Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Onkyo txds 575

oswaldbrzezinski

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nastepujacy problem z 575 :(Po wlaczeniu chodzi jakis czas a pozniej sie wylacza i wlacza,tak kilka razy,sa to serie wylaczen.Nie wiem o co chodzi.Czy to jakies zwarcie w amplitunerze czy moze cos innego nawalilo.Prosze o pomoc.Z gory dzieki za odp.

https://www.audiostereo.pl/topic/22502-problem-z-onkyo-txds-575/

sprawdź podłączenia kabli!!!! Może być zwarcie...raczej jest na pewno...

Ewentualnie określ czy nie słuchasz na głośno na kolumnach 4 ohm. Moje Onkyo 555 siadało przy głośniejszym słuchaniu ubasowionych utworów.

Co do zwarcia to wystarczy że w złe miejsce wpadnie jakiś opiłek bądź drucik od przewodu i problem gotowy...

W takim razie mozliwe ze cos sie przerzewa i zaczyna dzialac zabezpieczenie. Zobacz czy jakis element w srodku nie nagrzewa sie do "parzacych" temperatur. Oczywiscie moze to wskazywac na kilka jeszcze innych uszkodzen, ale to jest w sumie najczestsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.