze ShengYa ma wspaniałą głębię z doskonałą kontrolą basu. Miła jest także duża scena i stereofonia.

Słucham tego na AP Virgo 3.

Pozdrawiam

Turbuh

• 2 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.